Θεοδωράκης: «Tο μέλλον δεν μπορεί να είναι η άκρα δεξιά, ούτε η άκρα αριστερά»

Θεοδωράκης: «Tο μέλλον δεν μπορεί να είναι η άκρα δεξιά, ούτε η άκρα αριστερά»

Με τα έως τώρα δεδομένα υποψήφιοι με το «Ποτάμι» θα είναι οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου πιθανότατα ο Πέτρος Τατσόπουλος και η Νίκη Φούντα ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος και ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης

Θεοδωράκης: «Tο μέλλον δεν μπορεί να είναι η άκρα δεξιά, ούτε η άκρα αριστερά»
Να ενισχύσει συντονισμένα την ορμή του «Ποταμιού» με πρωτότυπη προεκλογική καμπάνια, προσεκτική επιλογή υποψηφίων και προοδευτικό προγραμματικό λόγο επιχειρεί ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης  προκειμένου να κερδίσει εντυπώσεις και ουσία κατά την βραχύσωμη προεκλογική περίοδο. Τις επόμενες ημέρες το «Ποτάμι» θα ανακοινώσει τα ονόματα των ψηφοδελτίων του με τον επικεφαλής του πάντως να επισημαίνει ότι έχει γίνει ένας συνδυασμός έμπειρων πολιτικών που εξακολουθούν να διατηρούν θετικό πρόσημο και προσώπων που έχουν διαπρέψει στο «πανεπιστήμιο της ζωής» και τα οποία αποφάσισαν σήμερα να ασχοληθούν με τα κοινά.

Με τα έως τώρα δεδομένα υποψήφιοι με το «Ποτάμι» θα είναι οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός και Κατερίνα Μάρκου πιθανότατα ο Πέτρος Τατσόπουλος και η Νίκη Φούντα ενώ δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν ο γνωστός ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος και ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοδωράκης κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής προεκλογικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Μιχαλής Κακογιάννης, επισήμανε πως στόχος του «Ποταμιού» είναι να αναδειχθεί τρίτη πολιτική δύναμη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ώστε να λάβει την τρίτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Να μπει «ανάμεσα στο λάθος της Δεξιάς και στο λάθος της Αριστεράς» προκειμένου να «αποτρέψουμε το ατύχημα. Να επιβάλλουμε τη λογική και τη σύνεση. Να εγγυηθούμε προοδευτικές λύσεις» όπως σημείωσε.
Κλείσιμο

Απαντώντας δε στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που θα ενισχυθεί καθώς πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών σημειώνει πως «Είμαστε εδώ γιατί το μέλλον δεν μπορεί να είναι ούτε η άκρα Δεξιά ούτε η άκρα αριστερά».

Ξεκαθάρισε πως το κόμμα του, εφόσον μπει στην Βουλή, θα στηρίξει από την πρώτη ψηφοφορία την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να μην εξευτελιστεί άλλο ο θεσμός ενώ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να γνωστοποιήσει από τώρα ποιο πρόσωπο θα προτείνει για υποψήφιο.

Ωστόσο, περιέγραψε τις δικές του κόκκινες γραμμές για να στηρίξει ή πολύ περισσότερο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει επιτέλους να πει με απόλυτη ειλικρίνεια τι  στάση θα κρατήσει στην διαπραγμάτευση με την Ευρώπη. Εμείς δεν θα διευκολύνουμε πολιτικές σύγκρουσης με την Ευρώπη για να κάνουν κάποιοι τα εφέ τους στα τηλεοπτικά παράθυρα. Το ευρώ για μας είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν θα το εγκαταλείψουμε για να κερδοσκοπήσουν οι πλιατσικολόγοι που έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό» είπε χαρακτηριστικά ενώ υποστήριξε πως «Η διευθέτηση του χρέους με μεγάλη χρονική παράταση των λήξεων, μείωση των επιτοκίων, διευθέτηση των βραχυπρόθεσμων απαιτήσεων του ΔΝΤ, πρέπει να περιλαμβάνει μια ικανή περίοδο απαλλαγής από την εξυπηρέτησή του. Μόνο τότε η οικονομία και η κοινωνία θα αποκτήσουν τη δυνατότητα και τους πόρους να ανασυνταχθούν».

Παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι εκπροσωπούν το παλαιό και φθαρμένο πολιτικό σύστημα που διόριζε φίλους κολλητούς και αποτυχημένους βουλευτές.

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε και προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «Σύμβουλοί του και σκιώδεις υπουργοί είναι άνθρωποι  που υπερηφανεύονται ότι δεν έχουν δουλέψει ποτέ. Άνθρωποι που παίρνουν ιδέες μόνο από αραχνιασμένα βιβλία και όχι από την πραγματική ζωή. Για αρκετούς στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ οι λύσεις βρίσκονται έξω από την Ευρώπη. Σύμμαχοί τους είναι οι ακραίοι που θέλουν επιστροφή στη δραχμή. Θα τους έχετε ακούσει και εσείς να λένε «να ζήσουμε φτωχοί αλλά περήφανοι». Μνημονεύουν τον Τσάβες και στην Ελλάδα ονειρεύονται συμμαχίες με τον Καμμένο και τον Χαϊκάλη. Ο εκπρόσωπος τους θεωρεί τους Ανεξάρτητους Έλληνες συνεπείς συμμαχικές δυνάμεις».

Αναφορικά με την πρόσφατη υπόθεση Χαϊκάλη σχολίασε πως «και ο Χαϊκάλης έκανε το καθήκον του, θα σου πει ο κ. Τσίπρας. Το καθήκον είναι να τζογάρει στο χρηματιστήριο με 10% μηνιαίο κέρδος και να παζαρεύει το στεγαστικό του… Ήταν προφανώς ένα θλιβερό κλείσιμο του ματιού του Αλέξη Τσίπρα σε όλο το παλιό σύστημα που έχει βρει καταφύγιο στην Κουμουνδούρου. Σύμβουλοι του Άκη, Υπουργοί του Μνημονίου, συνδικαλιστές που επιχορηγούνται με εκατοντάδες χιλιάδες, ένα συνονθύλευμα εξουσιομανών που βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά και προσδοκούν μια  δεύτερη πολιτική  καριέρα. Τρυπώσαμε, σωθήκαμε και άσε την κοινωνία να βουλιάζει».

Επεσήμανε ότι απαιτείται εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για το χρέος αποτελούμενη από ανθρώπους που ξέρουν να κερδίζουν ενώ ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση «Μακριά από το τραπέζι οι συζητήσεις για κούρεμα καταθέσεων, πρόσθετους φόρους».

Αναφορικά με τις προγραμματικές προτάσεις που θα κουβαλήσει το «Ποτάμι» κατά τις διερευνητικές εντολές περιλαμβάνονται και οι:

- όσοι ασκούν εξουσία σε γενικές γραμματείες, σε δημόσιους οργανισμούς, σε προεδρεία, δεν μπορούν να κατέβουν υποψήφιοι σε εκλογές αν δεν περάσουν 4 χρόνια από τη λήξη  της θητείας τους.

- όχι φορολογικά προνόμια και αστυνομική προστασία στου πολιτικούς

- απλοποίηση της νομοθετικής εργασίας

- κατάργηση των υφυπουργών, των αναπληρωτών υπουργών και των γενικών γραμματέων.Θα υπάρχει ένα υπουργός και μόνιμοι υφυπουργοί ή γενικοί γραμματείς με οικουμενικά χαρακτηριστικά.

- ετήσια αύξηση κατά 5%  των μισθών εφόσον υπάρχουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, μέχρι να φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα.

- μια ευκαιρία νομιμοποίησης των «μαύρων» τραπεζικών καταθέσεων του εξωτερικού με 7% προκαταβολή επί του ποσού και 1% πληρωμή για δέκα χρόνια. Τα έσοδα όπως είπε θα πάνε στην παιδεία για συντήρηση και ανέγερση σχολείων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης