Λοβέρδος σε Παππά: «Κατεργαριές δεν περνάνε, υπάρχουν αποφάσεις της Δικαιοσύνης»

Λοβέρδος σε Παππά: «Κατεργαριές δεν περνάνε, υπάρχουν αποφάσεις της Δικαιοσύνης»

«Θα πρέπει να μην λέτε άλλα ψέματα… Η συναίνεση που είναι εφικτή στην Διάσκεψη δεν αφορά έναν υπουργό με τέτοια πεπραγμένα», σημείωσε 

Λοβέρδος σε Παππά: «Κατεργαριές δεν περνάνε, υπάρχουν αποφάσεις της Δικαιοσύνης»
«Κατεργαριές δεν περνάνε, υπάρχουν αποφάσεις της Δικαιοσύνης» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος για να απευθυνθεί προσωπικά στον υπουργό Επικρατείας αναφέροντας «Θα πρέπει να μην λέτε άλλα ψέματα… Η συναίνεση που είναι εφικτή στην Διάσκεψη δεν αφορά έναν υπουργό με τέτοια πεπραγμένα».

Αναφορικά με τις δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν είπε ότι «η πρότασή μας είναι να αλλάξει ο όρος «αναστέλλεται» και να γίνει «καταργείται». Αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει στην συναίνεση. Έρχεστε να θεραπεύετε την αδυναμία που δημιουργήσατε αλλά δεν το κάνετε πλήρως. Σας καλώ, αρκετά προβλήματα δημιουργήσατε, κάντε τις απαραίτητες αλλαγές».

«Η Δικαιοσύνη μίλησε, η Δημοκρατία μίλησε και το «μαύρο δεν πέρασε» ανέφερε ο ίδιος σε άλλο σημείο για να υπενθυμίζει όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα «Η κυβέρνηση αποδείχθηκε με τον πιο επίσημο θεσμικό τρόπο ότι είχε άδικο και το μαύρο που επιχείρησε να επιβάλλει δεν πέρασε. Πρώτος ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ προεξόφλησε την απόφαση του ΣτΕ.

Ωραίος πρωθυπουργός! Στην συνέχεια έχουμε αυτό που είπαν κάποιοι ότι ορισμένοι πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη. Έχουμε όσα έγιναν γνωστά με τις δανειοδοτήσεις τράπεζας Αττικής και έναν υποψήφιο με τα βοσκοτίπια. Μετα κατατέθηκε τροπολογία Παππά που θα έριχνε μαύρο στα κανάλια μέσα σε 5 ημέρες αλλά αποσύρθηκε. Μετά αποπειράθηκαν να συγκροτήσουν ΕΣΡ χωρίς να βγει απόφαση ΣτΕ. Μετά αποφασίστηκε η αντισυνταγματικότητα του νόμου και το ίδιο βράδυ όλη η κυβέρνηση επιτέθηκε με το χειρότερο τρόπο στην Ολομέλεια του ΣτΕ. Μετά τον πανικό ο υπουργός ανακοίνωσε τροπολογία γέφυρα που την πήρε πίσω. Ακολούθησε ανακοίνωση Πολύδωρα που το πήραν και αυτό το πήραν πίσω. Με την διαβεβαίωση του ΠτΒ που για εμάς έπαιξε ρόλο έγιναν όσα έγιναν στην Διάσκεψη. Όμως, την επόμενη και σήμερα ο υπουργός φρόντισε να τινάξει την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα συναίνεση για το ΕΣΡ. Το πρωί στον ΣκΑΙ – όχι εδώ που έκανε ευπρεπή κυβίστηση – τα τίναξε όλα στον αέρα».

«Είστε σε πανικό. Δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σας. Νομίζατε επειδή αυξήθηκε η δύναμη σας όλα μπορείτε να τα κάνετε» συνέχισε ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει « Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας δεν θα είχατε την ανάγκη να δικαιολογήστε κάθε μέρα. Σας αδειάζουν όλοι. Θα έπρεπε να το έχετε κάνει. Η παραίτηση εκτονώνει τις εντάσεις ακόμα και αν δεν το δεχθεί ο πρωθυπουργός. Επι 14 μήνες έχετε αναστατώσει την χώρα. Εσείς μιλούσατε περι ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με αντιφάσεις. Αντι να προσαρμοστείτε με την απόφαση του ΣτΕ αντιφάσκετε με τις τροπολογίες… Το τοπίο παραμένει πλήρως αρρύθμιστο και κανείς δεν ξέρει το συμβαίνει σήμερα»
Κλείσιμο

Από την πλευρά της Δημ Συμπαράταξης ο κ. Γιώργος Αρβανιτίδης είπε ότι η επιμονή της κυβέρνησης να μην αναζητεί ευρύτατες συναινέσεις έχει οδηγήσει την χώρα στα βράχια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης