Οι βουλευτές καλούνται να επιστρέψουν την αποζημίωση του Ιανουαρίου

Το συνολικό ποσό, που τους είχε καταβληθεί προκαταβολικά, θα πρέπει να επιστραφεί μέσα σε δέκα μέρες και ανέρχεται -στο σύνολο- σε 6.099,54 ευρώ

Δυσάρεστη έκπληξη περιλαμβάνει επιστολή του Λογιστηρίου του Κοινοβουλίου προς τους βουλευτές καθώς τους ζητεί να επιστρέψουν στα ταμεία την αποζημίωση για το μήνα Ιανουάριο, που τους είχε καταβληθεί προκαταβολικά.

«Κατόπιν αυτών καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο η προκαταβληθείσα αποζημίωση για τον μήνα Ιανουάριο ως αχρεωστήτως καταβληθείσας. Από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι το συνολικό ποσό που θα πρέπει να αποδοθεί στις υπηρεσίες ανέρχεται σε 6.099,54 ευρώ» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.Οι βουλευτές μάλιστα καλούνται εντός δέκα ημερών να επιστρέψουν τα χρήματα. Να σημειωθεί πως το θέμα της καταβολής είχε απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς θεωρήθηκε «δωράκι» - σκάνδαλο προς τους εθνοπατέρες οι οποίοι δεν εργάστηκαν τον Ιανουάριο καθώς η Βουλή διαλύθηκε την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Ωστόσο από τη Βουλή είχε επισημανθεί ότι η εντολή για την εκταμίευση των ποσών γίνεται στις 23 κάθε μήνα και πως δεν θα μπορούσαν να προδικάσουν το αποτέλεσμα της τρίτης εκλογής για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το οποίο τελικά προκάλεσε και το κλείσιμο της Βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Greek

Ας τα τραβήξει η τράπεζα οπως κανει σε τόσους έλληνες.

ΛΑΜΠΡΟΣ

6.000 καθαρά, για να παράγουν αυτό το αποτέλεσμα;; Αρχίζω να αμφιβάλλω για τη Δημοκρατία, εκτός και αν ο απώτερος στόχος της είναι να διανεμηθούν αυτά που έτρωγε ένας κοπρίτης (ο Βασιλιάς) σε 300 κοπρίτες...

Ξενιτεμένος

Σε όλο τον κόσμο, όπου και αν ρωτήσεις, πρώτα εργάζεται κάποιος και μετα του καταβάλεται η αμοιβή. Αυτοί οι γραφικοί τύποι του ελληνικού κοινοβουλίου πρώτα τα τσιμπάνε και μετα "δουλεύουνε"... Τί χωριό Θεέ μου!

Γιαννης

Ε γιαυτό κοιμούνται ολόρθοι μέσα στην βουλή. Θέλουν και αυξήσεις. Δεν ξέρω γιατί τους ψηφίζουμε.

Απορία

Καλά, στο χέρι τούς πληρώνουν; Δεν γίνεται με έμβασμα στο τραπεζικό λογαριασμό τους, ώστε να μπορέσουν να τα πάρουν άμεσα πίσω. Άσε που σε καμία άλλη χώρα δεν πληρώνεται ΚΑΝΕΝΑΣ προκαταβολικά!

Εγγύηση...

... η δουλειά του δημοσίου υπαλλήλου, οπότε προπληρώνεται χωρίς ενδοιασμό. Με το επερχόμενο νέο μοντέλο διακυβέρνησης επιτέλους θα αποκατασταθεί αυτή η αδικία... Θα γίνουν όλοι δημόσιοι υπάλληλοι!

Ναι καλά

Σιγά μην τα επιστρέψουν.

Δεν είμαστε καλά. Τους πληρώνουν προκαταβολικά;

Όλοι εμείς οι ηλίθιοι γιατί δεν πληρωνόμαστε προκαταβολικά, αλλά αφού τελειώσει ο μήνας;;;;

βουλευτης

ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ? ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΚ@ΤΟ ΜΑΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?

Φαίδρα

Πολύ σωστά ζητούνται τα χρήματα πίσω. Βέβαια, αν ήταν ο Τσιπρούλης στα πράγματα, ως τρισμέγιστος που είναι θα είχε άλλη άποψη για τους βουλευτές του...

Τζιτζιφιογκος

φαιδρό σχόλιο...

Amfikrattis

Ti να σου απαντήσει κανείς? για το εμετικό σχόλιό σου? Τι άλλο θα σκεφτείτε . Ο τρόμος σας έχει κυριεύσει

FAIDROS

Λες βλακείες διότι αυτό ήταν απόφαση του Σαμαρά και διαβλέποντας που θα βρεθεί με τα αποτελέσματα των εκλογών έκανε τη σωστή σκέψη για να μην του φορτωθούν πολλά στην πλάτη μετεκλογικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos_main

Για όσους πολίτες έσπευσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους πριν από την ψήφιση της ρύθμισης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και αναμένει την εισήγησή της για το θέμα