Η
Λένα Μαντά μίλησε για την απώλεια του συζύγου της, Γιώργου, που
έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Η γνωστή συγγραφέας σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Buongiorno», το πρωί της 6ης Μαρτίου, περιέγραψε τη δύσκολη περίοδο πριν τον θάνατό του και εξομολογήθηκε πως ζούσε με συνεχή αγωνία, χάνοντας τον ύπνο της.
Ο σύζυγός της, όπως εξήγησε, δεν είχε πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασής του και συνέχιζε να κάνει σχέδια. Μετά την απώλειά του, η Λένα Μαντά συνειδητοποίησε ότι εκείνος είχε αναλάβει τα πάντα, αφήνοντάς τη να αφοσιώνεται στη συγγραφή. Τον χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο θαυμαστή της και τον άνθρωπο που την είχε ως απόλυτη προτεραιότητά του. Τώρα, όπως είπε, νιώθει ότι επέστρεψε στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» και προσπαθεί να ξαναβρεί τη ζωή της χωρίς εκείνον.
Δείτε το βίντεο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d893ihq7nzex)
Η Λένα Μαντά τόνισε πως δεν μπορεί να καταλάβει κανείς πώς βίωσε την απώλεια του συζύγου της. Όπως είπε:
«Δεν πήρα ακριβώς αποφάσεις τον τελευταίο χρόνο, ''έρχονταν και με έβρισκαν'' πράγματα. Δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς κάποιος τι ''τράκο'' ήταν η απώλεια του συζύγου μου. Δεν είναι ακριβώς ότι ''έχασα'' τον σύζυγο μου. το ήξερα ότι θα ''φύγει'', έναν χρόνο μετρούσα μέρα-μέρα. Είχα σταματήσει να κοιμάμαι τα βράδια, από τον νου μου να μην γίνει κάτι».
Η συγγραφέας εξήγησε ότι ο σύζυγός της δεν γνώριζε πόσο σημαντική ήταν η κατάστασή του. Έκανε μάλιστα σχέδια για το μέλλον. Πιο αναλυτικά, είπε:
«Κάναμε σχέδια με τον σύζυγό μου ότι θα πηγαίναμε ταξίδι, δεν είχε καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του και την αγωνία μου. Και μετά την επέμβαση που έκανε, ήταν λειτουργικός. Μετά ''παντρευτήκαμε'' και το οξυγόνο και στη συνέχεια περιμέναμε την ανακοπή και ενημέρωσα και τα παιδιά μου».
Παρότι μέσα του γνώριζε ότι θα πεθάνει, ο σύζυγος της Λένας Μαντά δεν είχε συζητήσει ποτέ μαζί της για τον θάνατο. Ειδικότερα, ανέφερε:
«Μια εβδομάδα πριν πεθάνει τον κοίταξα και του είπα ΄΄Θέλεις να μου πεις κάτι;'' . Μου λέει ΄΄ Όχι, τα έχουμε πει όλα μεταξύ μας. Μέχρι και το τέλος του δεν μου ανέφερε ποτέ κάποια σκέψη του για τον θάνατο. Το ήξερε και δεν το έλεγε. Μετά την απώλειά του, έπρεπε να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι με είχε ''κακομάθει''. Τα είχε αναλάβει όλα εκείνος και εγώ έγραφα. Ήταν ο πρώτος και μεγαλύτερος θαυμαστής μου».
Η Λένα Μαντά επισήμανε ότι για τον σύζυγό της, με τον οποίο γνωρίστηκε, όταν ήταν δεκαοκτώ ετών, εκείνη ήταν η απόλυτη προτεραιότητά του.
«Στα 18 μου γνώρισα τον σύζυγό μου και ήμουν το Α και το Ω του, η απόλυτη προτεραιότητά του. Ο Γιώργος ήταν το ''βουτυράκι'' της οικογένειας παρά την ''σκληρή'' όψη του, και εγώ η τσαούσα. Όσο ζούσε ο Γιώργος με επηρέαζε, τώρα επέστρεψα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Όταν πέθανε ο Γιώργος, έπρεπε να επαναφέρω τη ζωή μου», κατέληξε.