Χρ. Λαζαρίδης: Για το μαύρο της ΕΡΤ φταίνε οι εργαζόμενοι

Χρ. Λαζαρίδης: Για το μαύρο της ΕΡΤ φταίνε οι εργαζόμενοι

Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά μίλησε και για τις δηλώσεις Βορίδη-Πολύδωρα

Χρ. Λαζαρίδης: Για το μαύρο της ΕΡΤ φταίνε οι εργαζόμενοι
Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σε συνέντευξή του στο Mega. Καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega, μίλησε για τι φλέγον θέμα της ΕΡΤ, ρίχνοντας το ανάθεμα στους καταληψίες: «Το μαύρο δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης. Το μαύρο προέκυψε γιατί κατελήφθη ο ραδιοσταθμός και εξέπεμπε πειρατικό πρόγραμμα. Σκεφτείτε σε άλλες χώρες ευρωπαϊκές, αν κάποιοι καταλάβουν τον ραδιοσταθμό και εκπέμπουν πειρατικό πρόγραμμα τι θα γίνει; Εδώ δεν έγινε αυτό που θα γίνει παντού, απλά έπεσε μαύρο για μερικές μέρες. Από την ώρα που κλείνει είναι παραιτημένοι, είναι απολυμένοι. Εμείς διακινδυνέψαμε να κλείσει η ΕΡΤ όπως έπρεπε να κλείσει, να μην ανοίξει ρουθούνι, να ξεμπλοκάρει μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, να δημιουργηθεί προηγούμενο κιόλας και όλα αυτά να γίνουν με τον πιο ειρηνικό τρόπο», τόνισε, ενώ υπεραμυνόμενος της απόφασης της κυβέρνησης πρόσθεσε: «Σπάσαμε ένα ταμπού, το οποίο το ήθελε η κοινωνία να το σπάσουμε και το εγκρίνει η κοινωνία τώρα. Το κράτος το απέδειξε ήδη ότι δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός. Η κυβέρνηση, η εκλεγμένη κυβέρνηση, αυτή που έχει τελοσπάντων την δεδηλωμένη, δεν μπορεί να είναι όμηρος κανενός. Εμείς θα φτιάξουμε μια σύγχρονη τηλεόραση κατά τα πρότυπα ας πούμε του BBC. Αυτή είναι η φιλοδοξία μας. Μπορεί να εκπέμπει και από αλλού. Στην πρώτη φάση μπορεί να εκπέμπει και από αλλού».

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις Βορίδη δε δίστασε να υπερασπιστεί το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με περίεργο όμως τρόπο: « Όσα είπε ο Μάκης Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου, τα έχει πει και ο Αντώνης Σαμαράς. Όλοι έχουμε απόψεις για το παρελθόν, απλά δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να τα λέμε. Αν ψάξεις στο μυαλό του Σαμαρά θα διαπιστώσεις ότι πιθανότατα θα σκέφτεται το ίδιο, όπως και ο Βενιζέλος μπορεί να σκέφτεται το ίδιο για τη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς να δοθεί συνέχεια.

Από την άλλη πλευρά ήταν απόλυτος στο θέμα συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή που έφερε στο προσκήνιο ο Βύρων Πολύδωρας: «Η ΝΔ δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί με νεοναζί. Όπως βλέπετε τους αποκαλώ σαν αυτό που είναι και όχι με το όνομα που επικαλούνται. Το ξεκαθάρισε και ο κ. Πολύδωρας. Το διευκρίνισε και όλα είναι εντάξει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης