Μουντιάλ 2022: Αζάρ και Κουρτουά διέψευσαν τα επεισόδια στα αποδυτήρια, αλλά... επιβεβαίωσαν την ένταση

Μουντιάλ 2022: Αζάρ και Κουρτουά διέψευσαν τα επεισόδια στα αποδυτήρια, αλλά... επιβεβαίωσαν την ένταση

Οι αρχηγοί της Εθνικής Βελγίου εμφανίστηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας

Belgium
Από το βράδυ της Κυριακής, όταν το Μαρόκο έκανε την έκπληξη επικρατώντας με 2-0, τα αποδυτήρια των Βέλγων μετατράπηκαν σε ηφαίστειο ετοιμο να εκραγεί...

Σύμφωνα δε με τη γαλλική Equipe η έκρηξη έγινε καθώς ανέφερε ότι είχαμε επεισόδιο του Εντέν Αζάρ και του Κέβιν Ντε Μπρόινε με τον Γιαν Βερτόνχεν (οι δύο πρώτοι είχαν δηλώσει ότι οι κεντρικοί αμυντικοί είναι αργοί με τον Ντε Μπρόινε να συμπληρώνει ότι η ομάδα είναι γηρασμένη και δεν μπορεί να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο) καθώς και ότι οι παίκτες έχουν χωριστεί ομάδες και οι μισοί δεν μιλούν με τους άλλους μισούς...

Έτσι η σημερινή συνέντευξη Τύπου των «κόκκινων διαβόλων» αναμένονταν με τεράστιο ενδιαφέρον το οποίο έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν αντί των Αρτούρ Τεατέ, Γιαν Καρασκό έγινε γνωστο ότι θα εμφανιστούν οι Εντέν Αζάρ, Τιμπό Κουρτουά, Γιαν Βερτόνχεν.

«Ο Γιαν (Καρασκό) θα μπορούσε να έρθει, έχει την εμπειρία να χειριστεί τέτοιες καταστάσεις, αλλά κρίναμε σκόπιμο ότι έπρεπε να έρθω εγώ και ο Τιμπό για να εξηγήσουμε πως έχουν τα πράγματα», τόνισε ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, εξηγώντας ότι ο Βερτόνχεν δεν ήρθε μετά από συζήτηση που έγινε και αμέσως ξεκίνησε το... ξεκαθάρισμα.

«Μετά το ματς με το Μαρόκο στα αποδυτήρια δεν έγινε τίποτα απολύτως. Στο ξενοδοχείο όμως είχαμε μια μεγάλη συνάντηση όλοι οι παίκτες και εκεί είπαμε πολλά πράγματα. Κάποια ευχάριστα, κάποια δυσάρεστα. Ωστόσο δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο μεταξύ εμού και του Γιαν (Βερτόνχεν). Πέραν του ότι έχω εξαιρετική σχέση μαζί του είναι πολύ πιο εύσωμος από εμένα και δεν είμαι χαζός να τα βάλω μαζί του», δήλωσε ο Αζάρ και συνέχισε:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ανταποκριθεί στις προσδοκίες μέχρι τώρα. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση, πιο δύσκολη απ' ότι συνήθως, αλλά είμαστε ενωμένοι. Κι όταν η ατομική ποιότητα δεν βγαίνει μέσα στο γήπεδο, μόνο η ενότητα στου επιτρέπει να σταθείς και να ξαναβρείς τον καλό σου εαυτό».

Κλείσιμο
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον Ντε Μπρόινε και τα όσα είχε πει περί γερασμένης ομάδας που δεν μπορεί να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο ο Αζάρ απάντησε: «Κάποιες φορές μετά τους αγώνες λέμε πράγματα που δεν τα εννοείς πραγματικά. Ο Κέβιν πιστεύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ομάδα μας».

Από την πλευρά του ο Τιμπό Κουρτουά ήταν πολύ πιο... θυμωμένος για τα όσα έχουν γραφεί, αλλά δεν ήταν το ίδιο διπλωματικός με τον συμπαίκτη του.



Αρχικά επιβεβαίωσε κι αυτός ότι «στα αποδυτήρια δεν έγινε το παραμικρό. Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλά ψέμματα τις τελευταίες μέρες κι εμείς πρέπει να κρατήσουμε το αρνητισμό εκτός ομάδας», ωστόσο στη συνεχέια απαντώντας στην ερώτηση για τα περί ηλικίας και δίψας της ομάδας για νίκη απάντησε με νόημα:

«Δε νομίζω ότι είμαστε πολύ μεγάλοι... Δηλαδή ο Μόντριτς κι ο Μπενζεμά τι πρέπει να πουν; Για το αν έχουν όλοι οι παίκτες την ίδια δίψα για τη νίκη πρέπει να ρωτήσετε τους ίδιους. Προσωπικά δεν μ' αρέσει να χάνω. Ελπίζω ότι ισχύει το ίδιο για όλους».

Κι επανερχόμενος στο θέμα των σχέσεων στο εσωτερικό της ομάδας ο τερματοφύλακας της Ρεάλ ξεκαθάρισε: «Το να διαβάζεις ψέμματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και ένταση, αλλά το καλύτερο φάρμακο είναι η ειλικρίνειας. Είμαι σίγουρος ότι αυτά δεν διαδόθηκαν από κάποιον ποδοσφαιριστή, αλλά όταν βρούμε το άτομο που το έκανε θα είναι η τελευταία του μέρα με την ομάδα».

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Εύβοια: Οι δύο λόγοι που προβληματίζουν τους επιστήμονες μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Θεσσαλονίκη: Μοιράζει δώρα ζωής η 21χρονη φοιτήτρια που σκότωσε ο 26χρονος Αλβανός

Μουντιάλ 2022: Τα ματς θρίλερ που έρχονται - Ποιοι προκρίθηκαν, ποιοι κινδυνεύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network