«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»: Το βίντεο του Μαξίμου για τους αγρότες

«Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»: Το βίντεο του Μαξίμου για τους αγρότες

Στο βίντεο αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση κάνει πράξη μια σειρά από μέτρα που αφορούν την ενίσχυση των αγροτών και της αγροτικής ανάπτυξης»

vide
Σε μια σειρά κυβερνητικών μέτρων που αφορούν στην ενίσχυση των αγροτών αναφέρεται νέο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα primeminister.gr.
Η κυβέρνηση κάνει πράξη μια σειρά από μέτρα για την ενίσχυση των αγροτών και της αγροτικής ανάπτυξης

Στο βίντεο αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση κάνει πράξη μια σειρά από μέτρα που αφορούν την ενίσχυση των αγροτών και της αγροτικής ανάπτυξης.

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας μειώνεται κατά 1/3 η επιβάρυνση για τις ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο της συνταξιοδοτικής δαπάνης των αγροτών.

Με αυτή τη μείωση, μαζί με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για αγροτικούς συνεταιρισμούς και συνεταιρισμένους αγρότες, που υλοποιήθηκε με νόμο του υπουργείου Οικονομικών, δίνεται μεγαλύτερη ανάσα στα μεσαία και μεγαλύτερα αγροτικά στρώματα, που είχαν επιβαρυνθεί στα χρόνια των μνημονίων».

Κλείσιμο
Σημειώνεται δε ότι: «Μπαίνει οριστικό τέλος στο καθεστώς παραχώρησης εκτάσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς υπογράφτηκε η απόφαση, με την οποία από 1 Νοεμβρίου λήγουν όλα τα καθεστώτα παραχώρησης που ίσχυαν μέχρι τώρα για τις εκτάσεις ιδιοκτησίας του υπουργείου και ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση στους πραγματικούς παραγωγούς»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης