Οικονόμου: Τα Rafale συμβάλλουν στην αποτρεπιτική ισχύ και αναβαθμίζουν το κύρος της χώρας

Οικονόμου: Τα Rafale συμβάλλουν στην αποτρεπιτική ισχύ και αναβαθμίζουν το κύρος της χώρας

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν στηρίζει την εθνική επιλογή για θωράκιση της χώρας – Ιστορική εξέλιξη η άφιξη των Rafale - «Είμαστε κοντά στην άρση των μέτρων», είπε για την πανδημία

oikonomou-564
Για την άφιξη των Rafale στη χώρα μας, την πορεία της πανδημίας, την οικονομία και την επιβάρυνση των πολιτών από το κύμα ακρίβειας αλλά και την πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην άφιξη των Rafale σήμερα στην Τανάγρα, τόνισε πως αυτή συμβολίζει την αναβάθμιση της χώρας μας σε επιχειρησιακό, τεχνολογικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Παράλληλα εκτός από την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ισχύος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως τα Rafale συμβάλουν στην αναβάθμιση του κύρους της χώρας μας και του εύρους της διπλωματικής μας πολιτικής. «Χωρίς αμφιβολία είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, ιστορική…» σημείωσε υπενθυμίζοντας πως μετά την ένταξη των 6 Rafale στον στόλο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, θα ακολουθήσουν και οι παραδόσεις των υπολοίπων.

«Η στρατηγική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων που αποτελεί μια σαφή πολιτική προτεραιότητα και επιλογή της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναβαθμίζει γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά τη χώρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ch9v82hwme4x-sf)

Απαντώντας τώρα στην κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση στο σπο της Νέας Δημοκρατίας για την αγορά των Rafale, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως σήμερα οι Έλληνες αισθάνονται ασφαλέστεροι, υπερήφανοι και χαρούμενοι για αυτό που συνέβη στη χώρα μας. «Είναι μια εθνική υπόθεση και έτσι πρέπει να την δουν όλοι» είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας πως εάν κάποιοι για λόγους μικροψυχίας ή μεμψιμοιρίας αδυνατούν να δουν την μεγάλη εικόνα, σήμερα δεν είναι μέρα για να μπούμε σε εθνική αντιπαράθεση για αυτό.

Κλείσιμο
«Χωρίς αμφιβολία βασίζεται στο υστέρημα και στους φόρους που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, σε δύσκολες συνθήκες, είναι όμως μια αναγκαία εθνική προτεραιότητα, είναι μια εθνική επιλογή γιατί στην χώρα και στο χώρο που βρισκόμαστε, η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική ανάπτυξη, η σταθερότητα, η καταπολέμηση των ανισοτήτων πρέπει να πλαισιώνονται από την θωράκιση της χώρας» είπε και τόνισε πως «Αυτό λοιπόν είναι μια εθνική επιλογή».

Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως την εθνική αυτή επιλογή δεν συμμερίζονται όλοι, δείχνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όπως είπε, δεν ψήφισε τις δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας στον προυπολογισμό.

«Δεν ψήφισε την ελληνογαλλική συμφωνία, αναρωτιέμαι εάν θα ψηφίσει την ελληνοαμερικανική συμφωνία» είπε προσθέτοντας πως μέσα στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και κάποιες μικρόψυχες αντιδράσεις που αυτή τη μέρα θα μπορούσαν να λείπουν. «Εμείς δεν είπαμε ποτέ ότι τα Rafale είναι κάτι που οφείλεται μόνο στη Νέα Δημοκρατία, ίσα- ίσα λέμε ότι είναι μια πολιτική επιλογή που έκανε η κυβέρνηση, που είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης και που στηρίζεται στις δυνατότητες που δίνουν στην χώρα, οι φόροι, το εισόδημα, τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών…» συνόψισε.

Για την πανδημία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας για την πανδημία, σημείωσε πως βρισκόμαστε κοντά στην άρση των μέτρων τα οποία βρίσκονται σε ισχύ τονίζοντας παράλληλα πως παρά την μείωση των κρουσμάτων η πίεση στο σύστημα υγείας υφίσταται ακόμη. «Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά στην άρση αυτών των περιορισμών που μπήκαν από το τέλος του χρόνου και μετά» είπε συγκεκριμένα.

Για την ακρίβεια

Μιλώντας για τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και την ακρίβεια, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε πως η κυβέρνηση επεμβαίνει όποτε αυτό είναι απαραίτητο δίνοντας ενισχύσεις στους πολίτες προκειμένου αυτοί να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα περαιτέρω βάρη. Στο πλαίσιο αυτό θύμισε τις παρεμβάσεις που αφορούν τις καταναλώσεις ρεύματος έως 300KW.

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη» - «Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα πήγαινε στο πάρτι» κατέθεσε η 17χρονη φίλη της

Μίσιγκαν: Μισό δισ. αποζημίωση σε σχεδόν 1.000 άτομα που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον γιατρό του Πανεπιστημίου

Τραγωδία στις Άλπεις: Συγκρούστηκε με άλλον σκιέρ και τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι ο Ουλιέλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης