Αίγυπτος-Ουρουγουάη 0-1: Λυτρώθηκε στο παρά... ένα!

Αίγυπτος-Ουρουγουάη 0-1: Λυτρώθηκε στο παρά... ένα!

Ο Σουάρες έχασε τα... άχαστα, ο Καβάνι σημάδεψε το δοκάρι και τελικά η Ουρουγουάη βρήκε το γκολ της νίκης το 89' από τον κεντρικό αμυντικό Χιμένεθ – Εξαιρετική αμυντικά η Αίγυπτος, αλλά με τον Σαλάχ στον πάγκο δε φάνηκε στην επίθεση – Πολύ καλός ο Ουάρντα

egypt-urug01-mesa
Το φινάλε ήταν όλα τα λεφτά στο δεύτερο ματς του Α' ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ουρουγουάη να παίρνει τη νίκη λίγο πριν μπούμε στις καθυστερήσεις του αγώνα στο Εκατερίνεμπουργκ.

Βάσει απόδοσης η αλήθεια είναι ότι η Ουρουγουάη ίσως και να μην άξιζε τη νίκη, καθώς η Αίγυπτος με τρομερή αυταπάρνηση και αμυντική προσήλωση είχε εγκλωβίσει Καβάνι, Σουάρες, αλλά βάσει ευκαιριών το αποτέλεσμα είναι δίκαιο καθώς ο Σουάρες είχε τρεις τρομερές χαμένες ευκαιρίες κι ο Καβάνι δοκάρι, την ίδια ώρα που η ομάδα του Κούπερ χωρίς τον Σαλάχ ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Ο Κούπερ αντιλαμβανόμενος ότι ο σούπερ σταρ της ομάδας του δεν ήταν έτοιμος να παίξει επέλεξε να τον αφήσει στον πάγκο, βάζοντας στη θέση τον Αμρ Ουάρντα και παρατάσσοντας την ομάδα του με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς.

Η Αίγυπτος στο πρώτο ημίχρονο κινδύνεψε μόνο μία φορά, όταν στο 24' από την εκτέλεση κόρνερ από τη γωνιά της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, αλλά παράλληλα δεν απείλησε από την πλευρά της.

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με τον Σουάρες στα πρώτα δευτερόλεπτα να χάνει νέο τετ α τετ, αλλά το ελπιδοφόρο ξεκίνημα έδωσε τη θέση του στην ίδια ανιαρή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου μέχρι το 70ο λεπτό.

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς άνοιξε κάπως με τον Σοάρες να χάνει νέα τεράστια ευκαιρία στο 73' όταν καθυστέρησε και αντί να πλασάρει, προσπάθησε να περάσει τον Ελ Σενάουι που μπλόκαρε τη μπάλα.

Κλείσιμο
Η Ουρουγουάη βγήκε όλη μπροστά για το γκολ της νίκης με την Αίγυπτο μέχρι το 85' να έχει πολλές κόντρα επιθέσεις με αξιώσεις, τις οποίες κατέστρεψε στην τελική πάσα ή προσπάθεια για να φτάσουμε στο τελευταίο δραματικό δίλεπτο.

Στο 88' ο Καβάνι εκτέλεσε το φάουλ σημαδεύοντας το αριστερό κάθετο δοκάρι της Αιγύπτου με τους Ουρουγουανούς να τραβούν τα μαλλιά τους, αλλά στο 89' μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Χιμένεθ σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα λυτρώνοντας τους συμπατριώτες του.
goal_mesa

Οι συνθέσεις:
Αίγυπτος: Ελ Σενάουι, Φατχί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Σαφί, Χάμεντ (50' Μόρσι), Ελνένι, Τρεζεγκέ, Σαΐντ, Ουάρντα, Μόχσεν (63' Καχράμπα).

Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Βαρέλα, Χιμένες, Γκοδίν, Κάσερες, Νάντες (58' Σάντσες), Βεσίνο (88' Τορέιρα), Μπεντανκούρ, Αρασκαέτα (58' Ροντρίγκες), Καβάνι, Σουάρες.

Η βαθμολογία του Α' ομίλου
1.Ρωσία 5-0, 3 βαθμοί
2.Ουρουγουάη 1-0, 3 βαθμοί
3.Αίγυπτος 0-1, 0 βαθμοί
4.Σαουδική Αραβία 0-5, 0 βαθμοί.




Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το www.protothema.gr

90'+4': Φάση διαρκείας στα καρέ της Ουρουγουάης με τον Γοδίν να διώχνει το σουτ του Ελνένι!

89' ΓΚΟΟΟΟΛ: Η  Ουρουγουάη με τρομερή κεφαλιά του Χιμένεθ βρίσκει το γκολ!

88': Στην εκτέλεση ο Καβάνι η μπάλα στο αριστερό δοκάρι της Αιγύπτου και στη συνέχεια ο Γοδίν κι άλλοι δύο παίκτες μπερδεύτηκαν και δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα!

87': Φάουλ για την Ουρουγουάη δύο μέτρα έξω από την περιοχή της Αιγύπτου, στον άξονα της εστίας. Μεγάλη ευκαιρία...

83': Μαγική επέμβαση του Ελ Σεναουί που είναι ο ήρωας της Αιγύπτου. Ο Σουάρες έστρωσε στον Καβάνι, αυτός σούταρε πριν η μπάλα σκάσει στο χόρτο και ο Αιγύπτιος πορτιέρο απογειώθηκε κι έδιωξε με το ένα χέρι!

80': Στο τελευταίο τρίλεπτο η Αίγυπτος βγαίνει συνεχώς στην κόντρα, αλλά δεν έχει σωστή τελική προσπάθεια.

73':  Το έχασε κι αυτό ο Σουάρες! Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα βρέθηκε απέναντι από τον Ελ Σεναουί, αλλά καθυστέρησε υπερβολικά να πλασάρει κι ο κίπερ της Αιγύπτου μπλόκαρε τη μπάλα!!!

72': Σουτ για την Αίγυπτο, μπλόκαρε ο Μουσλέρα.

71': Εκπληκτική προσπάθεια του Ουάρντα, όμως κάνει κακή  τελική πάσα

70': Κόρνερ για την Ουρουγουάη. Ο Καβάνι μέσα στην περιοχή στριφογυρίζει και τελικά σουτάρει πάνω στο χέρι του... Κάσερες.

65': Ούτε οι αλλαγές που έχουν κάνει οι δύο προπονητές έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα για να βελτιωθεί ο ρυθμός.

55': Προσπαθεί η Ουρουγουάη να βρει τρόπους να διασπάσει την άμυνα της Αιγύπτου, αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία

50': Αναγκαστική αλλαγή για την Αίγυπτο με τον Μόρσι να παίρνει τη θέση του Χάμεντ!

46': Δεύτερη τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ουρουγουάη με τον γκολκίπερ της Αιγύπτου να τον νικά στο τετ α τετ από τα 2 μέτρα.

46': Ξεκινά το β' ημίχρονο με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί και το θέαμα...



45'+1: Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

Δεν έχει αλλάξει η εικόνα του αγώνα που συνεχίζει χωρίς τις μεγάλες φάσεις και με μάχες στο  χώρο της μεσαίας γραμμής.

37': Διακοπή στον αγώνα για να παρασχεθούν οπι πρώτες βοήθειες στον Ουάρντα που έπεσε άσχημα στο χορτάρι.

32': Φάουλ για την Ουρουγουάη στα 15 μέτρα έξω από την περιοχή, ο Σουάρες σημαδεύει το τείχος...

24': Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Ουρουγουή! Από το κόρνερ ο Σουάρες βρέθηκε μόνος στη γωνιά της μικρής περιοχής, όμως έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

23': Δεύτερη τελική για την Ουρουγουάη με τον  Καβάνι να σουτάρει και η μπάλα να κοντράρει στο κεφάλι αμυντικού και να περνά κόρνερ.



Παραμένει χωρίς ρυθμό το ματς με τον Σουάρες να είναι... εξαφανισμένος.

15': Ο Ουάρντα μετά το λάθος των Ουρουγουανών κερδίζει φάουλ, όμως από την εκτέλεση διώχνουν εύκολα οι αμυντικοί.

11':  Η απάντηση της Αιγύπτου ήρθε με το σουτ του Τρεζεγκέ που μπλόκαρε ο Μουσλέρα.



8': Πρώτη τελική στο ματς με τον Ελ Σεναουί να μπλοκάρει το σουτ του Καβάνι.

5': Χωρίς κάτι ιδιαίτερο μέχρι στιγμής το παιχνίδι με αρκετές δυνατές μάχες στο χώρο του κέντρου.

1': Σέντρα στον αγώνα



Οι συνθέσεις
Αίγυπτος (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Ελ Σεναουί, Φατί, Γκαμπρ, Χεγκάζι, Αμπντελσαφί, Ελνενί, Χαμέντ, Ουάρντα, Σαΐντ, Τρεζεγκέ, Μόσεν.
Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρεζ): Μουσλέρα, Βαρέλα, Γοδίν, Χιμένες, Κάσερες, Νάντες, Μπετανκούρ, Βεσίνο, Ντε Αρασκαέτα, Σουάρες, Καβάνι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης