Κρέτσος: Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Κρέτσος: Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών

Η κυβέρνηση θα αναμένει την οριστική αδειοδότηση με νέο διαγωνισμό που θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος

Κρέτσος: Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών
Έκλεισε και επισήμως η κυβέρνηση σήμερα, το ενδεχόμενο προσωρινής αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, μέχρι να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, υπογράμμισε οτι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε προσωρινή αδειοδότηση με υπουργική απόφαση και θα αναμένει την οριστική αδειοδότηση με νέο διαγωνισμό που θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Για τον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα προκηρύξει το Εθνικό Συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι ο τελικός αριθμός δεν θα απέχει πολύ από τους αρχικούς σχεδιασμούς, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά οτι η χωρητικότητα του φάσματος της digea μπορεί να χωρέσει μέχρι έξι κανάλια υψηλής ευκρίνειας.

Κλείσιμο
“Η αδειοδότηση θα πραγματοποιηθεί με διαγωνισμό από το ΕΣΡ και με βάση τον νόμο Παππά” τόνισε εκφράζοντας την ελπίδα οτι οι διαδικασίες θα προχωρήσουν γοργά για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

“Δύο επιχειρηματικά σχήματα που πλήρωσαν δεν εκπέμπουν ενώ άλλοι που δεν έχουν πληρώσει εκπέμπουν” παρατήρησε σημειώνοντας πως αυτό από μόνο του είναι ένας παράγοντας που θα αναγκάσει το ΕΣΡ να σπεύσει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Σε ότι αφορά τις ραδιοφωνικές άδειες είπε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψεις για δημόσιο φορέα ακροαματικότητας και τηλεθέασης απάντησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φέρει στην Ελλάδα ένα αξιόπιστο μέσο μέτρησης και γι αυτό μελετά όλα τα διεθνή μοντέλα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης