Τηλεφωνική επικοινωνία Κοτζιά-Κέρι

Τηλεφωνική επικοινωνία Κοτζιά-Κέρι

Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και οι εξελίξεις στην Ουκρανία 

Τηλεφωνική επικοινωνία Κοτζιά-Κέρι
Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας του Μίνσκ και της εκεχειρίας αλλά και για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι. 

Κατά τη συνομιλία των δύο ανδρών η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον Κέρι για την πρόσφατη πρωτοβουλία περί της προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή, η οποία συζητήθηκε κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες την περασμένη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μίλησε στον Αμερικανό ομόλογό του για τη σταθερή πρόθεση της Ελλάδας να συμφωνήσει με τους εταίρους της επί ενός προγράμματος που θα τερματίζει τη λιτότητα, θα υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας. 

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών από την πλευρά του επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την ευόδωση των προσπαθειών της χώρας μας με τους Ευρωπαίους εταίρους της και για την εξεύρεση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος εξόδου από την κρίση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης