Να αντιδράσουν και να προσφύγουν σε βοήθεια, καλώντας τη σχετική τηλεφωνική γραμμή SOS 15900, κάλεσε όσες γυναίκες πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας η πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΚατερίναΣακελλαροπούλου.
Σε μήνυμα της στο Twitter, αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με το βίντεο για την κινητοποίηση των γυναικών, έγραψε: «Μένουμε Σπίτι αλλά δεν Μένουμε Σιωπηλές».
«Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει υπομένουμε τη βία. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, κάλεσε στη γραμμή SOS 15900 ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στο 100. Εάν δεν μπορείς να μιλήσεις, στείλε email στο sos15900@isotita.gr» σημείωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.
Οι γυναίκες - θύματα βίας μπορούν να καλέσουν στη Γραμμή SOS 15900 και να μιλήσουν με ψυχολόγους και κοινωνιολόγους σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο.