Τσακώνονται για τον... Ανδρέα

Τσακώνονται για τον... Ανδρέα

Ενώ ο κόσμος καίγεται και προσδοκά... Ανάσταση από το Γολγοθά που βιώνει καθημερινά
- Και τηλεφωνικά παράπονα Βενιζέλου σε Σαμαρά για τη δήλωση Βορίδη - Γ. Παπανδρέου: «Δεν προκαλεί έκπληξη η στάση όσων έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού»

Κλιμακώνεται η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Μάλιστα για την υπόθεση είχαν τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής ο πρωθυπουργός με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον τελευταίο να εκφράζει στον κ. Σαμαρά τη δυσφορία του Κινήματος σχετικά με τις δηλώσεις Βορίδη για την «καταστροφική δεκαετία του 1980».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στον κ. Σαμαρά ότι τέτοιες κινήσεις δυναμιτίζουν το κλίμα και υπονομεύουν την κυβερνητική πορεία.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, από το βήμα του Συνεδρίου του κόμματος, είχε δηλώσει πως η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο και πως για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η αποστροφή αυτή της ομιλίας Βορίδη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τα δύο κόμματα που στηρίζουν πλέον την κυβέρνηση καθώς η αντίδραση στελεχών του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση και σκληρή.

Πρώτος αντέδρασε ο Μιχάλης Καρχιμάκης που ανήρτησε μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στο οποίο τονίζει πως “ο ελληνικός λαός, γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή αλλά και ποιοι τον διαπόμπευσαν” και στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Μάκη Βορίδη, έγραψε πως “η δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε ΟΛΕΣ της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης, η παράταξη που εξέθρεψε, γκοτζαμάνηδες, και υπονομευτές της δημοκρατίας”.

Σε ανάλογο τόνο η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως ο «Ανδρέας Παπανδρέου κατέστρεψε την Ελλάδα του διχασμού, του αποκλεισμού, των ανισοτήτων, των αδικιών, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων».

Ακόμα πιο σκληρή ήταν η ανάρτηση του Δημήτρη Καρύδη στο Twitter όπου τόνισε πως ο Μάκης Βορίδης “συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του”.

Η κόντρα συνεχίζεται και τις τελευταίες ώρες, αυτή τη φορά από τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Το πρωί της Κυριακής ο Μάκης Βορίδης, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, επέμεινε στις απόψεις του τονίζοντας πως “ο σχηματισμός της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι χάσαμε την ιδεολογική μας ταυτότητα” και πρόσθεσε πως “άλλο είναι το ζήτημα της δημιουργίας της κυβέρνησης και άλλο η ιδεολογική μάχη έτσι όπως την αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία”.

Νωρίτερα στην ίδια εκπομπή, ο Άδωνις Γεωργιάδης συμφώνησε με τις τοποθετήσεις του κ. Βορίδη, χαρακτηρίζοντας “καταστροφική για τη χώρα η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του '80”.

Στον αντίποδα υποκριτική χαρακτήρισε, πάντα μέσω της πρωινής εκπομπή του Mega, τη θέση του κ. Βορίδη ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και υπογράμμισε οτι οι δηλώσεις του υπονομεύουν την λειτουργία της κυβέρνησης.

Στην εκπομπή εμφανίστηκε και ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, κληθείς να σχολιάσει την επίμαχη δήλωση Βορίδη, ανέφερε ότι πρέπει να πει ο βουλευτής της ΝΔ ποιά ήταν η καταστροφή της χώρας και που οφείλεται.

Παρέμβαση στην υπόθεση έκανε και η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα». Σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου κάνει λόγο για προσβολή της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου από τις αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη.

Σημειώνει δε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες οφείλουν την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής τους, την κοινωνική τους ασφάλιση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τον εκδημοκρατισμό των θεσμών, τη διεύρυνση και την ολοκλήρωση της Δημοκρατίας, το κύρος της ως χώρας ανεξάρτητης με παρουσία στη διεθνή σκηνή στον Ανδρέα Παπανδρέου».

Η προσβολή της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου και η απόπειρα να χτυπηθεί η προσφορά του κινητοποιεί το δημοκρατικά αντανακλαστικά της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σημειώνει χαρακτηριστικά η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα,  η οποία αποδίδει τα σχετικά σχόλια σε προσπάθεια  να ληφθεί θέση «στον αγώνα για τους εσωτερικούς συσχετισμούς στη ΝΔ».


Γ. Παπανδρέου: «Δεν προκαλεί έκπληξη η στάση όσων έφεραν την χώρα στο χείλος του γκρεμού»

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις Βορίδη εξέδωσε αργά το βράδυ της Κυριακής και το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση που κράτησε η ΝΔ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του.

Ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι οι ευθύνες για την κρίση πρέπει να αναζητηθούν στην περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ που προηγήθηκε της δικής του, ενώ παράλληλα, υπερασπίζεται τη μνήμη και την πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου και στέλνει το μήνυμα ότι αντίθετα με τις «διχαστικές διαθέσεις που φανερώθηκαν» μέσα στο Σαββατοκύριακο, «η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο».

Η ανακοίνωση:

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε ανακοίνωσή του σχετικά με όσα ανέφερε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής και πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης για τον ρόλο του Ανδρέα Παπανδρέου στην οικονομική κρίση.

«Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.

Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού» είπε ο κ.Παπανδρέου και συμπλήρωσε:.

«Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.

»Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.

Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.

Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους;

Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.

Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.

Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα.

Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα - για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.

Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου.

Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση».Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (77)

ΞΗΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

Στην Ελλάδα σήμερα έχουν ισοπεδωθεί πια τα πάντα ! Σάββατο 29 Ιουν. 2013, 22:52 Ένας κοινός ποινικός , ένας νοσταλγός της χούντας, που κυκλοφορούσε με τσεκούρια και έψαχνε για κομμουνιστές ,τολμά, να χρεώνει στον μεγαλύτερο ηγέτη της μεταπολιτευτικής Ελλάδας στον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ όλα τα ανοσιουργήματα που αυτός και οι υπόλοιποι νεοφιλελεύθεροι ομοϊδεάτες έχουν διαπράξει στην χώρα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ άλλαξαν την Ελλάδα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου έβγαλε την Ελλάδα από τον διχασμό , , τις ανισότητες, τις αδικίες, τον αποκλεισμό και ΚΑΤΗΡΓΕΙΣΑΙ τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ! Και είμαστε περήφανοι για αυτό αγράμματε δικηγορίσκε της σειράς ! Όλοι εμείς που εμπνευστήκαμε από το όραμά του ! Όλοι εμείς που ακλουθήσαμε τα βήματά του ! Όλοι εμείς που συμμεριστήκαμε τις αγωνίες του ! Όλοι εμείς που με εκείνον μπροστάρη φέραμε την δημοκρατία στον τόπο! Και θα υπερασπιστούμε την μεγάλη του προσφορά στη χώρα ! Όχι με τσεκούρια ……………………………………………. Αλλά με την δύναμη που έχουν οι ιδέες μας ! Με το φως που φέρνει το Όραμά μας ! Φυσικά εσένα, νοσταλγέ της χούντας η λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μπορεί να μην σου λέει τίποτα ! Μάθε όμως ότι είναι το πολίτευμα εκείνο που μπορεί να ανέχεται ακόμα και φασιστοειδή σαν και εσένα !!! Κύριοι «Βοριδηδες………….» Όταν μιλάτε για τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, να είστε πολύ μα πολύ προσεκτικοί. ΞΗΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΊΑΣ

Oxia

Ένας κομμουνιστής δεν έχει πάρει θέσει ενάντια προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, απλώς βρίζουν το ΠΑΣΟΚ, αλλά να πούνε ότι ο Ανδρέας κατέστρεψε την Ελλάδα, τίποτα σιγή ιχθύος, βλέπεις βόλεψε πολλούς από αυτούς στο δημόσιο,

Μπαρμπαγιάννης

Εμπρός Αντρέα για μια Ελλάδα νέα...

bde

"Μαζί σου Αντρέα για μια Ελλάδα νέα". Πρώτη η Αριστερά απαίτησε και πήρε τα κλειδιά της Εκπαίδευσης, των Τεχνών, των ΜΜΕ και τα πιστοποιητικά της Πολιτικής Ορθότητας. Μετά όσοι πρόλαβαν και βολεύτηκαν, γι αυτούς ήρθε όντως η "Ελλάδα νέα". Ήρθαν τα εξοχικά, ήρθαν τα κότερα, ήρθαν οι βίλες σε πρώην δασικές εκτάσεις, οι σπουδές τέκνων σε ακριβά πανεπιστήμια μετά καριέρας στο εξωτερικό, ήρθαν τα ακριβά SUV, τα εβδομαδιαία ξεφαντώματα στα 'πολιτιστικά κέντρα' του Γιαννόπουλου, ήρθαν οι καταθέσεις στην Ελβετία, ο Κωστέτσος και ο Κωστόπουλος.... Όσο για τους υπόλοιπους που έμειναν αβόλευτοι, ας τραβάνε τώρα το κουπί στα κάτεργα μιας χρεωκοπημένης οικονομίας και μιας ανήθικης και διχασμένης κοινωνίας. Οι τυχεροί θα πάρουν το αλέτρι και θα πάνε κολίγοι στα κτήματα των τσιφλικάδων. Οι άτυχοι θα πεινάσουν και θα βγάλουν τα παιδιά τους στο κλαρί. Το "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" θα γίνει "η Ελλάδα ανήκει στην κοινωνία των πολιτών".

Ντίνος

Από καταβολής ελληνικού κράτους και μεχρι 2003 συνολικό ελληνικό χρέος 118 δις ξαφνικά το 2008 συνολικό χρέος 295 δις . Κάντε την αφαίρεση γιά νά δείτε τήν αλήθεια !

@@

Χρησιμοποιείς τις ίδιες παραπλανητικές σκέψεις με πολλούς κύκλους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ . Το 2004 το ποσοστό χρεόυς προς ΑΕΠ ήταν 110 % και το ίδιο παρέμεινε μέχρι το 2009 . Το χρέος σε απόλυτες τιμές πράγματι αυξήθηκε , γιατί δανειζόμαστε για να πληρώνουμε ομόλογα που έληγαν και να καλύβουμε και τα ελλείματα από τις ανελαστικές δαπάνες που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ρουσφέτια διορισμοί , υπερβολικοί μισθοί σε αργόσχολους και κηφήνες του δημοσίου , διαφθορά στις δημόσιες προμήθειες και τα δημόσια έργα ) . Σαν ποσοστό όμως προς το ΑΕΠ παρέμεινε στα ίδια επίπεδα γιατί μαζί με το χρέος , αυξανόταν και το ΑΕΠ . Βέβαια η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολούθησε να δίνει αυξήσεις στους Δ.Υ. και μετά το 2004 , αλλά μάλλον στόχος ήταν να στηρίξει τις τράπεζες και για να αποφύγει την ύφεση η Ελληνική οικονομία για να συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές με χαμηλά επιτόκια . Η κατάσταση με τον δανεισμό της χώρας μας δυσκόλεψε μετά την κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που ξεκίνησε το 2008 στην Αμερική με την κατάρρευση της Lehman Brothers . Αυτό κατέστησε αναγκαία την λήψη μέτρων για να περιοριστούν τα ελλείματα , αλλά η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που προέκυψε από τις εκλογές του 2009 , χειρίστηκε εντελλώς λάθος την κατάσταση !

ανδρεας ο μεγας

Το ελληνικο κρατος παντως εχει ηδη στησει ανδριαντες του αντρεα. Αν οι βοριδης/γεωργιαδης εχουν δικιο να πανε να τους ξηλωσουν και να ζητησουν πισω τα λεφτα απο οσους ευθυνονται για το στησιμο τους.

ΤΑΚΗΣ

ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 500 ΧΡΟΝΩΝ!! ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ. ΚΑΛΜΑΡΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ!! ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ!!ΚΟΝΟΜΩΝΤΑΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ!!

Καραμητσος

Τό ΠΑΣΟΚ έσκαψε τό λάκο τής Ελλάδας καί ή ΝΔ τού Καραμανλή 2003 - 2008 τήν έθαψε . Ακόμη μαλώνουν οί νεκροθαυτες ;

Oxia

Φίλτατε έχεις απόλυτο δίκαιο, αλλά εάν με ρώταγες ποιον θα τουφεκίσουμε, θα σου έλεγα τον Καραμανλή του 2003 γιατί τον Ανδρέα τον ξέραμε

sparow

Το τραγικό όλων είναι ότι ασχολούνται με ένα φάντασμα του παρελθόντος και το μόνο που τους πείραξε είναι το όνομα του γκομενιάρη αντρέα. Δεν τους νοιάζουν οι 1,5 εκατομύρια άνεργοι. Μαύρο σε όλους ρε!!!!!!!!

Σφαιρογόνος

Το τραγικό μ' αυτή τη συζήτηση είναι ότι όλοι εχουν δίκιο!

Ole

Πασοκια δεν βρεχει ......... Σας φτύνουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4983814

Η Πινακοθήκη θα εγκανιαστεί στις 25 Μαρτίου του 2021 ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Πολιτισμού - Ως το τέλος του έτους ο ανάδοχος για την οριστική μελέτη του θερινού ανακτόρου στο Τατόι - Έως το τέλος Ιανουαρίου 2020, η μελέτη σκοπιμότητας  για τον υπερτοπικό πόλο πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου - Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

stefanis

Με συρματοπλέγματα στα γνωστά περάσματα των διακινητών λαθρομεταναστών και μεικτές περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας στον Έβρο επιχειρεί η κυβέρνηση να «σφραγίσει» τα ελληνοτουρκικά σύνορα και να ανακόψει τις ολοένα και αυξανόμενες ροές - Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία  στην περιοχή

96
4691508

Ο Βουλευτής της ΝΔ κάλεσε την κυβέρνηση να μην υπολογίσει το πολιτικό κόστος και να εξετάσει και την αύξηση της στρατιωτικής θητείας - Απάντηση της Λιάνας Κανέλλη για τους... βουτυροφάγους

51
EL1rmOMWkAIfZKR

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν  κεκλεισμένων των θυρών στον απόηχο των αντιδράσεων για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες - Έτοιμος να ζητήσει την απόσυρση της διεθνούς αναγνώρισης της κυβέρνησης Σάρατζ δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης

5
koumoutsakos

«Να γίνει νηφάλια και με παρρησία συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους του Ελσίνκι - Θα έχουμε πολλά να πούμε» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός αναφερόμενος στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού - Σκληρή απάντηση του ΚΙΝΑΛ - Σε συνθήκες που απαιτείται συναίνεση δεν επιτρέπονται αυτές οι μομφές επεσήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος

15