Το ευρωψηφοδέλτιο «της ανατροπής» παρουσιάζει ο Τσίπρας

Το ευρωψηφοδέλτιο «της ανατροπής» παρουσιάζει ο Τσίπρας

Αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και να μιλήσει για νέο «κρυφό» μνημόνιο με κεντρικό διακύβευμα «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν»

Το ευρωψηφοδέλτιο «της ανατροπής» παρουσιάζει ο Τσίπρας
Με νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και κεντρικό αίτημα την αρχή της ανατροπής της με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το απόγευμα (7μμ στην Αθηναΐδα) το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κινηθεί στη γραμμή της πόλωσης, που έχει επιλέξει το τελευταίο διάστημα και στην οποία θα επιμένει ακόμη περισσότερο όσο πλησιάζουμε στις εκλογικές αναμετρήσεις της 18ης και 25ης Μαΐου. Αιχμές για την επίθεσή του θα είναι σήμερα, αφενός το νέο, «κρυφό» μνημόνιο για το οποίο μιλά συνέχεια και καταγγέλλει την κυβέρνηση εδώ και μέρες και αφετέρου οι σχέσεις της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, καθώς επαναφέρει με υψηλούς τόνους την υπόθεση Μπαλτάκου, ζητώντας να γίνει η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το συντομότερο.

Ο κ. Τσίπρας θα θέσει τα διλήμματα των εκλογών όπως «με τη Μέρκελ ή τον ΣΥΡΙΖΑ» και θα περιγράψει το κεντρικό διακύβευμα και στόχο του κόμματός του για την αναμέτρηση αυτή, που είναι «στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν».


Μήνυμα αλλαγής από την Πράγα
Κλείσιμο

Τις διαθέσεις του για την οξεία προεκλογική σύγκρουση τις έδειξε ο κ. Τσίπρας και από την Πράγα, όπου μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας, σε ανοιχτή συγκέντρωση ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το μήνυμα ότι «αυτός θα είναι ο Μάης της ελπίδας και της αλλαγής για την Ευρώπη» και κάλεσε Τσέχους και Ευρωπαίους να βάλουν με την ψήφο τους τέλος στη λιτότητα και «στην Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ».

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας «ο απολογισμός της ντροπής της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου θα κριθεί από τους πολίτες στις ευρωεκλογές του Μαΐου», τονίζοντας ότι στις 25 Μαΐου, «ψηφίζουμε για την Ευρώπη και αποφασίζουμε για τη ζωή μας».

Εξαπέλυσε δε επίθεση στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι: «ποια κυβέρνηση και σε ποια χώρα της Ευρώπης θα ανεχόταν, περίπου, 3 εκατ. ανασφάλιστους, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού, έξι στους δέκα πολίτες να μην επισκέπτονται το γιατρό τους επειδή δεν έχουν χρήματα και την επίσημα καταγεγραμμένη ανεργία κοντά στο 30%;» Αλλά, όπως είπε, «ο απολογισμός της ντροπής της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου θα κριθεί από τους πολίτες στις ευρωεκλογές του Μαΐου» στις οποίες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «η Ευρωπαϊκή Αριστερά θα είναι η ευχάριστη έκπληξη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης