Βούτσης: Παμμακεδονικές οργανώσεις μας απειλούν με θάνατο ή ισόβια για εσχάτη προδοσία!

Βούτσης: Παμμακεδονικές οργανώσεις μας απειλούν με θάνατο ή ισόβια για εσχάτη προδοσία!

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει» είπε ο πρόεδρος της Βουλής για την ΧΑ, αλλά και για παμμακεδονικές οργανώσεις - Τι απαντούν οι επικεφαλής των παμμακεδονικών οργανώσεων

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει»: με αυτήν την φράση, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επιτέθηκε όχι μονάχα στην ηγεσία και στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για τα όσα είπαν κατά των τεσσάρων Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών, αλλά και σε παμμακεδονικές οργανώσεις.

Όπως είπε, μιλώντας στη Βουλή, κάποιες από αυτές τις οργανώσεις έστειλαν στους βουλευτές εξώδικο (σ.σ. εστάλη με δικαστικό επιμελητή και στους 300), με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια, εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας στη Βουλή.

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν εννοώ μόνο την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι έχουν ξεφύγει σε όλη την Ευρώπη και αναπτύσσουν τα τελευταία χρόνια λογικές με τις οποίες ανενδοίαστα προχωρούν στην εξύμνηση των ναζί. Και έχουν ξεφύγει κάποιοι και εδώ, γιατί μοιράστηκαν στους Ελληνες βουλευτές κείμενα από εκπροσώπους παμμακεδονικών οργανώσεων, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ μας εγκαλούν για εσχάτη προδοσία και λένε ότι η ποινή είναι ο θάνατος ή τα ισόβια σε όποιον τολμήσει να ψηφίσει την πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης, εάν και όποτε έρθει στη Βουλή, για σύνθετη ονομασία. Κάποιοι έχουν ξεφύγει και δεν είμαστε ούτε γραφειοκράτες που περνάμε από δω για να τελειώνουμε την τρέχουσα νομοθετική εργασία και τα τρέχοντα προβλήματα και να κάνουμε πως δεν ακούμε ή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω γύρω. Όλα αυτά είναι διχαστικά κηρύγματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βούτσης υπερασπίστηκε τους τέσσερις Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές και επιτέθηκε στους βουλευτές της ΧΑ, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν η Βουλή να βρίσκεται σε ομηρία: «Αυτή η Βουλή δίνει τη δυνατότητα παρουσίασης παρέμβασης και ισότητας και στους αρνητές της Δημοκρατίας. Όμως δεν είναι δυνατόν η Βουλή να βρίσκεται σε ομηρία, η Βουλή να σιωπά, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συμψηφισμό, να δίνουμε άλλοθι σε αυτόν τον διχαστικό, μίζερο, εμπαθή και ρατσιστικό λόγο μέσα στην ίδια την Βουλή. Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε».

Ο πρόεδρος της Βουλής κατέληξε: «Οι Έλληνες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα βουλευτές είναι ισότιμοι μαζί μας και όχι απλώς τιμώνται, αλλά βρίσκονται και στην πρώτη γραμμή της κοινοβουλευτικής δράσης. Θα πρέπει να τύχουν απ' όλους μας και μιας σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών, έτσι ώστε να μην τολμήσει κανείς, είτε βρίσκεται στην Αυστραλία και στην Αμερική είτε στην Αυστρία είτε σε αυτά τα έδρανα, να μην αποτολμήσει κάνεις ποτέ ξανά μέσα σε αυτή την αίθουσα να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες».

Δείτε εδώ την επιστολή-εξώδικό των παμμακεδονικών οργανώσεωνΤι απαντά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Μακεδόνων 

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γεώργιος Τάσιος, που υπογράφει και τα επίμαχα εξώδικα που έλαβαν οι βουλευτές, με δήλωσή του στο protothema.gr αναφέρει: «Οι εξώδικες δηλώσεις που απέστειλαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις του Εξωτερικού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδόνων στους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουν τις θέσεις του ελληνικού λαού όπως αυτές διατρανώθηκαν με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν τόσο το 1992 όσο και το 2018, καθώς και με τα ψηφίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβουλίων της Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας. Το περιεχόμενο των εξωδίκων αφορά στην συμπεριφορά των κυβερνώντων που συνιστά αδικήματα προβλεπόμενα και τιμωρούμενα από τον ποινικό κώδικα και από τα ελληνικά δικαστήρια. Ως γηγενείς Μακεδόνες ζητούμε από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου να σεβαστούν τη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και να μη δώσουν δικαίωμα για επιβουλή της Ιστορίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της εδαφικής ακεραιότητας της Μακεδονίας».

Στον κ. Βούτση απάντησε και η Nίνα Γκατζούλη, Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου: «Ενώνοντας την φωνή μου με αυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων όσο αφορά το εξώδικο που έστειλαν οι Παμμακεδονικές Υφηλίου και η ΠΟΠΣΜ, θέλω να τονίσω πως κανείς εξ ημών δεν απείλησε τα μέλη του κοινοβουλίου. Αναφερθήκαμε τι προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα που αφορά στην συμπεριφορά κυβερνούντων που συνιστά αδικήματα προβλεπόμενα και τιμωρούμενα από τον ποινικό κώδικα και την ελληνική δικαιοσύνη».

»Άλλωστε οι δηλώσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων και της ΠΟΠΣΜ στο εξώδικο εκφράζουν τις θέσεις του ελληνισμού που διατρανώθηκαν στα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια στην Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και σε συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό. Δηλώνουμε δε ότι δεν έχουμε καμία απολύτως με πολιτικά κόμματα και οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσής μας με αυτά γίνεται με σκοπό να αποδυναμώσει την πανίσχυρη λαϊκή βούληση για διαφύλαξη των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού. Ως Μακεδόνες ζητούμε από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου να σεβαστούν τον Μακεδονικό Ελληνισμό».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (307)

την

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς, λέει ένα ρητό.!!

Πάνος

κ. Βούτση σου θυμίζω πως πρώτοι εσείς κατηγορούσατε τους προηγούμενους για προδότες, προσκυνημένους κλπ. κατεβάζοντας το πολιτικό επίπεδο στο δικό σας επίπεδο. Τώρα γιατί διαμαρτύρεσαι; Σου έστειλαν ένα εξώδικο ενημερώνοντας σε για ποιες κατηγορίες μπορεί να δεχθείς. Πρόκειται για πολιτική τοποθέτηση (όπως πολιτική τοποθέτηση κρίθηκαν και οι προτροπές του κ. Καμένου προς τον κ. Πάχτα). Λούζεστε περίπου αυτά που εφαρμόζατε.

Midian

Καλά, αυτά τα πρωτόζωα δεν έχουν καμία ανησυχία ότι θα τους κυνηγήσουν οι ίδιοι τους οι ψηφοφόροι ? Μάλλον τα πρωτόζωα δεν μαθαίνουν από την εμπειρία των προηγούμενων πρωτόζωον. Έχουν άλλα καλά, αναπαράγονται με διχοτόμηση, αντέχουν σε ακραίες συνθήκες και μπορούν να ζουν και παρασιτικά.

J

ΒΟΥΤΣΗ ΑΦΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΑΥΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑMΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ(ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΕΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ME ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. ΚΑΙ ΒΕΒΕΙΑ ΘΑ ΕΙΣΑΣΘΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ

J

ΒΟΥΤΣΗ ΑΦΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΑΥΡΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ(ΑΝ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ)ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΕΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ME ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. ΚΑΙ ΒΕΒΕΙΑ ΘΑ ΕΙΣΑΣΘΕ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΙΔΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ.

Σωστά!

Σωστά τα λες...

Ταβερνιάρη

Τις ίδιες απειλές κάνει και ο γιος σου, απλά για τους αντίθετους λόγους. Τότε είναι καλά?

Ανένταχτος

Γιατί αυτή η υποκρισία? Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες με τουρκική συνείδηση. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Ο Κασιδιάρης έχει απόλυτο δίκιο. Τι δουλειά έχουν οι πράκτορες των Τούρκων όχι μόνο στο συμβούλιο ασφαλείας αλλά και γενικά στη Βουλή? Δεν έχουν θέση ούτε στην Ελλάδα όσοι έχουν κολλητιλικια με τους εχθρους μας. Κι αυτές τις ψευτοφανφαρες να τις αφήσουν οι πολιτικοί του κ@λου!!!

Ε ρε γλεντιαααα.....

Ταβερνιαρη μη ξεχνας ποτέ πως ειστε το 4% και τιποτα παραπανω....μην παιρνεις θαρρος απ τα πασόκια που εχουν ριξει αγκυρα στον Συριζα και παραμυθιαζεστε πως εχετε το 20-21% του λαου......4% με το ζόρι....και θα φατε πολυ ξυλο αν τολμησετε κατι τετοιο ......απλα θυμησου το οταν σε παρουν με τα γιαουρτια (σου θυμιζει κατι αραγε?)....

Ζουζου

Ο Ανεξίθρησκος! Ωραία υπερασπιζεσαι τους μουσουλμάνους! Να ήσουν έτσι και για τους χριστιανούς! Εσύ που καταθέτεις έγγραφο στη βουλή ότι οι εκλεγμένοι βουλευτές δεν είναι υποχρεωμένοι να ορκιζονται στην πατρίδα, αλλά σε όποια γουστάρουν! Το Ισλάμ μαλακα μου δεν είναι θρησκεία. Είναι κοινωνικο-πολιτικο σύστημα οργάνωσης ενός κράτους με θεϊκή επίφαση. Δηλαδή του κοτσαρουν και έναν Θεό για να έχει μεγαλύτερη απήχηση η κάθε μπούρδα που θέλουν να περάσουν. Όσο για την ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ αυτό που προβλέπει το σύνταγμα είναι λίγο.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΝΤΟΣ

ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ? Η ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Η ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΒΟΥΤΣΗ ΠΩΣ ΤΙΜΟΡΗΤΑΙ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavrgogloumain

Κατόπιν αιτήματος της ΝΔ, αύριο θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου - Ο υπουργός Παιδείας έκανε αποδεκτές δύο εκπρόθεσμες βουλευτικές τροπολογίες, οι οποίες ζητούν την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο και Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημιο Πελοποννήσου

11
dimoskopisi_arthro

Με αναγωγή επί των εγκύρων σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του Σκάι η ΝΔ παίρνει 31% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ - Με  9,5 μονάδες μπροστά η ΝΔ στις εθνικές εκλογές - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής

118
tsipras_5

«Ο Κώστας Αρβανίτης μοιάζει με τον Ντάισελμπλουμ, αλλά θα το ξεπεράσουμε» - «Κανείς δεν είναι τέλειος» είπε για τον Πέτρο Κόκκαλη - «Ξέχασε» την Κουντουρά και έκλεισε την παρουσίαση λέγοντας: «Έχουμε την dream team»

47
gennimata_parousiasi

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος - Δείτε τα 42 ονόματα - «Αυτή τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί και θα την κερδίσουμε, είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή που θα γίνει στις εθνικές εκλογές» είπε η κυρία Γεννηματά

68
mitsot0

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha - «Ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει τώρα εθνικές εκλογές» - Η ΝΔ θα κάνει διεθνή εκστρατεία για την «real Μακεδονία» - Αν ο κ. Μαρινάκης είχε πει για εμένα αυτά που είπε για την κυβέρνηση θα είχα καταφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά αυτοί δεν τολμούν καν να απαντήσουν στις καταγγελίες

85