Εκλογές στη Γερμανία: Σταθερό προβάδισμα 14 μονάδες για τη Μέρκελ

Εκλογές στη Γερμανία: Σταθερό προβάδισμα 14 μονάδες για τη Μέρκελ

Στο 37% το CDU, στο 23% το SPD που ακολουθεί - Μεγάλη διαφορά υπέρ της καγκελαρίου

Σταθερό προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ενόψει των εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής, ενώ συνεχίζεται η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των τεσσάρων μικρότερων κομμάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, συντριπτική είναι η υπεροχή της Άνγκελα Μέρκελ
και στο υποθετικό ερώτημα της απευθείας εκλογής Καγκελάριου, όπου προηγείται του Μάρτιν Σουλτς με 24 μονάδες, ενώ ένας στους δύο Γερμανούς βλέπει θετικά την ενδεχόμενη συμμετοχή των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στην επόμενη κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) σημειώνει απώλεια μίας μονάδας και πέφτει στο 37%, με το SPD να παραμένει σταθερό στο 23%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Αριστερά (Die Linke), η οποία κερδίζει μία μονάδα και φτάνει στο 10%, ενώ ακολουθούν η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) που μένει σταθερή στο 9% και οι Πράσινοι με το FDP που παραμένουν στο 8%.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα των υποψηφίων για την Καγκελαρία, η Άνγκελα Μέρκελ λαμβάνει το 48% της προτίμησης, ενώ ο αντίπαλός της, Μάρτιν Σουλτς, μόλις 22%. «Κανέναν από τους δύο» απαντά το 30% των ερωτηθέντων.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα των εκλογών, η έρευνα καταγράφει τις προτιμήσεις των Γερμανών για τον κυβερνητικό συνασπισμό που θα προκύψει μετά τις 24 Σεπτεμβρίου. Το 47% εκτιμά ως θετική την ενδεχόμενη συμμετοχή του FDP στην κυβέρνηση, ενώ το 39% την βλέπει αρνητικά, με τους ψηφοφόρους των CDU/CSU να υποστηρίζουν την προοπτική σε ποσοστό 66%. Το κόμμα του Κρίστιαν Λίντνερ ωστόσο αντιμετωπίζει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας των στελεχών του, καθώς το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κανέναν πολιτικό του FDP πέρα από τον αρχηγό.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ts22

Η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια με 21% ανεργία και δεσμεύσεις για πλεονάσματα για τα επόμενα 40 χρόνια... αλλά, έι, ανοίξτε ένα ούζο, αναφέρει το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας

4
agakliamesaaa

Πριν από τρία χρόνια αγκαλιάζονταν γιατί κέρδισαν τις εκλογές και σήμερα αγκαλιάζονται ξανά ισχυριζόμενοι ότι έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία

8