Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θέλει το 54% των πολιτών

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θέλει το 54% των πολιτών

Το 68% των Ελλήνων αξιολογεί αρνητικά κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε δημοσκόπηση για τα Παραπολιτικά - Το 44% εκτιμά πως η κατάσταση στην οικονομία θα γίνει χειρότερη

Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θέλει το 54% των πολιτών
Εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή θέλει το 54% των Ελλήνων, ώστε να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά. Το 41% θέλει να προηγηθούν πρόωρες εκλογές.

Σχετικά με την έξοδο από την κρίση, αλλαγή του πολιτικού συστήματος ζητά το 84% των πολιτών -με συντριπτική πλειοψηφία στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων- ενώ αλλαγή της πολιτικής ζητά το 8%.

Κλείσιμο
Επίσης το 68% αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση έναντι 26% που έχει θετική γνώμη. Θετικότερη άποψη με 73% έχουν οι ψηφοφόροι της Ελιάς. Το 68% αξιολογεί αρνητικά την αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι 22% που έχουν θετική γνώμη.

Το 44% των πολιτών εκτιμά πως η κατάσταση στην οικονομία -τον επόμενο χρόνο- θα είναι χειρότερη, το 29% πως θα παραμείνει η ίδια ενώ ένα 25% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί.

Τέλος, το 38% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να χειριστεί καλύτερα το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους, ενώ το 25% εκτιμά πως καλύτερη διαχείριση του θέματος μπορεί να κάνει κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης