Στο Μαξίμου η διοίκηση της Fraport μετά την επένδυση των 1,2 δισ. ευρώ

Στο Μαξίμου η διοίκηση της Fraport μετά την επένδυση των 1,2 δισ. ευρώ

Η Fraport Greece κατέβαλε χθες στο ελληνικό Δημόσιο το συνολικό προκαταβολικό ποσό ύψους 1,234 δισ. ευρώ, παίρνοντας πλέον και επισήμως στα χέρια της τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας

Στο Μαξίμου η διοίκηση της Fraport μετά την επένδυση των 1,2 δισ. ευρώ
Με τη διοίκηση της Fraport Greece, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας Stefan Schulte, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Fraport Greece κατέβαλε χθες στο ελληνικό Δημόσιο το συνολικό προκαταβολικό ποσό ύψους 1,234 δισ. ευρώ, παίρνοντας πλέον και επισήμως στα χέρια της τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, με την παραχώρηση σηματοδοτείται μία τεράστια επένδυση στις υποδομές της χώρας και στον ζωτικό για την ελληνική οικονομία τομέα του τουρισμού.

Κλείσιμο
«Εκτός από το παραπάνω ποσό, η εταιρεία θα καταβάλλει ένα ετήσιο σταθερό τίμημα παραχώρησης ύψους 22,9 εκατ. ευρώ, καθώς και ένα ετήσιο μεταβλητό τίμημα παραχώρησης της τάξης του 28,5% των λειτουργικών κερδών (EBITDA). H κυριότητα των αεροδρομίων παραμένει στο ελληνικό κράτος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης