Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ στις 4 Φεβρουαρίου

Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ στις 4 Φεβρουαρίου

Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία το περασμένο Σάββατο και συμφώνησαν αν συναντηθούν
 

Συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ στις 4 Φεβρουαρίου
Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα συναντηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τη συνάντηση των δύο αντρών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, υπογραμμίζοντας από τις Βρυξέλλες πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα επισκεφθεί την κοινοτική πρωτεύουσα την Τετάρτη όπου και θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, στις 10:30 (ώρα Ελλάδας).

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία το περασμένο Σάββατο, κατά την οποία και κανόνισαν να συναντηθούν.
 
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις για μια πιθανή πολιτική συμφωνία με τους εταίρους για το ελληνικό πρόγραμμα, θέση που υποστήριξε ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας πως το μοναδικό αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει κάτι τέτοιο είναι το Eurogroup.
 
Ωστόσο, επανέλαβε  τη δέσμευση του Ζαν-Κλοντ Γιούνεκρ, πως η τρόικα πρέπει να αντικατασταθεί από ένα νέο σχήμα, το οποίο θα έχει μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης