Τι είδε ο Γιούνκερ στο μετρό του Πειραιά

Τι είδε ο Γιούνκερ στο μετρό του Πειραιά

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επισκέφθηκε το φρέαρ εκκίνησης του ΤΒΜ

Τι είδε ο Γιούνκερ στο μετρό του Πειραιά
Σε δύο εβδομάδες υπολογίζεται να φτάσει στον πρώτο σταθμό του μετρό στον Πειραιά ο μετροπόντικας, «ξετρυπώνοντας» την Αγία Βαρβάρα, ενώ τα δύσκολα αναμένεται να ξεκινήσουν από αρχές Ιουλίου, όταν υπολογίζεται να μετακινηθεί ο δρόμος μπροστά από τον ΗΣΑΠ εντός του λιμανιού, προκειμένου να κατασκευαστεί ο σταθμός.

Στην Αττικό μετρό υποστηρίζουν ότι οι αναγκαίες κυκλοφοριακές αλλαγές είναι αποτέλεσμα πολύμηνων διεργασιών με τον ΟΛΠ και δεν θα δυσχεράνουν την κίνηση μέσα στο λιμάνι. Μένει όμως να αποδειχτεί στην πράξη τι επιπτώσεις θα φέρουν οι ρυθμίσεις μεσούσης της θερινής περιόδου που η τουριστική κίνηση απογειώνεται.

Κλείσιμο
Τα καλά νέα όμως λόγω της άσχημης προϊστορίας που έχει το μετρό με τις αρχαιότητες είναι ότι ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στα εργοτάξια χωρίς σοβαρά ευρήματα που να δυσκολεύουν την πορεία του έργου. Συγχρόνως έχουν επιλυθεί και τα ζητήματα που ανέκυψαν στο ξεκίνημα των εργασιών, όταν χρειάστηκε να μετακινηθεί κατά 7 μέτρα ανατολικά ο σταθμός του ΗΣΑΠ εξαιτίας αγωγού ομβρίων υδάτων.
 
Χρονική υστέρηση παρατηρείται στο έργο του ΤΒΜ, η οποία αποδίδεται από την Αττικό Μετρό στην βλάβη που προκάλεσε στο μηχάνημα η πρόσκρουση σε βράχο, η οποία όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στον χθεσινό επισκέπτη.

Πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο του Eurogroup κ. Ζαν Κλώντ Γιούνκερ και νυν υποψήφιο για την κεφαλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος συνοδεία του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου και του επικεφαλής της Αττικό Μετρό κ. Χρίστου Τσίτουρα, περιόδευσαν στα έργα του μετρό σε μια φιέστα που έφερε την σφραγίδα της ΝΔ, εξ΄ου και απουσίαζε ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος επισκέφθηκε το έργο της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά και συγκεκριμένα το φρέαρ εκκίνησης του ΤΒΜ στην Αγία Βαρβάρα και το εργοτάξιο του μετρό στην Πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης