Εκλογές: Πώς οι Τσακαλώτος, Βούτσης, Φωτίου και Ξυδάκης «δείχνουν» το φθινόπωρο του '18

tsipras-monos

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανείς σε σχέση με τον σχεδιασμό των εκλογών και την αντιμετώπιση της επόμενης ημέρας του μνημονίου

Η κυβέρνηση κάνει δια του Αλέξη Τσίπρα
 πρωτίστως, αλλά και άλλων υπουργών και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού προσπάθεια να πείσει για ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας το φθινόπωρο του 2019, αλλά μία σειρά στελεχών του κυβερνώντος κόμματος συντηρούν και τροφοδοτούν εμμέσως τα σενάρια περί πρόωρης κάλπης ακόμη και τον φετινό Σεπτέμβριο!

Οι διαφορετικές προσεγγίσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανείς σε σχέση με τον σχεδιασμό των εκλογών και την αντιμετώπιση της επόμενης ημέρας του
μνημονίου.

Σε αντίθεση με την υπεραισιόδοξη αφήγηση του Μεγάρου Μαξίμου περί θεαματικής εξόδου από την επιτροπεία, σημαντικής ρύθμισης του χρέους και απόκτησης μεγάλης ελευθερίας κινήσεων, με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, υπάρχουν στελέχη που προσγειώνουν περίπου απότομα όσους προσδοκούν μία «νέα εποχή», έστω κι αν αφήνουν περιθώρια για κάποιες βελτιώσεις.

Παρότι για παράδειγμα ο πρωθυπουργός αρθρογραφούσε το περασμένο Σάββατο υπέρ της ανάγκης για μεγάλη ελάφρυνση χρέους και παρουσίαζε σχεδόν ως δεδομένη μία τέτοια συμφωνία με τους δανειστές, άλλα στελέχη, όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
 είναι πολύ συγκρατημένα στο θέμα αυτό, αντιλαμβανόμενα ότι ειδικά το Βερολίνο θα συνδέσει κάτι τέτοιο με πολύ ισχυρές δεσμεύσεις εκ μέρους της Αθήνας.

Όπως συγκρατημένα είναι και στο θέμα της μείωσης των συντάξεων, καθώς δεν συμμερίζονται τη φιλολογία περί μη εφαρμογής του νομοθετημένου μέτρου της μείωσής τους από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

Το θέμα αυτό συντηρείται από τους κυβερνώντες άλλοτε ανοιχτά και άλλοτε με έμμεσο τρόπο και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει κρίσιμο στοιχείο για την επιλογή του χρόνου των εκλογών.

Η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Βούτση ότι δεν μπορεί να συζητείται τώρα μία παράταση του μέτρου, πάγωσε το Μαξίμου που θέλει να καλλιεργεί την ελπίδα αποφυγής των μειώσεων. Η Θεανώ Φωτίου προτίμησε μία πιο αμφίσημη διατύπωση, λέγοντας «αφήστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, και βλέπουμε μετά...».

Στις δηλώσεις αυτές ήλθε να προστεθεί και η επισήμανση του Νίκου Ξυδάκη ότι τον ερχόμενο Αύγουστο κλείνει ο ιστορικός κύκλος των Μνημονίων κι από εκεί και ύστερα θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν προτάσεις για την επόμενη ημέρα της χώρας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μάλιστα ότι οι όποιες εκλογές μετά το τέλος του προγράμματος, δηλαδή τον Αύγουστο, του 2018 δεν θα είναι πρόωρες.

Ουσιαστικά οι δηλώσεις και οι προσεγγίσεις αυτές αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να εξεταστεί η προσφυγή στις κάλπες φέτος το φθινόπωρο, προκειμένου να αποφύγει η κυβέρνηση το κόστος από τη μείωση των συντάξεων (εφόσον μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν αποφέρουν καρπούς στο θέμα αυτό) και να αξιοποιήσει τη συγκυρία της εξόδου από το πρόγραμμα, αμέσως μετά τον Αύγουστο δηλαδή – και υποσχόμενη ότι θα επαναδιαπραγματευτεί κάποια μέτρα στην πορεία και με νωπή λαϊκή εντολή!

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Νικ δε γκρικ

Εκλογές και μετά στο σκαμνί για όλα αυτά που έχουν κάνει ο συριζαιοι

Αλέκσης

Μετά από 3 χρόνια πλανητικού γέλιου κορόιδα βρίσκομαι ακόμα στο 25% (αν ξέρετε να μετράτε). Αν βγώ στις αγορές, πάρω ένα δάνειο και το μοιράσω σε αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάω κοντά 30% σε μιά νύχτα. Και με λίγο πείραγμα στον εκλογικό νόμο (να κάνω εκείνες τις 50 έδρες 20 ας πούμε) κόβω τη φόρα του Κούλη που δεν είναι και τόσο μεγάλη θα έλεγα. Το θέμα είναι να μην βγάζει αυτοδυναμία ο φλώρος. Αν η Φώφω κρατήσει το λόγο της και δεν κάνει συνκυβέρνηση με την ΝΔ, η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη πάμε σε δεύτερες εκλογές. Απλή Αναλογική με 5 κόμματα στη Βουλή ΝΔ 36%, εγώ 29% Φωφώκα 9% ΧΑ 8% και Σταλινοτσολιάδες 7% λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις εκτός με μικρά ποσοστά. και ΕΙΜΑΙ ΞΑΝΑ (ΣΤΗΝ) ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΡΟΙΔΑ. Love: Aleksis XXX

Σανοφάγος

Θα φύγουν τρέχοντας στο παρά πέντε, φορτώνοντας στον επόμενο τις μειώσεις συντάξεων κα αφορολογήτου από 1/1/19. Αλλά δεν τρώμε πλέον άλλο σανό. Αρκετά μας κορόιδεψαν!

Εφτι

Σας ρε ζωωωααα Έλληνες!!! Πάλι σανό θα φάτε,φεύγετε από τον γκρίζο λαϊκό και πάτε στον μαύρο!!! Ζωωααα

Καρπαζούλης

Φίλτατοι δεξιοί σχολιαστές. Γιατί βιάζεστε με τις εκλογές. Αφού η φάπα που θα φάτε θα είναι μεγατόνων. Αρκεστείτε στις δημοσκοπήσεις προς το παρόν και ονειρευτείτε όσο είναι καιρός, τα όνειρα κάνουν καλό στη νεοδημοκρατική ψυχολογία.

Γιώργης (πραγματικός)

καρπάζωνε εσύ τον αέρα μπούμπη 'αριστερέ' μέχρι να έρθει η κανονική καρπαζιά Ξεπουλήσατε την χώρα και πουλάτε πνεύμα φασιστοειδή γελοίοι Ό, τι και να ψηφίσει η κοινωνία θα ρίξει μαύρο στους τυράννους αυτό είναι σίγουρο

@

Ω! Γιώρη πραγματικέ, όπως λέμε ορίτζιναλ. Σαν τον χαλβά Φαρσάλων δηλ. ένα πράμα.

flik

Καρπαζούλη περίμενε και έρχεται...θα ζαλιστείς από την σφαλιάρα που θα φάτε και όχι την καρπαζιά. Καιρός να μπεις στην τρύπα σου και εσύ και οι ομοιδεάτες σου που ασελγήσατε στην χώρα. Εκεί στο 3% θα γυρίσετε [...]...και θα σας πατάμε μέχρι να πάτε στο 2%.

Χ

Άρα το κόψιμο των συντάξεων 1/1/19.Ο απατεώνας νταουλιέρης ανθέλληνας δεν μπορεί από ότι φαίνεται να πάρει μια παράταση και έτσι θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές και να διακόψει το έργο του.Το έργο που επιτελεί αυτή τη στιγμή το ζει όλη η Ελλάδα.Ορδές μουσουλμάνων εισβάλλουν στη χώρα με τη συνδρομή και οργάνωση των συμμοριτών που κυβερνούν.Ολοι οι Έλληνες του εξωτερικού που φρόντισε ο αρχηγός της συμμορίας στον εκλογικό νόμο να μην ψηφίσετε (την ίδια ώρα που δίνει δικαίωμα ψήφου σε μουσουλμάνους και βουλγαρόγυφτοι) πρέπει να έρθετε και να ψηφίσετε.Αυτοί οι γελοίοι άχρηστοι ανθελληνες πρέπει να εξαφανιστούν από το χάρτη.

Εκλογές

θα γίνουν στις 9/9/2018 μου το είπε ο κορεατης.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2018 ,ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ 1/1/2019 ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΟΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2015 ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ , ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΣΚΙΖΕ.

GA

ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΆΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 19 ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΩΡΑΙΟΠΟΙΉΣΕΙΣ ΣΕ ΜΑΘΑΜΕ ΤΩΡΑ..ΑΣΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΓΕ

Ellinas - Kolonia

καλημέρα σας, αγαπητοί έλληνες και ελληνίδες τις ξενητιάς...ΕΝΑ και μονο ΕΝΑ πrαγμα έχει αυτή την στιγμή μεγιστη σημασία.. Ξεσκιστείτε να βρείτε μια πτήση να κατεβείτε να ψηφίσετε στις εκλογές ώστε να φύγουν αυτά τα εντελώς ανίκανα σκουπίδια που παίζουν μπάλα σε άδειες κερκίδες..Φιλικά από Κολωνία Γερμανίας και καλο κουράγιο

Γιώργης (πραγματικός)

Εννοείται αδερφέ! Το ότι φύγατε στο εξωτερικό επειδή η σαπίλα σας εξανάγκασε δεν σημαίνει ότι πάψατε να είστε Έλληνες! Κανονίστε να έρθετε γιατί αυτοί μπορεί να έχουν τους ελληνοποιημένους, εμείς όμως στηριζόμαστε στους ΕΛΛΗΝΕΣ!

Πόπη

Γιώργη ( πραγματικέ ) είσαι απόλαυση. Υποθέτω ότι είσαι το κέντρο της παρέας εκεί στην σκοτεινή υπόγα των γραφείων της ΝΔ ( ο Θεός να τα πει γραφεί ! )

Γιώργης (πραγματικός)

Πόπη ή Κώστα ή Βαγγέλη ή Σουζάνα, υπόγα είσαι εσύ ως πρόσωπο. Αυτά που λέω είναι πέρα και πάνω από τα έμμισθα παρασιτικώ τω τρόπω "ευφυολογήματα" στην πιο μαύρη εποχή της σύγχρονης Ελλάδας εξαιτίας σας. Το ότι ξέρω να σας διασκεδάζω δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο καθαυτό.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tdr

Ο διοικητής της ΤτΕ κάνει λόγο για παράβαση του Ποινικού Κώδικα και καλεί τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να επέμβουν αυτεπαγγέλτως - Μιλά επίσης για ανήκουστη προσπάθεια του Πολάκη να επηρεάσει την Τράπεζα της Ελλάδος στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της

μωρ2

Aποδέχθηκε την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα, όπως λέει επειδή «ανοίγει παράθυρο στο μέλλον και δεν έχει προαπαιτούμενα» και υπογραμμίζει: «Δεν μπορεί όσα συνέβησαν και μας πλήγωσαν τα τελευταία 10 χρόνια να εξακολουθούν να υψώνουν ακόμα τείχη άρνησης στον διάλογο και τελικά στη συμπόρευση των προοδευτικών πολιτών»

3