Για εκρηκτική αύξηση των μεταναστών σε Έβρο και νησιά προειδοποιεί ο Βίτσας

metanastesmesa

Ποιους κατηγόρησε ότι ευθύνονται για την λαθρομετανάστευση - Σήμερα το πρωί η καταγραφή δίνει 206 νέες εισόδους στην Μυτιλήνη όταν το 2017 ο μέσος όρος ήταν 54 είσοδοι την ημέρα

Συναγερμό για κατακόρυφη αύξηση των μεταναστευτικών ροών έκρουσε ο κ. Δημήτρης Βίτσας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενημερώνοντας παράλληλα την εθνική αντιπροσωπία πως το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει συντάξει δύο σχέδια αντιμετώπισης. Το πρώτο σχέδιο σύμφωνα με τον υπουργό προβλέπει αύξηση των μεταναστευτικών ροών κατά 15%, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης ανεξέλεγκτης εισροής.

Ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι μετά την σύνοδο της ΕΕ – Τουρκίας στην Βάρνα παρατηρείται σημαντική αύξηση των ροών, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ανησυχεί από το γεγονός ότι οι διακινητές χρησιμοποιούν πλέον και τα χερσαία σύνορα στον Έβρο όπου η χώρα μας δεν διαθέτει την υποδομή για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. «Έχουμε αντιπάλους. Η αντίπαλοί μας είναι οι τράφικερς και οι πολιτικές σκοπιμότητες εκτός Ελλάδας» είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός.

«Στα νησιά τον Απρίλιο είχαμε 2.168 εισόδους με κύριο βάρος στην Λέσβο όπου είχαμε με 1.189 εισόδους. Σήμερα το πρωί η καταγραφή δίνει 206 νέες εισόδους στην Μυτιλήνη όταν το 2017 ο Μέσος Ορος ήταν 54 είσοδοι την ημέρα. Αντίθετα, το πρώτο 2μηνο του 2018 οι εισροές κινήθηκαν με 62-66 ημερησίως, αυξήθηκαν μετά την Βάρνα σε 126 και τις τελευταίες ημέρες σε 200 την ημέρα» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης για να προσθέσει «η κατάσταση στα νησιά με ανησυχεί αλλά δεν με τρομάζει αναφορικά γιατί ξέρουμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι ανησυχητικό όμως η τεράστια αύξηση από τον Έβρο. Στο χρονικό διάστημα που εισήλθαν 2.168 στα νησιά, στον Εβρο πέρασαν 2.700 – δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο».

Συνεχίζοντας τις ανησυχητικές αναφορές για τον Εβρο, ο κ. Βίτσας είπε πως «μόνο σήμερα είχαμε την είσοδο 340 ανθρώπων. Η κατάσταση στον Εβρο καταλαβαίνεται ότι είναι πιο δύσκολη γιατί μετά την καταγραφή πρέπει οι άνθρωποι αυτοί να φιλοξενηθούν στην ενδοχώρα και στα κεντρα φιλοξενίας που γεμίζουν».

Ο ίδιος είπε πως την περίοδο Ιανουάριος – Απρίλιος 2018 καταγράφηκαν περισσότερες από 7 χιλ εισροές από τα θαλάσσια σύνορα ενώ παράλληλα υπήρξαν 4,5 χιλ μεταφορές ευάλωτων ομάδων και ασυνόδευτων τέκνων στην ενδοχώρα. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι οι επιστροφές προς την Τουρκία ανήλθαν μόλις σε 112.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η διαχείριση της κατάστασης απαιτεί δράση και επιμονή» ανέφερε ο κ. Βίτσας για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι απαιτείται επιτάχυνση των διαδικασιών παροχής ασύλου αλλά και μια «γραμμή μεταφοράς» των μεταναστών και προσφύγων που εισέρχονται από τον Εβρο προς την ενδοχώρα.

«Δεν φθάνουν όσα κάνουμε» παραδέχθηκε σε άλλο σημείο ο υπουργός για να υπογραμμίσει πως «Απαιτείται και σχέδιο. Έχουμε το πρώτο σχέδιο που προβλέπει τα μέτρα σε περίπτωση που οι ροές αυξηθούν κατά 15%. Εχουμε και το δεύτερο σχέδιο σε περίπτωση αλματώδους αύξησης των ροών. Αυτά τα δύο σχέδια είναι έτοιμα και το υπουργείο μπορεί να τα συζητήσει με εκπροσώπους των δημοκρατικών κομμάτων στο γραφείο μου. Δεν τα καταθέτω στην Βουλή γιατί έχουμε αντιπάλους. Η αντίπαλοί μας είναι οι τράφικερς. Είναι οι πολιτικές σκοπιμότητες εκτός Ελλάδας»

ΣΧΟΛΙΑ (103)

Norr Tsakis

ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΩΡΑ!!!!!

alloha snackbar

Και οι νωθροι ελλαδιστανοι σανοφαγοι θα βγουν στους δρομους για ΜΠΑΟΚ αλλα για να διεκδικήσουν τη χωρα τους πισω ζητώντας το κλείσιμο των συνόρων και την απελαση των λαθραιων, εκει ακολουθουν τη συμβουλη του Τοσκα και πέφτουν για ύπνο!

ΑΡΗΣ

ΚΑΛΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ?

Τέτοια υποκρισία...

Μονο σε έναν λαό σαν τον ελληνικό άξιζε...χα χα

oyfistan

AN ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΠARΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ !! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΚΕΙ !!!!!!!!

ΟΤΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΒΑΖΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΠΕΣΑΝΕ ΟΙ

αναρχοομμουνιστες να φανε την κυβερνηση της νδ.. να πατε ρε αχρηστοι συριζαιοι να βγαλετε εσεις το φιδι απο τον εβρο ρε αχρηστοι.. που ειστε ρε κοπριτες?? τρωτε στα υπουργεια που σας διορισαν και τωρα μωκο!! στα 4 θα πεσετε ερχομαστε ...

ΑΡΗΣ

ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΑ.

ελπιδα

η μουμια τους κουβαλησε η κυρα τασια με τον μουζαλα και οι κ <συριζαιοι. καταστρεψαν τα παντα δεν αφησαν τιποτα. στα τσακιδια να ξεκουμπιστουν.

ανησυχεί ο ... Βιτσας

ανησυχεί αυτός, που σαν ''αρμοδιος'' υπουργός διοργάνωνε μαζί με τον Λάμπρου εκδηλώσεις κατά της επανεισδοχής των λαθρομεταναστών στην Τουρκία !! Τώρα .... ανησυχεί απ΄ την αύξηση τους και κατηγορεί άλλους γιά την αύξηση των ορδών. Το ξέρουμε ότι χαίρεται, καθώς αυτά είναι τα αποτελέσματα της επίσημης προσκλησης σε κάθε λαθρομετανάστη απ΄την τασία. Οι ξεφτίλες, ανοιξαν μέχρι και το φράχτη του Εβρου, τώρα που η Ευρώπη δεν τους αφήνει να τους μετακινήσουν από τα νησιά προς την ενδοχώρα. Είναι πολλά τα λεφτά που παίρνουν γιά να κάνουν την Ελλάδα αποθήκη λαθρομεταναστών και να γλυτώσει έτσι η Ευρώπη της .... αλληλεγγύης. Ομολογεί !! οτι δεν είναι πρόσφυγες αλλά τους βάζει μέσα στη χώρα, ομολογεί ότι έχει επιστρέψει .... 112 στην Τουρκία !! ενώ μπαίνουν χιλιάδες κάθε μήνα, κατάργησαν στην ουσία τα συριζόπανα την συμφωνία της Τουρκίας με την Ευρ. Ενωση. Σε πιστέψαμε ότι ανησυχείς Βίτσα. Ολη η Αφγασία κι αν έρθει αυτοί οι ανθέλληνες εμμονικοί θα τους βάλουν μέσα στην Ελλάδα. Μας τελείωσαν. Οι Ελληνες ψήφισαν ένα κόμμα που πρεσβεύει ανοιχτά σύνορα, ενώ έχουμε γύρω μας λύκους. Καταστροφικό λάθος. Γιά έναν ΕΝΦΙΑ. Ο άλλος, ο ... ''πατριώτης'', ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη Μακεδονία. Εχει λυσσάξει. Ούτε τα συλλαλητήρια τον πτοούν. Κι ο Ελληνας που δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του, δεν προλαβαίνει ν΄ ασχοληθεί μ΄ αυτούς που σκοτώνουν τη χώρα του. Ας διαλέξουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Την Ελλάδα που θα ζήσουν τα παιδιά μας. Θέλουμε την κανονική Ελλάδα, ή την Ελλάδα που οι μουσουλμάνοι μαστιγώνονται στο κέντρο του Πειραιά, που διαδηλώνουν στην Ομόνοια γιά τον Μωάμεθ, που ληστεύουν και βιάζουν στο κέντρο της Αθήνας, που μπουκάρουν κατά χιλιάδες στη χώρα ότι ώρα γουστάρουν και όπως γουστάρουν ? Μιά χώρα που η αστυνομία παρακολουθεί τους αναρχικούς να τα σπάνε και συμβουλεύει τους Ελληνες να κάνουν ότι κοιμούνται όταν τους ληστεύουν! Που κάνουν υπουργό δικαιοσύνης έναν άνθρωπο που δεν πιστεύει την φυλάκιση ως μέσο σωφρονισμού, αμολάει ελεύθερους όλους τους εγκληματίες, δίνοντας το μήνυμα της ατιμωρησίας και προσκαλώντας έτσι κάθε εγκληματία στην Ελλάδα και που, παρότι είδε τις καταστροφικές συνέπειες του νόμου του, καυχιέται ότι .... μείωσε την εγκληματικότητα! Εναν πρωθυπουργό που δεν αφησε κωλοτούμπα που δεν έκανε σε ότι υποσχέθηκε,κι όμως σε κοροιδεύει ξεδιάντροπα λέγοντας σου ότι δεν υπάρχει κάτι που υποσχέθηκε και δεν το έκανε. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Μέχρι και οι .. Λεσβίοι ξύπνησαν και είπαν φτάνει. Φτάνει επιτέλους. Πρέπει να φύγουν χθές.

Συριζομπαχαλιστάν!

Γιατί έχεις την εντύπωση ότι αν οι Τσιπροκαμένοι ρίξουν ένα τυράκι στους λαμογιο-Ελλαδιστάνους, ένα ελάχιστο ποσοστό από τους φόρους που έχουν ρημάξει τη μεσαία τάξη, οι Ελλαδιστάνοι δεν θα ξανατσιμπήσουν;

ΑΡΗΣ

ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΡΩΤΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΑ.

ΒΑΓ

Στη φωτο βλεπουμε αλλη μια βαρκα με ασυνοδευτα προσφυγοπουλα !!

Κομισάριος

Eκρηκτική αύξηση των επενδυτών είναι σύντροφε Bίτσα - των ε.πε.νδυ.τών. Ακόμα μια επιτυχία.

Ο μεγαλυτερος αντιπαλος: η ανικανοτητα σας

«Έχουμε αντιπάλους. Η αντίπαλοί μας είναι οι τράφικερς και οι πολιτικές σκοπιμότητες εκτός Ελλάδας» είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

antonisvgontzas-696x439

«Θα καταλήξεις να επιδοκιμάζεις ή να ανέχεσαι τις χυδαίες ύβρεις του πρώτου και των επιθυμιών του δεύτερου» επισημαίνει στο Σπύρο Δανέλλη το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ 

13