Τσίπρας για Αλβανία: Πέραν της ΑΟΖ, απομένει το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων...

tsipras_nato1

Ερωτήματα από τη δήλωση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση - Έκανε γκάφα ή αποκάλυψε ότι η Αθήνα συζητά ζήτημα συνόρων με την Αλβανία; - Με ύβρεις απαντούν από το Μαξίμου

Μια δήλωση που προκαλεί σοκ έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα έδωσε το πράσινο φως στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας τι θα συζητηθεί με την αλβανική κυβέρνηση στα εναπομείναντα θέματα της άρσης του εμπολέμου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και των συνόρων. «Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν». 


Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα:

Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού (2)


Προφανώς είναι αντιφατικό, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός λέει ότι η κυβέρνησή του δεν έχει ιδιαίτερη πίεση να δευθετήσει το ζήτημα του εμπολέμου και το ζήτημα των συνόρων, στην ίδια φράση να προσθέτει ότι επιδιώκει λύση το συντομότερο δυνατό. 

Η ουσία είναι ότι ο κ. Τσίπρας, με δική του δήλωση, αποκαλύπτει ότι η Αθήνα συζητά με τα Τίρανα ζήτημα συνόρων. Τι εννοεί άραγε ο πρωθυπουργός; Μήπως η δήλωσή του αυτή συνδέεται με την πρόσφατη δήλωση του επιτρόπου της Κομισιόν Γιοχάνες Χαν ότι Αθήνα και Τίρανα συζητούν για τροποποίηση συνόρων;
Πρόκειται για γλωσσικό ολίσθημα του Αλέξη Τσίπρα; Είναι απλώς μια λεκτική γκάφα ότι απομένει να διευθετηθεί ζήτημα συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας ή μήπως συζητείται μυστικά κάποιου είδους διευθέτηση που θα αιφνιδιάσει τον ελληνικό λαό; Εκ των υστέρων, από το πρωθυπουργικό γραφείο μπορεί να ισχυριστούν ότι ο κ. Τσίπρας δεν εννοούσε αλλαγή των ελληνοαλβανικών συνόρων... Ισως υποστηρίξουν ότι αναφερόταν στην ΑΟΖ ή στο πρωτόκολλο της Φλωρεντίας. Από την καταγεγραμμένη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα προκύπτει ευθέως ότι είπε πως απομένει να διευθετηθεί το ζήτημα των συνόρων, ξεκαθαρίζοντας με απόλυτη σαφήνεια ότι οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη...

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι στις συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών Κοτζιά-Μπουσάτι  «τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της ΑΟΖ, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση» δημιουργεί τεράστια ερωτήματα και προβληματισμό. Κι αυτό διότι ο πρωθυπουργός διευκρίνισε με απόλυτη σαφήνεια πως το ζήτημα των συνόρων που όπως είπε εκκρεμεί, είναι διαφορετικό απ' αυτό της οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. 

«Είμαστε πολύ κοντά σε μια λύση που αφορά την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μια λύση που δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα στην ελληνική πλευρά, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες» είπε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε τη συνολική τοποθέτηση του πρωθυπουργού για τις συζητήσεις που είχε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα στο Λονδίνο: 


Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού (1)

Non paper Μαξίμου: Ο πρωθυπουργός μιλούσε για την συντήρηση των... πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα

Με ένα non paper επιλέγουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσουν τι εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν δήλωσε για τις συνομιλίες με την Αλβανία: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση».

Κατά την άποψη των έμμισθων συμβούλων του κ. Τσίπρα, με τη δήλωσή του αυτή ο πρωθυπουργός αναφερόταν στα... βάτα και τα ξερόχορτα που υπάρχουν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εννοώντας  ότι πρέπει να συντηρηθούν οι πυραμίδες, δηλαδή τα κολωνάκια που ορίζουν τη μεθοριακή γραμμή.

Με το γνωστό τους ύφος και σκαιούς χαρακτηρισμούς κάνουν λόγο για «σπουδή», «αξιοθρήνητη», «εθνικά επικίνδυνη», «γελοιότητα» κατηγορώντας μας ως μέσο φίλα προσκείμενο στη ΝΔ.

Προφανώς, στο Μαξίμου δεν θεωρούν ότι αγγίζει τη γελοιότητα μια επίσημη δήλωση του πρωθυπουργού που λέει ότι απομένει να διευθετηθεί το ζήτημα των συνόρων. Και δεν βλέπουν τίποτα περίεργο να χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός «διευθέτηση των συνόρων» αυτό που  σήμερα διευκρινίζουν ότι είναι η συντήρηση των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα... Αν σε κάτι συμφωνεί ο υπογράφων με τους ανώνυμους συντάκτες του non paper είναι ότι και η γελοιότητα έχει τα όριά της.

Διαβάστε το σημερινό non paper που κυκλοφόρησε από το Μέγαρο Μαξίμου: «Η σπουδή ορισμένων να δημιουργήσουν εκ νέου θέμα εκ του μη όντος για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, θα ήταν αξιοθρήνητη εάν δεν ήταν εθνικά επικίνδυνη. Αφού η ΝΔ και τα φίλα προσκείμενα Μέσα της εκτέθηκαν διεθνώς με την προσπάθεια εκμετάλλευσης μίας άστοχης διατύπωσης του Επιτρόπου Χαν, που διευκρινίστηκε ότι αναφερόταν στην ΑΟΖ, τώρα επιδίδονται σε νέα σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η αποστροφή του Πρωθυπουργού στο ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα. Και η γελοιότητα έχει τα όριά της».

ΣΧΟΛΙΑ (209)

Η Αριστερά θα σας κάνει ανθρώπους

Αντί να σπαταλάμε λεφτά σε εξοπλισμούς, θα μοιραστούμε δίκαια το Αιγαίο και Θράκη με τους Τούρκους, τη Μακεδονία να τους Μακεδόνες γείτονες και την Ήπειρο/Ιόνιο με την Αλβανία. Καλύτερα να δώσουμε δυο κατσικοβουνά και πέντε βραχονήσια στους Αλβανούς και να πετύχουμε Ειρήνη, παρά να αγοράζουν και τα εγγόνια μας F16

Οι Εφιαλτές ειναι διαχρονικοι.

Πας καλα θα παραχωρησουμε τα εδαφη της ιδιας μας της χωρας με ανταλλαγμα ενα ματσο παλιοχαρτα?σε ποιον κοσμο ζεις για να πιστευεις οτι οι τουρκοι και αλβανοι θα κατσουν να λυσουμε τις διαφορες μας ηρεμα και δικαια και μετα θα ζησουμε ολοι μαζι ειρηνικα! ντροπη σου και μονο που αναπνεεις σιχαμα της κοινωνιας!

Τζάκι σαν

Είσαι Πραγματικά η ντροπή της ηπείρου λυπάμαι πραγματικά φίλε μου γιατί σε ψήφησα δίνοντας μια ακόμα ευκαιρία στην δημοκρατία αρκετά... Πάω στο άλλο άκρο και σου υπόσχομαι και εγώ και οι υπόλοιπη Ηπειρώτες να πάρεις και εσύ και οι εχθροί της πατρίδας μου που τόσο αγάπησα μεγαλώνοντας αυτό που σας αξίζει θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου αν ξεπουλήσεις και την ήπειρο ώστε να έχεις μια καλή κρεμάλα Βλαμένε που έλυσες όλα τα άλλα που μας απασχολούν τώρα και πήγες και στα εθνικά προοδευτικά και αριστερά σου λέω αντε και γ...... Θα πάρεις τα α....... Μας θα χορέψουμε πάνω στα κουφαρια όσον επιθυμούν να πάρουν έστω και χιλιοστό της πατρίδα μας... ζητώ η Ελλάδα ανθέλληνα ζητω η Ελλάδα ανθέλληνα...

Τακης ελλαδα

Σε τοσο λιγο κείμενο τα ειπες ολα φιλε και εγω μαζι σου ο πρδοτης παντα πληρωνει... Και οτι συμφωνειες κατα της πατρίδας μας απλα δεν ισχύουν και οποιος τολμηση απο τα βαλκανια να το παίξει μαγκας και αγας θα δει τι σημαίνει ελληνας ...

τον πιασανε απο το γιακα

τον τσιπρα και του ριχνουνε σφαλιαρες για να υπογραψει οτι του δωσουν. οι γερμανοι με τις ευλογιες της αμερικης τα κανουν αυτα. αν δεν προδωσει ο τσιπρας αυτοματα θα μας πεταξουν εκτος συμμαχιων και θα μας κανουν επιθεση με οπλα οπως παλια στην κατοχη. ο τσιπρας προδιδει για το καλο μας θα μεινουμε χωρις περιουσια και κρατος αλλα θα εχουμε την υγεια μας αφου δεν θα χρειαστει να πολεμησουμε. ποιος σου ειπε ρε αθλιο υποκειμενο προδοτη οτι δεν θελω να παρω το οπλο και να σκοτωσω οσους γερμανους μπορω? γιατι αφου εκανες το δημοψηφισμα δεν υλοποιησες το αποτελεσμα και παρανομως το αγνοησες? γιατι δεν το εθεσες στα ισα το θεμα του δημοψηφισματος οτι απειλουμαστε ευθεως και ειτε θα μας πινουν το αιμα ειτε θα παμε για πολεμο? και παλαιωτερα τους πολεμησαμε και τους στειλαμε στα τσακιδια το ιδιο θα καναμε και τωρα αλλα βρηκαν εσενα και τους ομοιους σου τους γερμανοτσολιαδες και εφτιαξαν τον τελειο δουρειο ιππο για να μας ξεκανουν εκ των εσω. οπου να ναι θα ξεσπασει ο λαος δεν θα την γλυτωσετε εσεις πρωτοι και μετα θα αναλαβουμε τους γερμανους και με τετοια οργη που εχουμε θα τους ξεκανουμε ολους ολους ομως καπου ακουσα οτι καποιος παρεξηγημενος συμμαχος θα μας δωσει οπλα την καταλληλη στιγμη.

δεν αναγνωριζουμε τιποτα

αποφασεις που αφορουν ασφαλεια και εδαφικη κυριοτητα του κρατους αν δεν παρθουν με τη συμφωνη γνωμη του λαου (δημοψηφισμα) ειναι παρανομες και οταν με το καλο στα τσακιδια οι προδοτες δεν αναγνωριζουμε τιποτα. θα γινει πολεμος απλα.

Μούγκα στην στρούγκα.

Αυτοι οι "πατριώτες" προδότες της Χρυσής Αυγής γιατί δεν μιλάνε;;;; Παλι τα εκαναν "πλακάκια" με τον Τσιπρα;;; Ο Ζαρούλιας και ο Κλασιδιάρης δεν βγάζουν άχνα!!!! Μόνο να διαγραφούν ξέρουν όποιον πάει να πει κάτι αντίθετο προς τον ΣΥΡΙΖΑ!!!

Μπες κάθε μέρα στο site της χα..

...και άκου ομιλίες -καμιά 500 ριά έχεις χάσει μόνο τα τελ χρόνια- μπας και συνέλθεις. Πλακάκια τά καναν οι Κούληδες και οι Φωφάρες.

Κοστας

ΠαίρνειςΚάτιΚαι δεν μας Το λες;;;;;

Μάρκος

Η προετοιμασία, σχεδιασμοί, προπαρασκευή εγκλήματος και δη προδοσίας, και ό,τι άλλο, είναι αυτεπάγγελτα αδικήματα. Δεν ξέρω που και σε τι ορκίζονται οι δικαστικοί, αλλά πρέπει να επέμβουν όσο είναι καιρός. Δεν υπάρχει ένας πουτσ…λας παντελονάτος εισαγγελέας στην χώρα μας;;;;;

Εμπνευστής

Ήθελα να ξερα τι τους νοιάζει όσους ΔΕΝ ψήφισαν Αλέξη τί θα γίνει με αυτούς που ψήφισαν Αλέξη και μένουν στα νησιά (ΦΠΑ, πρόσφυγες, Τούρκοι) και στη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονικό, Αλβανικό)... Είναι με διαφορά ο πιο αντιπροσωπευτικός του επιπέδου του λαού πρωθυπουργός. Και γι' αυτό προσωπικά θα τον ψηφίσω στις επόμενες εκλογές. Γιατί ως λαός ΑΞΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

Συγνώμη αλλά

επειδή εσύ είσαι ΜπιΠ! πρέπει να την πληρώσουμε οι υπόλοιποι; Σοβαρά;

Βίκυ

Ναι φίλε , έχεις δίκιο , αυτή είναι η πικρή αλήθεια: ψηφίσαμε και πήραμε ό,τι μας αξίζει...….

@

Εννοειται πως ειναι ο πιο<<αντιπροσωπευτικός του επιπέδου του λαού πρωθυπουργός>> μπορουμε ολοι να φανταστουμε το επιπεδο του λαου υποθετω! Δεν μας απασχολει η βλακεια σας δικαιωμα σας ειναι οταν ομως αυτη η βλακεια αρχιζει να γινεται επικινδυνη για το κοινωνικο συνολο ειμαστε υποχρεωμενοι να ασχοληθουμε!

μεσίτης

Καιρός να μετακινηθούμε προς Πελοπόννησο γιατί η Μακεδονία, Θράκη όπως φαίνεται "επωλήθη"

Νίκος Γιαγάς

Όχι κύριε Μεσίτη η σωτηρία για τον ελληνισμόν εστί εν το αερολιμέναν Ελευθέριο Βενιζέλο .

ΞΗΡΟΜΕΡΟ

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ 40-41.ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.ΕΜΕΙΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑ ΤΟΝ ΕΡΤΟΓΑΝ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ 2 .ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης