Τσίπρας: Ακροδεξιά σέχτα στο Μαξίμου

Τσίπρας: Ακροδεξιά σέχτα στο Μαξίμου

Επανέλαβε το δίλημμα «Μέρκελ ή Αριστερά» - Έκανε αυτοκριτική: «Δεν θα χαϊδέψω αυτιά, ξέρω ότι δεν είμαστε αλάνθαστοι» - Επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο ο Μανώλης Γλέζος - Δείτε τη λίστα με τα 42 ονόματα

Tsipras: A single command to the coalition government of subordination. Flee!
«Δώστε μία και μόνη εντολή στη συγκυβέρνηση της υποτέλειας: Φύγετε! Μία και μόνη εντολή προς τις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη: Φύγετε!».

Με αυτό το σύνθημα στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, έδωσε το στίγμα για το διακύβευμα των ευρωεκλογών στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος.

«Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσφέρει κλάδο Ελιάς σε όσους κατέστρεψαν και καταστρέφουν τη χώρα. Δεν προσφέρει την ασπίδα του life style και του "ας το πάρει το Ποτάμι" στους αίτιους και στις αιτίες της καταστροφής. Είναι ψηφοδέλτιο αλήθειας και μάχης», είπε, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την «Ελιά» και το «Ποτάμι».

«Υπάρχει κανείς που αποδέχεται την απάτη και τρέφει την αυταπάτη ότι η δημοκρατική ομαλότητα και η πολιτική σταθερότητα είναι ασφαλείς στα χέρια του κ. Σαμαρά, του κ. Μπαλτάκου, της ακροδεξιάς σέχτας του Μαξίμου και των μαύρων συνομιλητών τους, της εγκληματικής Χρυσής Αυγής;» διερωτήθηκε, κορυφώνοντας την επίθεσή του.

Και απάντησε «Υπάρχουν. Η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ. Αυτοί έχουν απαντήσει στο δίλημμα. Μαζί με τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Άδωνι, τον Πάγκαλο, έχουν κάνει την επιλογή τους. Και η επιλογή τους είναι η Ελλάδα που ζούμε. Ας λένε ότι τα μνημόνια τελειώνουν. Το καθεστώς των μνημονίων ήρθε για να μείνει. Και θα μείνει αν δεν το ανατρέψουμε εμείς, αν δεν το ανατρέψει ο λαός μας».
Κλείσιμο

Εξαπολύοντας, δε, σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, τον χαρακτήρισε «διορισμένο κλητήρα του Βερολίνου».

«Δεν θα χαϊδέψω αυτιά, δίνοντας υποσχέσεις» είπε ακόμη, προχωρώντας σε αυτοκριτική: «Ξέρω όπως κι εσείς ότι δεν είμαστε αλάνθαστοι. Ξέρω όμως κι ότι η εξουσία για την εξουσία δεν μας αφορά».

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε πως στη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του 2009, «περιγράψαμε λέξη προς λέξη το σχέδιο των αγορών και της συντηρητικής ευρωπαϊκής νομενκλατούρας, που οδήγησε στην τεράστια οικονομική κρίση. Που εξελίχθηκε σε μια πρωτοφανή στην αγριότητά της επέλαση εναντίον όσων κατέκτησαν οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι και οι ευρωπαϊκοί λαοί με αγώνες και θυσίες. Τότε είπαμε: αυτή δεν είναι η Ευρώπη που οραματιζόμαστε. Είπαμε: δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη σας, δεν θα πληρώσουμε την κρίση σας! Ζητήσαμε μαζί με τις δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και την ευρωομάδα μας να αλλάξουμε το τοπίο!».

Ο κ. Τσίπρας επίσης υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ δεν είναι η δική μας Ευρώπη».

Είπε ακόμη πως από την περιοδεία του στην Ευρώπη διαπίστωσε ότι «η Ελλάδα, που οι κρατούντες ήθελαν, με τα μνημόνια, να κρεμάσουν το κεφάλι της στο φανοστάτη του Βερολίνου, προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων, έχει  γίνει χώρα-σύμβολο της αντίστασης. Όπως κάποτε...».

Έθεσε, δε, ξανά το δίλημμα «με τη Μέρκελ ή με την Αριστερά; Με τα μνημόνια μέχρι το 2040 ή με μια γενναία και αποφασιστική φυγή προς τα μπρος με το πρόγραμμα σωτηρίας και ανάπτυξης που προτείνει η Αριστερά;».

Δείτε εδώ το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης