ΝΔ: «Εκνευρισμένος» και «εκτός τόπου και χρόνου», ο Τσίπρας καταφεύγει σε λάσπη και ψέματα

ΝΔ: «Εκνευρισμένος» και «εκτός τόπου και χρόνου», ο Τσίπρας καταφεύγει σε λάσπη και ψέματα

Απορία για την αναφορά του σε πρόταση μομφής εκφράζουν από το γαλάζιο επιτελείο, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «ενδεχομένως θα επιθυμούσε για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα»

ΝΔ: «Εκνευρισμένος» και «εκτός τόπου και χρόνου», ο Τσίπρας καταφεύγει σε λάσπη και ψέματα
«Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει», σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας αποτιμώντας τη σφοδρή αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την εγκληματικότητα και την αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τους γαλάζιους επιτελείς, η συζήτηση στη Βουλή «κατέδειξε σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο κ. Τσίπρας». Όπως υποστηρίζουν, ήταν «εκτός τόπου και χρόνου και εμφανώς εκνευρισμένος κατέφυγε στην προσφιλή του τακτική: Λάσπη και ψέματα».

Κάνουν λόγο για «λάσπη και συκοφαντικές επιθέσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», που αποδεικνύουν την «απόλυτη ταύτιση με τα «πληρωμένα πιστόλια» της συριζαϊκής διαπλοκής».

Κλείσιμο
Καταλογίζουν επίσης στον πρωθυπουργό «ψέματα εκτός κάθε ορίου,  φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας που πότε δεν έγιναν, αλλά ενδεχομένως θα επιθυμούσε να έχουν συμβεί για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα η οποία είναι σε προφανή αδυναμία να υποστηρίξει αυτά στα οποία μας οδήγησε η τακτική του κ. Τσίπρα», όπως λένε.

Κατά το γαλάζιο επιτελείο, «ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε προφανή αδυναμία να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Μητσοτάκης και τα οποία ήταν: 

*Πρώτον, θα χρειάζονταν αυτά τα μέτρα αν η αξιολόγηση έκλεινε τον Φεβρουάριο του 2016; Ναι ή όχι;

*Δεύτερον, είπε ή δεν είπε ο κ. Τσακαλώτος ότι έχουμε κάνει το 1/3 όσων έπρεπε, το 1/3 είναι σε εξέλιξη και το 1/3 εκκρεμεί; Και αν αυτό ισχύει ποιος βλάπτει τελικά τη διαπραγμάτευση;

*Τρίτον, ισχύουν ή όχι οι δηλώσεις (και του ιδίου του κ. Τσίπρα) ότι πρέπει να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση το ταχύτερο δυνατόν; Έχει δίκιο ο κ. Χουλιαράκης όταν λέει «καλύτερα χειρότερη συμφωνία τώρα, παρά καλύτερα μετά». Τελικά μετράει ή δεν μετράει ο χρόνος;

*Τέταρτον, αν δεν κλείσει τώρα η αξιολόγηση, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις; Θα μπούμε ή όχι στην ποσοτική χαλάρωση; Τι θα γίνει με το ποσό της δόσης που προορίζεται για οφειλές του δημοσίου σε ιδιώτες; Θα αποσταθεροποιηθεί ή όχι περαιτέρω το κλίμα στην οικονομία;

«Τα ερωτήματα αυτά θα τα θέτουμε καθημερινά μέχρι να πάρουμε απάντηση», αναφέρουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά εξάλλου τα ζητήματα ασφάλειας, από την οδό Πειραιώς κάνουν λόγο για «εξίσου εκκωφαντική σιωπή του κ. Τσίπρα» στα ερωτήματα του κ. Μητσοτάκη. Υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε «καμία απάντηση» για:

*Τις καταγγελίες Πανούση και το πώς αντιμετωπίστηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,

*Τον ρόλο του κ. Λάμπρου και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που εξυπηρετούσαν πάγια αιτήματα σκληρών ποινικών.

*Τα καμένα τρόλεϊ, τους βανδαλισμούς σε σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την ανοχή φαινόμενα χαμηλής παραβατικότητας.

«Οι Έλληνες πολίτες έβγαλαν τα συμπεράσματά τους», συμπεραίνουν και  καταλήγουν: «Ο κ. Τσίπρας συμβολίζει μια εποχή κατάθλιψης, διάλυσης και αποτυχίας, η οποία ευτυχώς τελειώνει. Σύντομα η Ελλάδα θα μπει σε μια εποχή ελευθερίας και αυτοπεποίθησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης