Μητσοτάκης: «Η αξιολόγηση είναι εργαλείο βελτίωσης, δεν οδηγεί σε απολύσεις»

Μητσοτάκης: «Η αξιολόγηση είναι εργαλείο βελτίωσης, δεν οδηγεί σε απολύσεις»

Ο υπουργός κάλεσε την ΑΔΕΔΥ να βάλει τέλος «στον φαύλο κύκλο της δικαστικής αντιπαράθεσης», ενώ υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στην αξιολόγηση είναι πολιτικά υποκινούμενες από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Μητσοτάκης: «Η αξιολόγηση είναι εργαλείο βελτίωσης, δεν οδηγεί σε απολύσεις»
Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, λόγω δυσμενούς αξιολόγησης, επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Χαρακτήρισε την αξιολόγηση εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και κάλεσε την ΑΔΕΔΥ να βάλει τέλος «στον φαύλο κύκλο της δικαστικής αντιπαράθεσης».

«Όσοι επικαλούνται σύνδεσή του 15% με απολύσεις, απλά ψεύδονται» σημείωσε o υπουργός.

Διαβεβαίωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε από την αξιολόγηση, ενώ τους κάλεσε να προχωρήσουν στην αυτοαξιολόγηση, διευκρινίζοντας πως αν δεν το κάνουν, τότε απλά θα παρακαμφθεί αυτό το στάδιο και θα αξιολογηθούν από τους προϊσταμένους τους. Τόνισε ακόμη πως οι προϊστάμενοι έχουν υποχρέωση να συμμορφωθούν με την αξιολόγηση, από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί ο νόμος.

Κλείσιμο
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις στην αξιολόγηση είναι πολιτικά υποκινούμενες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κλείνει το μάτι» στους δημοσίους υπαλλήλους υποσχόμενος παράλληλα διορισμούς και προσλήψεις. Σημείωσε, επίσης, πως έως το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης των δομών του Δημοσίου, μέσω της συρρίκνωσης των οργανογραμμάτων των φορέων.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και ως προς τον συνολικό στόχο και ως προς τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών και πρόσθεσε ότι τα λάθη αυτά πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο δυνατό, πριν καταβληθεί η πρώτη δόση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης