Οι ψίθυροι για τις ερωτικές περιπέτειες της Λετίθια και η «συμφωνία» με τον Φελίπε

Οι ψίθυροι για τις ερωτικές περιπέτειες της Λετίθια και η «συμφωνία» με τον Φελίπε

Τι δείχνει η εμφάνιση της Λετίθια στο πλευρό του Φελίπε για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Ο εξωσυζυγικός δεσμός της βασίλισσας της Ισπανίας και οι προστριβές με τη Σοφία

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
letizia-mak
Αν υπήρξε μια παρουσία που συζητήθηκε περισσότερο και από την απουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ από την επιμνημόσυνη δέηση για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ την προηγούμενη εβδομάδα, δεν ήταν άλλη από εκείνη της βασίλισσας της Ισπανίας.

Ηταν παραπάνω από λογικό ο σύζυγός της και εξ αίματος ανιψιός του εκλιπόντος να ταξιδέψει έως το Λονδίνο για να του αποτίσει φόρο τιμής, όμως το γεγονός ότι στο πλευρό του είχε τη σύζυγό του έγινε η -ευχάριστη για τα media- έκπληξη. Αλλωστε τους δύο τελευταίους μήνες, από τότε δηλαδή που επανήλθαν στον αφρό της επικαιρότητας οι πληροφορίες πως η Λετίθια διατηρούσε επί χρόνια εξωσυζυγικό δεσμό με τον πρώην σύζυγο της αδελφής της, ο 56χρονος μονάρχης συνηθίζει να εμφανίζεται μόνος (ή έστω με τη συνοδεία της μητέρας του, βασιλομήτορος Σοφίας) σε επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις, τελετές, ακόμα και στα εξώφυλλα των φίλα προσκείμενων στο παλάτι ισπανικών περιοδικών.

Η βασίλισσα, ή αλλιώς το μέχρι πρότινος επικοινωνιακό υπερόπλο του οίκου των Βουρβόνων, έμοιαζε να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη περίοδο απόσυρσης. Οχι όμως πια, έπειτα από την ιδιαιτέρως χαμογελαστή για μνημόσυνο εμφάνισή της, όπου απαθανατίστηκε να κρατά σφιχτά τον επί εικοσαετία σύζυγό της. Και γιατί να μην ξεχειλίζει από ευτυχία; Μέσω αυτής της κοινής εμφάνισής τους, η 51χρονη πάλαι ποτέ ανκοργούμαν της δημόσιας ισπανικής τηλεόρασης ίσως διεκδικήσει μια δεύτερη (ή μήπως τρίτη ή τέταρτη) ευκαιρία για τον εσχάτως κλονισμένο γάμο της. Ειδικά τη στιγμή που πολλοί διαβλέπουν πως η ημερομηνία λήξης του κοντοζυγώνει, θέτοντας ως ορίζοντα τα 18α γενέθλια της μικρότερης κόρης του Φελίπε και της Λετίθια, Ινφάντα Σοφία, τον Απρίλιο του 2025.
letizia

Ο εξωσυζυγικός δεσμός

Η βασίλισσα της Ισπανίας βρίσκεται σε επικοινωνιακή περιδίνηση και σχετική απαξίωση από τον ισπανικό Τύπο ήδη από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Οταν δηλαδή ο πρώην σύζυγος της μικρότερης αδελφής της Τζέιμι Ντελ Μπούργκο -πολιτογραφημένος κάτοικος Λονδίνου εδώ και πολλά χρόνια- θεώρησε σώφρον, πρέπον και κομψό να ενημερώσει την οικουμένη για τον εξωσυζυγικό δεσμό που ισχυρίζεται ότι διατηρούσε μαζί του η Λετίθια. Το βιβλίο του με τίτλο «Η Λετίθια κι εγώ», αλλά και μια συνέντευξη που παραχώρησε φαίνεται πως λειτούργησαν ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον βασιλιά, που με νύχια και με δόντια προσπάθησε κάποτε να επιβάλει στο παλάτι μια κοινή θνητή ως σύζυγό του.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Ντελ Μπούργκο, ο οποίος μάλιστα καυχιέται πως έχει διατηρήσει και σχετικά πειστήρια (βλ. ηχογραφημένα τηλεφωνήματα, SMS κ.λπ.), υπήρξε ζευγάρι με τη σημερινή βασίλισσα τόσο πριν από τον γάμο της με τον Φελίπε το 2004 όσο και κατά τη διάρκεια του φαινομενικά ανέφελου έγγαμου βίου τους. Ηταν, όπως λέει, μαζί την περίοδο που η βασίλισσα κυοφορούσε τη δεύτερη κόρη της και τουλάχιστον έως το 2011, όταν η άκαρδη Λετίθια τον χώρισε με ένα τηλεφώνημα.

Τότε το πριγκιπικό ακόμα ζεύγος είχε βρεθεί ξανά, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της περιόδου, ένα βήμα πριν από την απόφαση να χωρίσει από τραπέζης και κλίνης. Ηταν η Λετίθια εκείνη που ήθελε να διαχωρίσει τη θέση της από το παλάτι και την οικογένεια του συζύγου της, που ταλανιζόταν από το περίφημο σκάνδαλο διαφθοράς με εγκέφαλο τον Ινάκι Ουρντακγαρίν, τότε σύζυγο της αδελφής του Φελίπε, Ινφάντα Κριστίνα. Τελικά, η παραίτηση του Χουάν Κάρλος από τον θρόνο υπέρ του γιου του λειτούργησε ως συγκολλητική ουσία ανάμεσα στο ζευγάρι, που συνέχισε να πορεύεται μαζί στη ζωή, στα κόκκινα χαλιά, αλλά και στις σελίδες των περιοδικών. Οσο για τον Ντελ Μπούργκο, κατάφερε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να μείνει στην οικογένεια, αφού το 2012 παντρεύτηκε τη μικρότερη αδελφή της Λετίθια, Τέλμα Ορτίζ.
telma_den_burgo
Φωτογραφία: Europa Press, Getty Images/Ideal Image
Κλείσιμο

Οι σκανδαλιστικές αποκαλύψεις του Ντελ Μπούργκο επαναφέρουν μια παλιά αλλά καθόλου ξεχασμένη θεωρία. Πως δηλαδή το βασιλικό ζευγάρι είχε φτάσει σε συμφωνία σχετικά με το πώς θα ζούσαν μετά το διαζύγιό τους: εκείνη είχε αποφασίσει να διεκδικήσει μια καινούρια ζωή στις ΗΠΑ, εκείνος είχε εξασφαλίσει πως οι δύο κόρες τους, πριγκίπισσα Λεονόρ και Ινφάντα Σοφία, θα βρίσκονταν στη δική του επιμέλεια μέχρι την ενηλικίωσή τους. Ηταν έτοιμοι να πατήσουν το κουμπί της διάλυσης του γάμου τους, όμως η άνοδός τους στον θρόνο έσωσε τότε τον γάμο τους, ο οποίος τώρα κλυδωνίζεται εκ νέου.

Γι’ αυτό και πολλά ισπανικά Μέσα υποστηρίζουν πως εκείνη η ξεχασμένη συμφωνία ανάμεσα στον βασιλιά και τη βασίλισσα έχει ήδη βγει από τα συρτάρια των ανακτόρων και επικαιροποιείται. Σύμφωνα με εκείνους που υποστηρίζουν πως το γυαλί ανάμεσα στο ζευγάρι έχει ραγίσει και δεν ξανακολλά, ο Φελίπε και η Λετίθια ζουν βίους παράλληλους (όπως πάλαι ποτέ ο Κάρολος με την Νταϊάνα), δεν έχουν παρά μόνο τυπική επικοινωνία και ο βασιλιάς κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να μετατοπίσει το ενδιαφέρον του Τύπου στις δικές του δραστηριότητες και όχι σε εκείνες της μέχρι πρόσφατα κοσμαγάπητης και υποδειγματικής στον ρόλο της βασίλισσας συζύγου του.
letizia-2
Ο Τζέιμι Ντελ Μπούργκο, πρώην σύζυγος της μικρότερης αδελφής της Λετίθια, ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό με τη βασίλισσα της Ισπανίας
Οι προστριβές με τη Σοφία

Είναι γνωστό ότι όταν μετά τον αρραβώνα τους το 2003 η Λετίθια απαρνήθηκε την καριέρα της στη δημοσιογραφία και αποφάσισε να διαθέσει τον εαυτό της στην ισπανική μοναρχία, υπήρξε ταγμένη στην εκμάθηση του νέου της ρόλου. Οι υπάλληλοι των ανακτόρων τη θυμούνται ακόμα να περιφέρεται δεξιά κι αριστερά με μολύβι και χαρτί και να σημειώνει όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζει και να συνηθίσει στην καινούρια της ζωή ως πριγκίπισσα των Αστουριών.

Η γυναίκα που βρισκόταν τότε στο απόγειο της δημοσιογραφικής δόξας της είχε αποκτήσει εμπειρία στις ισπανικές εκδόσεις του «Bloomberg» και του CNN και είχε καλύψει κοσμοϊστορικά γεγονότα -ανάμεσά τους οι αμερικανικές εκλογές του 2000, το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το 2001 και ο πόλεμος του Ιράκ το 2003- ήταν αποφασισμένη να γίνει πρότυπο βασίλισσας.

Ισως για να κατευνάσει τις επιφυλάξεις που λέγεται πως είχε διατυπώσει -εκτός από κοινή θνητή, η Λετίθια είχε ήδη έναν γάμο και ένα διαζύγιο στους ώμους της- και που θρυλείται πως ακόμα διατηρεί η μητέρα του Φελίπε, βασιλομήτωρ Σοφία, για εκείνη. Η τελευταία ενδεχομένως να νιώθει αφόρητα δικαιωμένη αυτό τον καιρό. Οι προστριβές της με τη Λετίθια δεν σταμάτησαν ποτέ, με πιο πρόσφατο και πιο αμήχανο τον διαξιφισμό τους μπροστά στις κάμερες ανήμερα του Πάσχα του 2018 έξω από τον καθεδρικό ναό της Μαγιόρκα. Επίδικο της τότε διαφωνίας τους ήταν το εάν οι δύο ανήλικες κόρες του Φελίπε και της Λετίθια έπρεπε ή όχι να εμφανιστούν στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Από την άλλη, οι θιασώτες της Ισπανίδας βασίλισσας, της πιο κομψής και στυλάτης έστω εξ αγχιστείας γαλαζοαίματης της Ευρώπης, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως η Λετίθια έχει πασχίσει υπερβολικά πολύ για να καταθέσει έτσι εύκολα τα όπλα και να επιστρέψει στην παλιά της καθημερινότητα ως κοινή θνητή. Εχει άλλωστε βάλει πολλές φορές πλάτη προκειμένου να μετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τα σκάνδαλα του παλατιού, όπως ας πούμε την αυτοεξορία του Χουάν Κάρλος και την εμπλοκή του σε οικονομικά σκάνδαλα.
letizia_pants


Είτε με εμφανίσεις της που φιλοτεχνούσαν διαχρονικά την έξωθεν καλή μαρτυρία της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας, είτε ακόμα και πρωταγωνιστώντας με περίσσια στωικότητα σε σκάνδαλα που επινοούσαν άλλοι για εκείνην για αντιπερισπασμό. Είναι κοινό μυστικό, για παράδειγμα, ότι οι φήμες ότι έπασχε από κάποια διατροφική διαταραχή που κάποτε κατέκλυζαν τον Τύπο είχαν ως αφετηρία και ιθύνοντα νου τον Χουάν Κάρλος. Την ίδια καλή θέληση επεδείκνυε όλα αυτά τα χρόνια και απέναντι στην πεθερά της, με την οποία είναι ηλίου φαεινότερον πως είχαν ατέρμονο διαγκωνισμό. Κάνε οικογένεια να δεις καλό.

«Αντίο Πριγκίπισσα»

Δεν είναι βέβαια αυτή η πρώτη φορά που η Λετίθια δέχεται εξ οικείων τα βέλη. Αλλωστε, ο πρώτος που είχε διασπείρει φήμες πως ανάμεσα στο ζευγάρι υπέβοσκε κρίση ήταν ο εξάδελφός της Νταβίντ Ροκασολάνο. Εκείνος το 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Αντίο Πριγκίπισσα» («Adios Princesa») με σκοπό να πάρει πίσω το αίμα της οικογένειας των Ορτίζ από τους Βουρβόνους. Ο Ροκασολάνο θεωρούσε πως η βασιλική οικογένεια κάλυπτε τα ψέματα και τα σκάνδαλά της πίσω από μια επίφαση αίγλης και αποφάσισε ως άλλος σταυροφόρος της απόλυτης αλήθειας να ανοίξει τα μάτια του ισπανικού λαού.

Εκτός από τον δεσμό της Λετίθια με τον Ντελ Μπούργκο, οι οποίοι, όπως λέει, είχαν προστρέξει σε αυτόν για νομικές συμβουλές σχετικά με το πώς εκείνη θα μπορούσε να απεμπλακεί από τον γάμο της, ο δικηγόρος στο επάγγελμα εξάδελφος είχε κάνει και κάποιες αποκαλύψεις σχετικά με ένα κληρονομικό ζήτημα της οικογένειας της Λετίθια, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με απώλεια της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για μία διετία. Σε κάθε περίπτωση, ο Ροκασολάνο θα μπορούσε να θεωρηθεί σήμερα ο εμπνευστής και πρωτομάστορας της σαπουνόπερας που φαίνεται πως διαδραματίζεται πίσω από τις κλειστές θύρες του παλατιού Θαρθουέλα.

Μπορεί πάντως κανείς να παρατηρήσει πως εάν οι φήμες αναφορικά με το επικείμενο διαζύγιο στον οίκο των Βουρβόνων έχουν τωόντι βάση αλήθειας είναι πραγματικά άδικο που η ισπανική γαλαζοαίματη φαμίλια δεν έχει ακόμα ένα δικό της τηλεοπτικό σίριαλ, ανάλογο και εφάμιλλο του «The Crown» - παρεμπιπτόντως, την εβδομάδα που μας πέρασε οι Ολλανδοί απέκτησαν τη δική τους εκδοχή, που φυλλομετρά τον έρωτα του βασιλιά Βίλεμ Αλεξάντερ με τη βασίλισσα Μάξιμα.

Είναι επίσης τουλάχιστον ενδιαφέρον το γεγονός πως εάν ο Φελίπε και η Λετίθια ακολουθούν ήδη βίους παράλληλους και εμφανίζονται μαζί σε μνημόσυνα και άλλες κοινωνικές τελετές για τα μάτια του κόσμου, ακολουθούν πιστά και κατά γράμμα το παράδειγμα του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας, που εδώ και πολλά χρόνια πια ζουν παντρεμένοι αλλά πλήρως αποξενωμένοι, σχεδόν οικτίροντας (αν όχι σιχτιρίζοντας) ο ένας τον άλλον. Τι τα θες; Κάθε οικογένεια κουβαλάει τελικά τον Λάνθιμό της.

Φωτογραφία: AFP / Visual Hellas
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης