Ψευδοκράτος: Εμπιστοσύνη στους φίλους, φόβο στους εχθρούς

Ψευδοκράτος: Εμπιστοσύνη στους φίλους, φόβο στους εχθρούς

Σύμφωνα με τον λεγόμενο «υπουργό οικονομίας και ενέργειας» του ψευδοκράτους, Χασάν Τατσόι, «εμείς έχουμε αρχίσει να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να ανοίξουν τα κλειστά εδώ και πολλά χρόνια Βαρώσια. Θ’ ανοίξουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση»

katexomena-2-2
Δείγμα της προληπτικής εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας με το ψευδοκράτος είναι τα Βαρώσια (κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου), σύμφωνα με τον λεγόμενο «υπουργό οικονομίας και ενέργειας» του ψευδοκράτους, Χασάν Τατσόι, ο οποίος είπε ότι «εμείς έχουμε αρχίσει να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να ανοίξουν τα κλειστά εδώ και πολλά χρόνια Βαρώσια. Θ’ ανοίξουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση».

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Κίπρις, αναφέρει ότι μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντεμίρορεν (DHA) ο κ. Τατσόι χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας, του αρχηγού του τουρκικού ΓΕΕΘΑ και των αρχηγών των τριών όπλων του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα, που έστειλε συγκεκριμένα μηνύματα: «Εμπιστοσύνη στους φίλους, φόβο στους εχθρούς».

Ο κ. Τατσόι αναφέρθηκε στη μετάβαση στο Γιαβούζ πριν λίγες μέρες του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι έστειλαν μήνυμα στους Ελληνοκύπριους να μοιραστούν και να εξορύξουν από κοινού τον πλούτο στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά οι Ελληνοκύπριοι και ο διεθνής παράγοντας αντέδρασαν αυξάνοντας τις απειλές τους. Αμέσως μετά, πρόσθεσε, ήρθε η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού που δεν ήταν τυχαία, αλλά ήθελε να στείλει το μήνυμα «εμείς εδώ είμαστε, είστε υπό ασφάλεια».

Ο «υπουργός ενέργειας» σημείωσε τις δηλώσεις του Χουλούσι Ακάρ για «ειρηνική διευθέτηση των προβλημάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο». Το χέρι φιλίας και ειρήνης που τείνουμε πρέπει να κρατηθεί, πρόσθεσε ο κ. Τατσόι. Σχολιάζοντας δηλώσεις του Κύπριου Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη ότι η Τουρκία ενεργεί στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα, ο Χασάν Τατσόι είπε ότι θα πρέπει να σταματήσει (ο κ. Λακκοτρύπης) να σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων «και μετά να μιλά. Η Τουρκία κάνει έρευνες στη δική της περιοχή και την περιοχή που αδειοδότησαν οι Τουρκοκύπριοι».

Αφήστε το Ισραήλ και την Αίγυπτο και ελάτε να συζητήσουμε στο νησί, να συνομιλήσουμε, κάντε συνομιλητές σας τους Τουρκοκύπριους, συνέχισε ο κ. Τατσόι απευθυνόμενος στον Υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, προσθέτοντας ότι τα σχέδια των Ελληνοκυπρίων, που θα έχουν απέναντί τους την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους, δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν ενώ εάν συνεργαστούν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα είναι προς όφελος όλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης