Σερβία-Ελβετία 1-2: Παλικαρίσια ανατροπή και βλέπει πρόκριση

Σερβία-Ελβετία 1-2: Παλικαρίσια ανατροπή και βλέπει πρόκριση

Η Σερβία ξεκίνησε ιδανικά το ματς και προηγήθηκε στο 5' με τον Μίτροβιτς, αλλά η Ελβετία ήταν καλύτερη και το... γύρισε στο δεύτερο ημίχρονο - Στο 53' ο Τσάκα με τρομερο σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 90' ο Σακίρι στην κόντρα επίθεση διαμόρφωσε το τελικό 1-2

Evetia
Η Σερβία προηγήθηκε, όμως η Ελβετία έκανε την ανατροπή (1-2) και με τους σκόρερ Τζάκα και Σακίρι να πανηγυρίζουν σχηματίζοντας... αλβανικό αετό, βρίσκεται μια ανάσα από τους 16 του Μουντιάλ!

«Η Βραζιλία είναι η Βραζιλία, ξέρουμε τι μπορεί να κάνει, αλλά στην 1η θέση του ομίλου θα τερματίσουμε εμείς», έλεγε ο Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς πριν το 1-1 των Ελβετών με τη Σελεσάο. Τώρα, μετά και το 2-1 επί της Σερβίας, μπορεί να πιστεύει βάσιμα ότι θα δικαιωθεί, αλλά και να μη συμβεί αυτό, μια χαρά θα πανηγυρίσει και από τη 2η θέση την πρόκριση. Μια πρόκριση που οι Ελβετοί, οι οποίοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς μετά το γκολ του Μίτροβιτς αλλά το ανέτρεψαν με την γκολάρα του Τζάκα και το πλασέ του Σακίρι στο 90', μπορούν να πάρουν αν απλά νικήσουν στην τελευταία αγωνιστική την αδιάφορη Κόστα Ρίκα. Οσο για τους Σέρβους, αν θέλουν να πάνε στους "16", θα πρέπει να νικήσουν τη Βραζιλία και να την αφήσουν εκτός!

Το ματς αναμενόταν καλό και η επιβεβαίωση ότι θα είναι τέτοιο ήρθε από νωρίς. Στο 5' ο Μίτροβιτς προειδοποίησε με κεφαλιά που απέκρουσε ο Ζόμερ και δευτερόλεπτα μετά, στο ίδιο λεπτό, με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0 για τη Σερβία. Η Ελβετία μπορούσε να απαντήσει στο 10' αλλά ο Τζεμαϊλί τελείωσε άσχημα τη φάση από καλή θέση, με τους Σέρβους να διατηρούν τον έλεγχο στα επόμενα λεπτά. Με ψυχολογία από το γρήγορο γκολ, αυτοπεποίθηση και τον Τάντιτς να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, η ομάδα του Μλάντεν Κρστάιτς έδινε την εντύπωση ότι θα βάλει και δεύτερο γκολ.

Οι προϋποθέσεις δημιουργήθηκαν αλλά πάντα κάτι γινόταν λάθος στην τελική πάσα ή προσπάθεια, ακριβώς όπως συνέβαινε και με τον Τζεμαϊλί στην απέναντι πλευρά δηλαδή, αφού στο 30' έχασε και δεύτερη ευκαιρία -πολύ καλύτερη αυτή- μετά την πάσα του Μπεχράμι. Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω συνεχώς αλλά όχι και στα δίχτυα, αφού στο 44' ο Μάτιτς δεν κατάφερε από κοντά, μετά το κόρνερ του Τάντιτς, να βρει την μπάλα όπως έπρεπε για να κάνει το 2-0, ενώ στο επόμενο λεπτό ο πολύ καλός Τάντιτς είδε το σουτ που έκανε να φεύγει λίγο άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Πέτκοβιτς έκανε την πρώτη αλλαγή για την Ελβετία, με τον Γκαβράνοβιτς αντί του Σεφέροβιτς, αλλά η λύση ήρθε από τον Τζάκα: Στο 52' η άμυνα των Σέρβων προσπάθησε να απομακρύνει και ο χαφ της Αρσεναλ με σουτάρα έκανε το 1-1 και το πανηγύρισε με τον... αετό της μεγάλης Αλβανίας. Αν εκνεύρισε αυτό τους Σέρβους ή η ισοφάριση, δεν το ξέρει κανείς σίγουρα. Το βέβαιο είναι ότι εκνευρίστηκαν και αυτό φαινόταν στα επόμενα λεπτά, αφού οι Ελβετοί πήραν τον έλεγχο, πατούσαν καλύτερα και στο 58' είδαν την μπάλα να πάει στο δοκάρι μετά το πολύ ωραίο πλασέ του Σακίρι!

Η είσοδος του Λιάγιτς αντί του Κόστιτς δεν έκανε κάποια διαφορά για τη Σερβία, η οποία ανέβηκε ξανά μετά το 70', ζήτησε πέναλτι -που ήταν και δε δόθηκε- σε διπλό μαρκάρισμα στον Μίτροβιτς στο 72' και μετέφερε το ματς προς την εστία του Ζόμερ, ψάχνοντας τον τρόπο για το δεύτερο γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Τελικά, όμως, δεν κράτησε ούτε την ισοπαλία, αφού στο 90' ο Σακίρι έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε πολύ ψύχραιμα τον Στοΐκοβιτς για το 1-2, πανηγυρίζοντας κι αυτός όπως ο Τζάκα για τη μεγάλη νίκη της Ελβετίας με την πρώτη ανατροπή του φετινού Μουντιάλ.

Κλείσιμο
Σερβία (Μλάντεν Κρστάιτς): Στόικοβιτς, Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροβ, Μάτιτς, Μιλιβόγεβιτς (81' Ράντονιτς), Κόστιτς (64' Λιάγιτς), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μίτροβιτς, Τάντιτς.

Ελβετία (Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ, Σαρ, Ακάνζι, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζάκα, Σακίρι, Τζεμαϊλί (73' Εμπολό), Ζούμπερ (93' Ντρμιτς), Σεφέροβιτς (46' Γκαβράνοβιτς).

Πηγή:
gazzetta.gr

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr




90' ΓΚΟΟΟΛ: Η άμυνα της Σερβίας στον ύπνο, ο Σακίρι φεύγει πίσω από την σέντρα και φτάνει απέναντι στον Στόικοβιτς πλασάροντας για το 1-2!



89': Ο Ιβάνοβιτς πάλι παραχωρεί κόρνερ άνευ λόγω και αιτίας

87': Κόρνερ για την Σερβία, σταματά η φάση για επιθετικό φάουλ

87': Η μπάλα πλάγιο για την Ελβετία

86': Φάουλ για στην Ελβετία σε πολύ καλή θέση στα 10 μέτρα έξω από την περιοχή. Το εκτελεί ο Ροντρίγκες και έχουμε κόρνερ

84': Μεγάλη ευκαιρία για την Ελβετία με τον Στόικοβιτς να μπλοκάρει το τετ α τετ με τον Γκαβράνοβιτς που ήταν όμως σε θέση οφσάιντ

82': Ο Ιβάνοβιτς παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ!

81': Σουτ του Ενγκολό μπλοκάρει ο Στόικοβιτς

77': Στην κόντρα ο Σακίρι μπερδεύεται και χάνει την ευκαιρία να απειλήσει

76': Ο Λιάγιτς μέσα στην περιοχή, σουτάρει αλλά η μπάλα κοντράρει σε αμυντικούς

74': Ο Σακίρι βγάζει την ασίστ στον Γκαβράνοβιτς που χάνει το τετ α τετ, αλλά ήταν και σε θέση οφσάιντ. Αστεία πάντως η αντιδραση της σερβικής άμυνας

67': Σέντρα πάρε-βάλε από τον Κόλαροφ, αλλά κανείς συμπαίκτης του στην πορεία της μπάλας!

64': Έχει κοπάσει η επιθετικότητα της Ελβετίας μετά το δοκάρι του Σακίρι

58': Δοκάρι για την Ελβετία με απίθανο σουτ του Σακίρι από τη γωνιά της μεγάλης περιοχής!

Απίστευτο  το σουτ του Τσάκα..


53' ΓΚΟΟΟΟΛ: Καταπληκτικό σουτ του Τσάκα έξω από την περιοχή και 1-1!!!

52': Από το κόρνερ ο Μίτροβιτς πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα άουτ

51': Αντεπίθεση της Σερβίας ο Σαρ, κόβει την τελευταία στιγμή τον Μίτροβιτς σε κόρνερ

46': Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο

Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45'+1': Νέα μεγάλη φάση για την Σερβία με το σουτ του Τάντιτς να... γλείφει το δοκάρι του Σόμερ!

43': Κόρνερ για την Σερβία, η μπάλα περνά ο Τόσιτς πιάνει αέρα κι ο Μάτιτς αιφνιδιάζεται για να χαθεί τεράστια ευκαιρία!

37': Στην εκτέλεση ο Κόλαροφ, η μπάλα εκτός περιοχής, το σουτ του Τάντιτς μπλοκάρει ο Σόμερ.

36': Ο Μίτροβιτς κερδίζει το φάουλ από τον Σάρ στην γωνιά της μεγάλης περιοχής



35' Πολύ καλύτερη η Ελβετία πλέον καθώς οι Σέρβοι δεν μπορούν να κρατήσουν καθόλου τη μπάλα στα πόδια τους...

32': Ο Σακίρι βρίσκει τον Σεφέροβιτς εντός περιοχής, όμως αντί να πλασάρει αυτός κάνει ένα γύρισμα στο πουθενά

30' Τεράστια επέμβαση του Στόικοβιτς, καθώς μετά την τρομερή ασίστ του Ζούμπερ στον Τζεμαϊλί και το πλασέ του τελευταίου ο πορτιέρο της Σερβίας με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ!



25': Κόρνερ για την Ελβετία, η κεφαλιά περνάει άουτ...

20': Η Σερβία κλέβει μπάλες και βγαίνει στην κόντρα, όμως είναι επιπόλαιη στην τελική προσπάθεια

15': Εξαιρετική προσπάθεια του Κόστιτς, αλλά πολύ κακή σέντρα!



14': Κεφαλιά του Μίτροβιτς δεν ανησυχεί ο Σόμερ

10': Πρώτη μεγάλη φάση για τους Ελβετούς με τον Τζεμαΐλί να πλασάρει άστοχα από καλή θέση!

8': Κόρνερ για την Ελβετάι διώχνει η άμυνα των Σέρβων

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο Μίτροβιτς εξέθεσε δύο φορές την άμυνα της Ελβετίας και άνοιξε το σκορ!


5' ΓΚΟΟΟΟΛ: Νέα σέντρα του Τάντιτς, ο Μίτροβιτς νικά κατά κράτος τον αντίπαλο αμυντικό και με κεφαλιά καρφώνει τη μπάλα στα δίχτυα της Ελβετίας!

5': Ο Μίτροβιτς παίρνει την κεφαλιά και ο Σόμερ κάνει σπουδαία επέμβαση

2': Φάουλ για την Σερβία, η μπάλα περνά απ' όλους και διώχνουν οι αμυντικοί

1': Σέντρα στον αγώνα

Οι συνθέσεις:
Σερβία (4-2-3-1): Στοΐκοβιτς – Ιβάνοβιτς, Μιλένκοβιτς, Τόσιτς, Κολάροφ – Μιλιβόγεβιτς, Μάτιτς – Τάντιτς, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κόστιτς – Μίτροβιτς.
Ελβετία (4-2-3-1): Σόμερ – Λίχτσταϊνερ, Σαρ, Ακαντζί, Ροντρίγκες – Μπεχράμι, Τσάκα – Σακίρι, Τζεμαΐλι, Ζούμπερ – Σεφέροβιτς.
Διαιτητής: Ναουάφ Σουκράλα (Μπαχρέιν)







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης