Ο Αντώνης Κρόμπαςμίλησε για τη σάτιρα και πώς την έχει επηρεάσει η πολιτική ορθότητα.
Ο ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Επί σκηνής» και ανέφερε πως η υπερβολή της πολιτικής ορθότητας έχει ευνουχίσει την κωμωδία.
«Όπως όλα στην Ελλάδα τα ζούμε στην υπερβολή τους, έτσι κι αυτό το πήγαμε από εκεί, εκεί πάνω. Ας αρχίσουμε να συγκλίνουμε σιγά σιγά. Το ζήσαμε το άκρο. Την κωμωδία την έχει ευνουχίσει η πολιτική ορθότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Δείτε το βίντεο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d58fryj2m3zd)
Στη συνέχεια, ο ηθοποιός τόνισε τη διαφορά ανάμεσα στην κωμωδία και τη σάτιρα. «Η σάτιρα γίνεται επί προσωπικού, ενώ η κωμωδία είναι λίγο πιο γενική. Στη σάτιρα μπορώ να πω για τα μαλλιά σου, αυτά που φοράς, είναι επί προσωπικού, είναι πιο δεικτική. Τη σάτιρα τη γεννήσαμε ως Έλληνες, πρέπει να την υπερασπιστούμε. Όχι να της βάλουμε χαλινάρια και τσιρότα στο στόμα», σημείωσε.
Τέλος, πρόσθεσε: «Παρόλα αυτά, πρέπει να ισορροπήσει κάπου. Αλλά ακόμα ζούμε την υπερβολή του προς τα κάτω. Δεν μπορείς να πεις τίποτα. Δεν μπορείς να πεις "θα σε σκοτώσω", γιατί θεωρείται ευθεία απειλή προς τη ζωή του άλλου. Αστεία πράγματα».
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»