Πορτάλιου (ΣΥΡΙΖΑ): Σπάνιο υπόδειγμα ευθύνης ο δήμαρχος Ελληνικού

Πορτάλιου (ΣΥΡΙΖΑ): Σπάνιο υπόδειγμα ευθύνης ο δήμαρχος Ελληνικού

Διθυραμβικό άρθρο στην Αυγή για τον Χρήστο Κορτζίδη

Πορτάλιου (ΣΥΡΙΖΑ): Σπάνιο υπόδειγμα ευθύνης ο δήμαρχος Ελληνικού
Eνα άρθρο-ύμνο προς τον δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη, που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων για τις τραγικές παραλείψεις του που οδήγησαν στον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού σε λούνα παρκ, έγραψε στην εφημερίδα «Αυγή» η Ελένη Πορτάλιου, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης της Αθήνας «Ανοικτή Πόλη», την οποία υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές.

Κλείσιμο

Η κυρία Πορταλιού μιλάει για την ειλικρίνεια του δημάρχου, το «ακατάβλητο φρόνημα» και την «απίστευτη ευγένεια» και «σεμνότητά του» και τον χαρακτηρίζει «σπάνιο υπόδειγμα ευθύνης».

Αναρωτιέται μάλιστα: «Πού έφταιξε, λοιπόν, η δημοτική αρχή στην περίπτωση του λούνα παρκ;».

Παραπέμπει δε σε προγενέστερο άρθρο της Αυγής για να στηρίξει το επιχείρημά της γιατί αυτό το άρθρο «περιγράφει την πολυνομία ως προς το καθεστώς αδειοδότησης σε 3/4 σελίδας της εφημερίδας. Αυτό που έχει σημασία να κρατήσουμε είναι ότι η επιτροπή αδειοδότησης δεν είναι επιτροπή ελέγχου του είδους των εγκαταστάσεων και ότι αντίστοιχος ελεγκτικός μηχανισμός δεν υπάρχει».

Ταυτίζει μάλιστα το λούνα παρκ του θανάτου με παιδικές χαρές και πισίνες γράφοντας ότι ο δήμος Ελληνικού δεν σκέφτηκε να μην εγκρίνει την άδεια «και δεν το σκέφτηκε γιατί σε κάθε υπηρεσία που προσφέρει στους δημότες -από τις παιδικές χαρές και τις πισίνες μέχρι το φαγητό στους βρεφονηπιακούς σταθμούς- ελλοχεύουν άπειροι κίνδυνοι ατυχήματος».

Καταλήγει δε ως εξής: «Θα έλεγα ότι ο δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης δεν χρειάζεται συνηγόρους. Δεν είναι, όμως, αλήθεια. Χρειάζεται όλους εμάς που αγωνιστήκαμε μαζί του για πολλά χρόνια με πίστη και αφοσίωση στα ιδανικά μας. Εκατοντάδες άνθρωποι και πρώτ' απ' όλα ο λαός του δήμου είναι συνδεδεμένοι μαζί του με ακατάλυτους δεσμούς. Γι' αυτό θα συνεχίσουμε».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης