Συνάντηση Κουμουτσάκου με τον Γάλλο πρέσβη: Στο επίκεντρο το προσφυγικό

Συνάντηση Κουμουτσάκου με τον Γάλλο πρέσβη: Στο επίκεντρο το προσφυγικό

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί «ευρωπαϊκό πρόβλημα, που υπερβαίνει το κάθε κράτος-μέλος χωριστά»

koumoutsakos-metan
Εν μέσω αναβρασμού στα νησιά του βορείου Αιγαίου για τις εικόνες χάους που εξακολουθούν να προβληματίζουν και ενώ η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή τα μέτρα αποσυμφόρησης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος, συναντήθηκε με τον νέο πρέσβη της Γαλλίας, Πατρίκ Μαζονάβ.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί «ευρωπαϊκό πρόβλημα, που υπερβαίνει το κάθε κράτος-μέλος χωριστά».

Η αναγκαιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας «για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πρόκλησης που αντιμετωπίζει η ΕΕ, ειδικά στην Ανατολική Μεσόγειο» υπογραμμίστηκε, ακόμη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Όπως αναφέρεται επιπλέον, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς, επιβεβαιώθηκε επίσης, η στενή και διαρκής συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.

Τον σπονδυλωτό κίνδυνο που προκαλεί η επιδείνωση του μεταναστευτικού – προσφυγικού φαινομένου επισήμανε νωρίτερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέροντας μεταξύ άλλων πως τα hot spot θα καταρρεύσουν, ριζοστικοποιημένοι ισλαμιστές θα περάσουν και πάλι στην Ευρώπη και η Συνθήκη Σένγκεν θα απειληθεί με κατάρρευση.

«Φοβάμαι ότι η κατάσταση όπως εξελίσσεται δεν πάει καλά. Μόνο στήριγμα της Ελλάδας είναι η ΕΕ», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης