Σεισμός στην Ελασσόνα: Ελέγχονται τα κτήρια στη Λάρισα - Ουρές στη ΔΕΥΑΛ για εμφιαλωμένο νερό

Σεισμός στην Ελασσόνα: Ελέγχονται τα κτήρια στη Λάρισα - Ουρές στη ΔΕΥΑΛ για εμφιαλωμένο νερό

Τέσσερα κλιμάκια πραγματοποιούν ελέγχους σε  Μάνδρα, Κουτσόχερο, Ραχούλα και Λάρισα - Πολίτες αναφέρουν ρωγμές σε κτίσματα - Μεγάλες ζημιές σε τάφους στο νεκροταφείο στο Κουτσόχερο

larisa_seismos
Τις πληγές που άφησε ο σεισμός στην Ελασσόνα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στην περιοχή. Ήδη, έχουν ξεκινήσει έλεγχοι από μικτά κλιμάκια σε κτήρια, ενώ πλήθος πολιτών σπεύδει στην έδρα της ΔΕΥΑΛ για να παραλάβει εμφιαλωμένο νερό. Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Δήμο Λαρισαίων, με απόφαση του δημάρχου.

Σύμφωνα με το larissanet.gr κλιμάκια που στελεχώνονται από στελέχη της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μηχανικούς του Δήμου Λαρισαίων και του ΤΕΕ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας πραγματοποθούν ελέγχους σε δημόσια κτήρια και σπίτια.

Τρία από τα τέσσερα κλιμάκια βρίσκονται σε Μάνδρα, Κουτσόχερο και Ραχούλα, που έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα προβλήματα. Παράλληλα, έλεγχοι γίνονται και σε σπίτια της Λάρισας. Σε δημοτικά κτήρια και δημοτικούς παιδικούς σταθμούς βρίσκονται κλιμάκια μηχανικών του Δήμου και του ΤΕΕ.

Αύριο στην περιοχή θα βρεθούν στελέχη των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ), που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτήρια. (Δικαστικό Μέγαρο, σχολικά συγκροτήματα κ.α.).


larisa_seismos1


Αναφορές για ρωγμές σε κτίσματα

Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αναφορών από τους πολίτες για την εμφάνιση ρωγμών σε σπίτια και μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα επικοινωνίας του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων.

Παράλληλα δημιουργήθηκε η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου foto_seismos@larissa.gov.gr, στην οποία οι πολίτες μπορούν να στέλνουν φωτογραφίες και τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κτίσματος, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Σκηνές για 250 σεισμόπληκτους στον Τύρναβο

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρέδωσε 50 σκηνές για τη διαμονή 250 σεισμοπλήκτων του Τυρνάβου Λάρισα. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι οι καταστροφές σε κτίρια και στις περιουσίες των πολιτών είναι μεγάλες και χρέος της Περιφέρειας είναι να σταθεί αλληλέγγυα, αρωγός και συμπαραστάτης ώστε να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις του σεισμού. «Πιστεύω πως με τη συνεργασία όλων μας, ο Τύρναβος, η Ελασσόνα και η Λάρισα θα ξεπεράσουν κι αυτή τη δυσκολία. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστεί. Οι Περιφέρειες άλλωστε έχουν δείξει ότι η μία στέκεται στο πλευρό της άλλης, όταν αντιμετωπίζει πρόβλημα» πρόσθεσε.



Ουρές έξω από τη ΔΕΥΑΛ για να παραλάβει εμφιαλωμένο νερό

Κλείσιμο
Νωρίτερα, η ΔΕΥΑΛ κάλεσε τους πολίτες να μην πίνουν το νερό, μέχρις ότου επιλυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Ήδη, πλήθος πολιτών βρίσκεται στην έδρα της ΔΕΥΑΛ για να πάρουν εμφιαλωμένο νερό και να καλύψουν βασικές ανάγκες.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε ότι το νερό είναι θολό, προκαλώντας την παρέμβαση της Δημοτικής επιχείρησης προς τους καταναλωτές.

Τα σημεία διανομής είναι αναλυτικά τα εξής:

  • Κτίριο της ΔΕΥΑΛ (υδατόπυργος)
  • Σκεπαστή αγορά Νεάπολης (σπιτάκι Δήμου Λαρισαίων)
  • Πολιτιστικό κέντρο Δήμου Λαρισαίων (Βόλου & Ηρ. Πολυτεχνείου)
  • Ροδοπούλειο (συνοικία Αβέρωφ)
  • Αμπελόκηποι (Στέκι ΚΑΠΗ)




Ζημιές και σε τάφους στο νεκροταφείο στο Κουτσόχερο

Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε τάφους αλλά και στον μαντρότοιχο στο νεκροταφείο στο Κουτσόχερο.

Το Κοιμητήριο βρίσκεται στο πίσω μέρος της εκκλησίας, ενώ συγκλονιστικές είναι οι εικόνες με τα σπασμένα μάρμαρα, που μαρτυρούν τη σφοδρότητα του σεισμού.

koutsoxero_nekrotafeio
koutsoxero_nekrotafeio1
koutsoxero_nekrotafeio2


Ειδήσεις σήμερα:

Σουηδία: Επέκτεινε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca στους άνω των 65 ετών

ECDC: «Κόκκινη» και «κίτρινη» η Ελλάδα στον συνδυασμό τεστ - κρουσμάτων - δείκτη θετικότητας

Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για διακοπή έκτισης της ποινής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης