Συγχωροχάρτι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορτζίδη

Συγχωροχάρτι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορτζίδη

Μιλάνε για πολιτική δίωξη - Ξέχασαν κιόλας το 13χρονο αγοράκι που χάθηκε από τις εγκληματικές παραλείψεις στο λούνα παρκ στο Ελληνικό - Μιχελάκης: Λουκέτο από τις 30 Ιουνίου σε όσους παιδότοπους δεν έχουν πιστοποίηση ασφαλείας

Τις εγκληματικές ευθύνες του Δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη για το τραγικό συμβάν στον υπαίθριο παιδότοπο που κόστιζε την ζωή σε ένα 13χρονο αγόρι ανέδειξε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υπερασπιστεί τον Δήμαρχο με τους βουλευτές του να  μιλούν ακόμα και για «πολιτική δίωξη»!

Ο υπουργός Εσωτερικών κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε ότι ο δήμαρχος είχε παραχωρήσει την άδεια στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης βάσει του άρθρου 192 του νόμου 3463/2006 από τον Κώδικα Δήμων. Εξήγησε μάλιστα ότι το εν λόγω άρθρο «αναφέρεται σε εκμίσθωση χώρων για επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς σκοπούς και όχι για ψυχαγωγικούς». Πάντως ξεκαθάρισε ότι από τις 30 Ιουνίου και μετά θα κλείνουν όσοι παιδότοποι αλλά και λοιποί ψυχαγωγικοί χώροι για παιδιά δεν θα φέρουν το ειδικό σήμα που να πιστοποιεί ότι έχουν ληφθεί όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Πέραν αυτών ο κ. Μιχελάκης επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να κάνει «μικροπολιτική τακτική» με ένα τόσο τραγικό περιστατικό αν και όπως σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καταγγείλει «πολιτικές σκοπιμότητες».
 
Επιπροσθέτως αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης για τα παιδικά ατυχήματα που επικαλέστηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση σύμφωνα με τα οποία το 2012 καταγράφηκαν 777 ατυχήματα στις παιδικές χαρές.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να καλύψουν τον έκθετο δήμαρχο υποστηρίζοντας ότι η επίθεση που δέχεται οφείλεται στις μάχες που έδωσε ο ίδιος κατά της διαπλοκής. Ο Στάθης Παναγούλης ανέφερε ότι ο δήμαρχος τα έβαλε με τους νονούς της νύχτας. «Δεν υπάρχουν ευθύνες στο πρόσωπο του Χρήστου Κορτζίδη ενδεχόμενα και πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιοι έπρεπε να ελέγχουν το λούνα – παρκ. Ενδεχόμενα, να υπάρχουν υπηρεσίες του δήμου. Να αποδοθούν εκεί οι ευθύνες» υποστήριξε ο βουλευτής και συνέχισε: «Η διαπλοκή ασχολήθηκε επί 10 μέρες με τον Χρήστος Κορτζίδη και δεν ασχολήθηκε τυχαία. Ασχολήθηκε γιατί είναι ο δήμαρχος που πάλεψε για την παραλία και τα έβαλε με τους νονούς της νύχτας, τα "μπουζουκομάγαζα" και τους μπράβους. Τώρα, θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση για το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Η κυρία Λίτσα Αμανατίδου υποστήριξε ότι «ο Χρήστος Κορτζίδης που δίνει χρόνια μαζί με κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, μια μάχη με τα μεγάλα συμφέροντα και τα γνωρίζετε εσείς πολύ καλύτερα από τον οποιονδήποτε. Χρησιμοποιείτε παραμονή των εκλογών αυτό το περιστατικό για να χτυπήσετε το Χρήστο τον Κορτζίδη. Πέστε μου σε ποιες άλλες περιπτώσεις συζητήθηκε η παραίτηση; Πείτε μου ποιος είναι ο έλεγχος που έχει γίνει σε όλη την Αττική, διότι δεν έχει δώσει για το 2013 καμία άδεια η αποκεντρωμένη διοίκηση για λούνα παρκ, ειδικά για τα φουσκωτά και για το 2014 έχει δοθεί μόνο μια άδεια στη Φυλή. Άρα νομίζουμε ότι αυτή η πολιτική δίωξη πρέπει να σταματήσει εδώ. Να υπάρχει ένα άλλο πλαίσιο που θα κάνουμε τη συζήτηση. Πραγματικά η αγωνία η δική μας είναι, όπως και του ίδιου του Δημάρχου του Χρήστου Κορτζίδη, πως δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Η Αφροδίτη Σταμπουλή έφτασε στο σημείο να συγκρίνει το θάνατο του 13χρονου με την απώλεια των τριών φοιτητών που πέθαναν από ασφυξία εισπνέοντας μονοξείδιο από μαγκάλια.

Από την άλλη ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι «Ο κ. Κορτζίδης είναι μέλος ενός πολιτικού φορέα ο οποίος για κάθε πολιτική ενέργεια η οποία και καταλήγει και στα παιδία προπηλάκιζε και προπηλακίζει πολιτικούς με κριτήριο -τι κάνετε στα παιδιά μας-. Δεν συμφωνώ με το επιχείρημα αυτό και με τη στάση, γιατί αυτή η φωνή είναι μια φωνή δημαγωγίας. Ήρθε η ώρα να το πληρώσει αυτό και δεν δέχεται» και πρόσθεσε «Εγώ δεν λέω αυτά που λένε αυτοί, οι λαικιστές, οι προπηλακιστές, οι βίαιοι, ότι υπάρχει και υποκειμενική ευθύνη και δόλος. Έτσι μας έλεγαν και μας λένε τέσσερα χρόνια. Εγώ λέω κάτι άλλο. Εγώ λέω ότι έχει αντικειμενική ευθύνη, διότι ευθύνεται για τις πράξεις υφιστάμενου του, είτε αντιδημάρχου του είτε διοικητικού υπαλλήλου του δήμου. Λέω, λοιπόν, ότι επειδή έχει αντικειμενική ευθύνη ως προιστάμενος διοικήσεως, έπρεπε να έχει εξαφανιστεί. Και όμως δεν παραιτείται και διεκδικεί και τη ψήφο του ελληνικού λαού και είναι ο αρχηγός του γαλατικού χωριού».

Σε ό,τι αφορά τέλος τον έλεγχο που υφίσταται ο Δήμαρχος για την υπόθεση- πέραν της δικαστικής οδού- ο κ. Μιχελάκης είπε ότι ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει ζητήσει από τον Χρήστο Κορτζίδη να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα έως τις 12 Μαίου.  Στη συνέχεια η υπόθεση θα εξεταστεί από τις αρμόδιες επιτροπές.

ΣΧΟΛΙΑ (45)

Επίδειξη ήθους. Προς μίμηση!

Αφού τον παρουσιάζουν ως αξιόλογο, ειλικρινή αγωνιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδανικών, άνθρωπο που πέτυχε τόσα πολλά με προσωπική θυσία, πχ. απεργία πείνης, γιατί στην περίπτωση του αδικοχαμένου έφηβου εντός των δημοτικών εγκαταστάσεων, δεν εφαρμόζει τα ίδια μέτρα στον εαυτό του, την απεργία πείνης μέχρι να αντιληφθεί το βάθος της υπευθυνότητάς του και κατόπιν να προβεί στην τιμητική παραίτησή του. Ο άλλος που κρέμμεται στον τοίχο του, ο φοβερός Τσε, δεν του εμπνέει τίποτα; Καμία συναίσθηση αδικοχαμού ανθρώπινης ζωής, ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Το μόνο που σώζει αυτόν και την προσωπικότητά του είναι μία αξιοπρεπή, παραδειγματική αποχώρηση. Επίδειξη ήθους. Προς μίμηση. Αλλά όλα είναι ένα ψέμμα!

Πρόστιμο

Γιατί λουκέτο; Πρόστιμο για όσες λειτούργησαν χωρίς άδεια και εγκεκριμένα πιστοποιητικά. τήρησαν τις προδιαγραφές τις ισχύουσας νομοθεσίας. Έρευνα αν κινήθηκε μαύρο χρήμα.

Αν παρέλθει άσκοπος χρόνος...

Σε κάθε σοβαρή υποψία παράβασης, θα πρέπει να ορμάει η εισαγγελία και να κατάσχει, ότι ύποπτο έγγραφο, συμφωνία, συμβόλαιο, έλεγχος είσπραξης. Αν παρέλθει άσκοπος χρόνος η εξεύρεση της αλήθειας είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη. Την υποχρέωση αυτή έχει η Εισαγγελία, προκειμένου υπηρετεί / προφυλάσσει στο ακέραιο τα συμφέροντα του Κράτους και του Πολίτη. Οι υπαίτιοι θα έχουν άνετα χρονικά περιθώρια να συμφωνήσουν σε μια κοινή εμφάνισή τους ως αθώες περιστερές. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι και πάλι θα την γλιτώσουν, ενώ ο άμοιρος έλληνας φορολογούμενος, ο υπερχρεωμένος θα αναλάβει την ζημιά στις αδύναμες πλάτες του. Ας μη ξεχνούμε, ότι με τεράστια καθυστέρηση επενέβη η εισαγγελία στην υπόθεση της λίστας λαγκάρντ. Όλα αυτά είναι παράξενες συμπεριφορές για μία χώρα που θέλει να ορθώσει ανταγωνιστηκότητα και να διεκδικήσει πρόοδο και ευημερία.

Τσε

Υπόδειγμα παιδιού του ΚΚΕ και μόνο. Αν ψάξει κανείς να βρεί βιογραφικό με σπουδές ή επάγγελμα ή κάτι τέλος πάντων για να καταλάβει την ποιότητα και παιδεία του ατόμου δεν βρίεκει παρα μόνο την ένταξη στο κόμμα στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Δήμου. Τώρα εξηγείται γιατί έχει τον Τσέ στο γραφείο του. Συνηθισμένος απο ένα Δήμαρχο, εκεί στην Πεντέλη, που μαζεύει κάθε πρωϊ στις 7.30 ΟΛΑ τα στελέχη στην πρώτη συντονιστική συνάντηση για τα πρακτέα, έψαξα να βρώ κάτι για το ελεγκτικό έργο του Κορτζίδη. Στην Πεντέλη ο κάθε αντιδήμαρχος έχει πρόγραμμα ημέρας και τα στελέχη το ίδιο. Οπου υπάρχει πρόβλημα ή υποψία πηγαίνει ο ίδιος με τη μηχανή του και ο κόσμος που τον βλέπει δεν το πιστεύει οτι ασχολείται ο ίδιος. Ομως φαίνεται οτι οι πολίτες του Ελληνικού ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για την απεργία πείνας και το σαμποτάζ στη μεγαλύτερη επένδυση που είχαμε ποτέ, του Ελληνικού. Φαντάζεστε να γέμιζε με Λούνα Παρκ το Ελληνικό αν το έπαιρνε; Τώρα που έχει τη στήριξη του Μεγάλου Κόμματος μπορεί να προχωρήσει μπροστά....

Ο Τσε πρέπει να τον πιάσει από τον γιακά...

Μπράβο Τσε! καλά τα λες! Με θάρρος, ειλικρίνεια και εντιμότητα. μας κατασπάραξε ο κομματικός κοπροσκυλισμός. Κατεσπάραξε την αξιοκρατία. Το κόμμα, τίποτ΄ άλλο δεν μετράει γ΄ αυτούς. Η υγεία, η προστασία της ζωής του άλλου το μεγαλυτερο και αναντκατάστατο αγαθό, πλέει στο έλεος του κομματοκοπροσκυλισμού. Παιδικές χαρές, παιδότοποι, λούνα παρκ οφείλουν να λειτουργούν σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνικής και της επιστήμης. Αυτή πάλι επιβάλει μέσω αυστηρών κανόνων προστασίας, σειρά προδιαγραφών, οδηγίες με υποχρέωση υλοποίησης ακόμη και από την ΕΕ! υποχρέωση τακτικών ελέγχων. Το οφθαλμοφανές, πρωτοφανές χάος και μόνο που επικρατεί, προδίδει όχι μόνο προχειρότητα, επιπολαιότητα, αμέλεια, ασυνειδησία, αίσχος ανευθυνότητας, αλλά μίσος και εγκληματική αδιαφορία κατά του πολίτη . Αυτός που βάζει την υπογραφή του, δεν φέρει καμία ευθύνη προς τον Δήμο και την κοινωνία. Τον καλύπτεο πλήρως ο κομματικός κοπροσκυλισμός. Ο Τσε που κρέμμεται στον τοιχο του, έπρεπε να κατεβεί από το κάδρο και να τον πιάσει από τον γιακά.

Α. Σ.

οποιος θελει να τα βαλει με τα μεγαλα συμφεροντα πρεπει προτα απ' ολα να φροντιζει να τους δινει αφορμες με της πραξεις ή της παραληψεις του να τον πιασουν.

φουφουτος 3/2

Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν συνανθρωποι μας που ψηφιζουν αυτον τον δημαρχο και τον συριζα.

dzolotas

Και τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη να καταδίκαζε η κυβέρνηση ο Τσίριζα θα τον υποστήριζε.

Ellinas

Εδώ ο Συριζα υπερασπίζεται τη 17Ν, αυτό σας πείραξε? Στο επικρατείας του Συριζα μπορεί κάποια στιγμή να δούμε και τον αγωνιστή Κουφοντίνα ή τον Μαζιώτη ή τον Ξηρό.

ΚΥΠΡΙΟΣ

Για να καταλάβω, όλη η ΧΑ είναι συνυπεύθυνη σε ένα φόνο που ξεκίνησε από καβγά, αλλά σε ένα φόνο εξ αμελείας ο καθ΄ ύλην αρμόδιος ΕΠΕΙΔΗ είναι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ δε φταίει σε ΤΙΠΟΤΑ.Δεν πάτε καλά όσοι τους ψηφίσετε, αφού προφανώς επικροτείτε η λογική αυτή.Από δω και πέρα- όπως πάντα:Ο,ΤΙ πάθετε εν (είναι) που την κεφαλήν σας (ξαναλέω για εκατοστή φορά). Γιατί αν νομίζετε ότι πιάσατε πάτο και ξεκινά η ανάκαμψη επειδή θα ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ πλανάστε πλάνην οικτράν. πάτος δεν υπάρχει. Η αριστερά στις δυτικές κοινωνίες κάνει μόνο για αντιπολίτευση*. Δεδομένο αυτό. Εκτός αν θέλετε καθεστώς Κούβας ή Β. Κορέας.*Στο Ισλάμ δεν έχει καν θέση, παρεμπιπτόντως.

Υπηρετεί την θεωρία της ανευθυνότητας

Στα καθήκοντα του Δημάρχου για τις παιδικές χαρές και λούνα παρκ πρέπεινα ισχύει:Όλες λειτουργούν με το νι και με το σίγμα με την τελευταία λέξη της επιστήμης και της τεχνικής. Υπάρχουν νόμοι, προδιαγραφές, δημοσιεύσεις, κανονισμοί υποχρεωτικοί απο την ΕΕ πχ. Norm DIN EN 1176 zu regelmäßigen Kontrollen und Inspektionen sowie zur Pflege und Wartung verpflichtet. Αυτό θα πρέπει να είναι το ευαγγέλιο ασφάλειας ζωής μικρών παιδιών και έχει η θεωρία των αγωνιστών που κρέμμεται ανόητα στους τοίχους του γραφείου του, αφού υπάρχουν έλληνες ανώτεροι υπέροχοι ήρωες. Ο δήμαρχος πρόδωσε κάθε όριο ασφάλειας, υποχρέωσης και καθήκοντος. Πρόδωσε την υπογραφή του. πρόδωσε τον θεσμό του Δημάρχου. Υπηρετεί την θεωρία της ανευθυνότητας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mloizou0

Μητσοτάκης για τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος»: Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε - Γεννηματά: Δεν γνώριζε ο Τσίπρας ποια έβαζε; - Αμηχανία σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου - Επικρίσεις εκ των έσω από τον γγ του υπουργείου Εσωτερικών: Αν το είχανε ψάξει καλύτερα, δεν θα γινόταν η πρόταση

8
4751682

«Ουδέποτε πρόκειται ν' αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», δήλωσε από την Καλαμάτα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

8
varemenos

Σύμφωνα με πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Νέος Κόσμος» στην Αυστραλία,  η Επιτροπή Εορτασμού Εθνικής Επετείου που τον προσκάλεσε στη Μελβούρνη επιδίωξε να ανακαλέσει την πρόσκληση αλλά ήταν αργά..

33
kerkyra_mitsotakis_episkepsi

«Μάθαμε ότι η κυρία Λοΐζου για 5,5 χρόνια εισέπραττε την σύνταξη της μητέρας της, που είχε πεθάνει. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Τσίπρας το γνώριζε» υπογράμμισε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

6