Μαξίμου: Λέγοντας «διευθέτηση συνόρων» με την Αλβανία ο Τσίπρας εννοούσε τις πυραμίδες και τα... βάτα

tsipras-rama_main01

«Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της ΑΟΖ, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας αλλά λένε ότι δεν μιλούσε για αλλαγή συνόρων - Διαβάστε το υβριστικό non paper με το οποίο απαντά το πρωθυπουργικό γραφείο

«Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις συνομιλίες της κυβέρνησής του με την Αλβανία.

Στο λεξικό του ΣΥΡΙΖΑ, «διευθέτηση συνόρων» σημαίνει «συντήρηση των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα».  Κι  όταν ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για «διευθέτηση συνόρων» εννοεί τη συντήρηση των πυραμίδων (εννοούν τα κολωνάκια που ορίζουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα) και τον καθαρισμό της μεθοριακής γραμμής από ξερόχορτα και... βάτα.

Ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά το βράδυ της Παρασκευής από τις Βρυξέλλες: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα:

video placeholder


Και συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας τι θα συζητηθεί με την αλβανική κυβέρνηση στα εναπομείναντα θέματα της άρσης του εμπολέμου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και των συνόρων. «Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν». 

Σε σημερινό ρεπορτάζ, το protothema έθετε το ερώτημα εάν επρόκειτο για γλωσσικό ολίσθημα και γκάφα του πρωθυπουργού ή αν ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε αλλαγή συνόρων. Πολύ περισσότερο που μόλις πριν από δύο ημέρες, ο Επίτροπος της Κομισιόν Γιοχάνες Χαν με δήλωσή του έκανε λόγο για «τροποποίηση συνόρων» την οποία θα επιφέρει μια πιθανή συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας. Μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε ότι ο κ. Χαν αναφερόταν στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ της χώρας μας και της Αλβανίας. Δύο 24ωρα μετά τις δηλώσεις του Επιτρόπου Διεύρυνσης της ΕΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά σε «διευθέτηση συνόρων» της Ελλάδας με την Αλβανία, τοποθέτηση που -αν μη τι άλλο- συμπίπτει εντυπωσιακά με την αρχική δήλωση που έκανε ο Γιοχάνες Χαν και αναγκάστηκε να τροποποιήσει υπό το βάρος των αντιδράσεων.

Και παρά τον ισχυρισμό τους ότι ο πρωθυπουργός αναφερόταν σε καθαρισμό των συνόρων, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να το διευκρινίσει, αν και γνώριζε τι είχε προηγηθεί με τον κ. Χαν, ο οποίος-ειρήσθω εν παρόδω- περίπου ένα μήνα πριν επισημοποιηθεί η συμφωνία Ελλάδος-Σκοπίων για τη «Βόρεια Μακεδονία» είχε ανακοινώσει ότι οι δύο χώρες φτάνουν σε deal στο θέμα του ονόματος της FYROM. Από την άλλη, ίσως οι σύμβουλοι που προετοιμάζουν τον πρωθυπουργό για τις συνεντεύξεις του θα πρέπει να του κάνουν κάποια γλωσσικά μαθήματα ώστε να αποσαφηνίζεται ότι είναι άλλο θέμα η διευθέτηση των συνόρων και άλλο τα... βάτα και οι «πυραμίδες».

Οταν αντελήφθησαν ότι η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα μοιάζει με κάτι παραπάνω από ένα lapsus linguae, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα ένα non paper που ακολουθούσε τη γνωστή συνταγή λάσπης και ύβρεων πασπαλισμένη με ατάκες για «αξιοθρήνητη» κριτική και τελείωμα τον χαρακτηρισμό «εθνικά επικίνδυνη» που οι ΣΥΡΙΖΑίοι αποδίδουν σε όποιον δεν τους αποθεώνει.

Κατά την άποψη των έμμισθων συμβούλων του κ. Τσίπρα, με τη δήλωσή του περί διευθέτησης του ζητήματος του εμπολέμου, ο πρωθυπουργός αναφερόταν στα... βάτα και τα ξερόχορτα που υπάρχουν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εννοώντας  ότι πρέπει να συντηρηθούν οι πυραμίδες, δηλαδή τα κολωνάκια που ορίζουν τη μεθοριακή γραμμή.

Όσοι θεωρούν ότι η συντήρηση των πυραμίδων στα ελληνοαλβανικά σύνορα είναι απλώς ένα... μερεμέτι, δεν έχουν παρά να ζητήσουν από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη  της ελληνικής διπλωματίας να αναζητήσουν τα απόρρητα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών που εξηγούν γιατί επί δεκαετίες μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η συντήρηση των πυραμίδων. 


Προφανώς, στο Μαξίμου δεν θεωρούν ότι αγγίζει τη γελοιότητα μια επίσημη δήλωση του πρωθυπουργού που λέει ότι απομένει να διευθετηθεί το ζήτημα των συνόρων. Και δεν βλέπουν τίποτα περίεργο να χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός «διευθέτηση των συνόρων» αυτό που  σήμερα διευκρινίζουν ότι είναι η συντήρηση των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα... Αν σε κάτι συμφωνούμε με τους ανώνυμους συντάκτες του non paper είναι ότι και η γελοιότητα έχει τα όριά της.

Διαβάστε το σημερινό non paper που κυκλοφόρησε από το Μέγαρο Μαξίμου: «Η σπουδή ορισμένων να δημιουργήσουν εκ νέου θέμα εκ του μη όντος για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, θα ήταν αξιοθρήνητη εάν δεν ήταν εθνικά επικίνδυνη. Αφού η ΝΔ και τα φίλα προσκείμενα Μέσα της εκτέθηκαν διεθνώς με την προσπάθεια εκμετάλλευσης μίας άστοχης διατύπωσης του Επιτρόπου Χαν, που διευκρινίστηκε ότι αναφερόταν στην ΑΟΖ, τώρα επιδίδονται σε νέα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η αποστροφή του Πρωθυπουργού στο ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα. Και η γελοιότητα έχει τα όριά της».


Δείτε τη συνολική τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τις συζητήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα στο Λονδίνο: 


video placeholder
ΣΧΟΛΙΑ (131)

Στη φωτογραφία

ο Αλβανός φαίνεται οξύνους , με αετίσιο βλέμμα και ο Προδότης φαίνεται πανηλίθιος!

Rayniac

Αρχηγός κράτους είσαι...Μάθε να εκφράζεσαι...Απλά απαράδεκτος! Ελπίζω να ήταν μόνο ένα λάθος στην έκφραση γιατί αλλιώς ζήτω που καήκαμε!

Άι μωρή!

Κοίταξε μην σπάσει η γόνα σου!

Πολιτικός νάνος.

Ξέραμε ότι ο Τσίπρας είναι πολιτικός νάνος. Αλλά τελικά είναι και σωματικά νάνος. Κοιτάτε στη φωτό πόσα κεφάλια του ρίχνει ο Ράμα! Ο οποίος μιας και τον ανέφερα είναι αρκετά ψηλός για τηγανοκέφαλος. Συνήθως είναι κοντοπόδαροι αυτοί.

Μαρία

Τρομερή επισήμανση θυμάμαι το ντιμπειτ με Σαμαρά στην ερτ ψεύτης και στην εμφάνιση

Waldorf

Όσο ανόητοι και να 'μαστε καταλάβαμε τι εννοούσε με τη "διεύρυνση συνόρων"!!!

Επώνυμος

Ξεπουλάει όσο -όσο ότι προλαβαίνει. Ξέρει ότι θα φύγει νύχτα και κοιτάει να δημιουργήσει "κολλητούς" στα σύνορα μπας και του ανοίξουν καμιά πόρτα...

Μπράβο Αλέξη

Προχωρά και μην κοιτάς τα σκυλιά που γαβγίζουν.Αυτα όποιος τα πετάξει λεφτά να φάνε ή διορισμούς στο δημόσιο,τον ψηφίζουν.Οποτε αφού και εσύ έτσι βγήκες προθυπουργος,γραψτους όλους στα αρχιδια σου και προχωρά!

Ακόμη κι ο Αλβανός μοιάζει ΛΟΡΔΟΣ μπροστά στο ζαβό

Τα σύνορα στην Κόρινθο !! Οι Αρβανίτες δίγλωσσοι είναι Αλβανοί, κατά τον Κοτζιά !! Άρα, όπου Αρβανίτης, Αλβανικό Έδαφος!! Και οι Σπέτσες, από φέτος το καλοκαίρι: ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

Σχολιο του γνωστου κολλητου του:

Αφου η μειοψηφια του Ελληνικου Λαου τον εξελεξε μπορει να κανει οτι του κατεβει. Εμεις βεβαια διαφωνουμε αλλα δεν επεμβαινουμε στη τσιπροδημοκρατια.

Κερκυραιοι παρτε διαβατηριο πριν πατε διακοπες

Κερκυραιοι Γιαννιωτες παρτε τσιπροδιαβατηριο για ολες τις χρησεις Ειναι τσιπραικο θα γινει πραξη Σας το λεμε καθε μερα καιρο τωρα ε που θα παει θα κουραστειτε θα το περασουμε Ε και να το υπογραψει ο κοτζιας μονος του παλι γιατι να σας το πει;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mezonav

Ο Πατρίκ Μεζονάβ καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με αφορμή τον κατάπλου του γαλλικού ελικοπτεροφόρου «Dixmude» στο λιμάνι του Πειραιά, για να λάβει μέρος στην πολυεθνική άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» 

ipeks

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από την απελευθέρωση του Άουσβιτς-Μπιρκενάου τονίζεται ότι η Ελλάδα «θα εργάζεται αδιάλειπτα για να μην ξεχαστούν ποτέ αυτοί που έδωσαν τη ζωή τους»