Βασιλικό σκάνδαλο στην Ισπανία: Φίλιππος και Λετίθια ζουν μαζί... για τα μάτια του κόσμου - Έχει υπογραφεί η αίτηση διαζυγίου

Βασιλικό σκάνδαλο στην Ισπανία: Φίλιππος και Λετίθια ζουν μαζί... για τα μάτια του κόσμου - Έχει υπογραφεί η αίτηση διαζυγίου

Ισπανικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι ο βασιλιάς Φίλιππος και η Λετίθια ζουν ουσιαστικά χωριστές ζωές, ύστερα από την αποκάλυψη ότι η βασίλισσα είχε εξωσυζυγική σχέση - Ο όρος στην αίτηση διαζυγίου

philip_letizia_xr
Αντίστροφα μετράει ο γάμος του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας, όπως γράφουν ισπανικά ΜΜΕ, καθώς, μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης της συζύγου του Βασιλιά Φιλίππου, Λετίθια, με τον πρώην γαμπρό της, ο Φίλιππος έχει λάβει τις αποφάσεις του.

Όταν η ισπανική βασιλική οικογένεια ενημερώθηκε για την απιστία της πρώην δημοσιογράφου και μητέρας των δυο κοριτσιών τους, ο 56χρονος βασιλιάς Φίλιππος φέρεται να έδωσε στη Λετίθια τα χαρτιά διαζυγίου για να τα υπογράψει με αναλυτικές πληροφορίες σε ό,τι αφορά την επιμέλεια των παιδιών τους.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», επικαλούμενη τον ισπανικό Τύπο, η 51χρονη Λετίθια αναγκάστηκε να βάλει την υπογραφή της στο σχετικό έγγραφο.

burgo_1
Ο Τζέιμι ντελ Μπούργο


Λίγο πριν από την εκπνοή του περασμένου έτους, έσκασε σαν βόμβα στο Παλάτι ότι η Λετίθια είχε παράλληλη σχέση με τον 53χρονο πρώην γαμπρό της, Τζέιμι ντελ Μπούργο, δηλαδή με τον άντρα της μικρότερης αδερφής της.

Κλείσιμο
Ο πρώην γαμπρός της βασίλισσας ήταν αυτός που έκανε τις αποκαλύψεις και μοιράστηκε μία φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως απόδειξη της ερωτικής τους σχέσης, στο βιβλίο υπό τον τίτλο: «Η Λετίθια και εγώ» ανοίγοντας τα χαρτιά του στον δημοσιογράφο Χάιμε Πενιαφιέλ για την σχέση του με την βασίλισσα.

Ο 53χρονος ντελ Μπούργκο ήταν παντρεμένος την αδερφή της βασίλισσας από το 2012 έως το 2014. Ο ίδιος μάλιστα ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τη Λετίθια πριν, αλλά και μετά τον γάμο του βασιλικού ζευγαριού. Τονίζει επίσης ότι έχει κρατήσει «φωτογραφίες, βίντεο, κινητά τηλέφωνα» και μηνύματα κειμένου ως αποδεικτικά στοιχεία, αναφέροντας ότι με τη Λετίθια πάντα αγαπιόντουσαν.

Ο 53χρονος Τζέιμι Ντελ Μπούργκο, ο οποίος έχει έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την βασίλισσα Λετίθια ακόμη και μετά τον γάμο της με τον βασιλιά, Φίλιππο το 2004.

Την εξωσυζυγική σχέση τους που φέρεται να διήρκεσε από το 2012 έως το 2014, αποκάλυψε ο ειδικός επί των βασιλικών θεμάτων Χάιμε Πεναφιέλ στο βιβλίο του, επικαλούμενος τον πρώην εραστή της Βασίλισσας της Ισπανίας. Ο φερόμενος ως πρώην εραστής την νυν Βασίλισσας της Ισπανίας ήταν παντρεμένος με τη μικρότερη αδερφή της, Τέλμα Ορτίζ. Υποστηρίζει ότι είχε σχέση με τη Λετίθια από το 2002 - η οποία έβγαινε ήδη ραντεβού με τον τότε πρίγκιπα Φίλιππο.

Τα ισπανικά ΜΜΕ γράφουν ότι η βασίλισσα Λετίθια και ο βασιλιάς Φίλιππος έχουν υπογράψει χαρτιά διαζυγίου κατά τη διάρκεια μιας κρίσης στον γάμο τους. Τα έγγραφα ονομάζονται «Συμφωνίες Ζαρζουέλα» και, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα «El Nacional de Cataluña», η βασίλισσα Λετίσια λέγεται ότι αναγκάστηκε να τα υπογράψει.

Οι σύμβουλοι της βασιλικής οικογένειας άλλαξαν στη συνέχεια την αρχική αίτηση διαζυγίου και έβαλαν τη Λετίθια να την υπογράψει στο παλάτι «Zarzuela» κοντά στη Μαδρίτη, την κατοικία της ισπανικής βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με τη αίτηση, οι δύο κόρες της, η 18χρονη πριγκίπισσα Λεονόρ και η 16χρονη πριγκίπισσα Σοφία, θα παραμείνουν στο «Ζαρζουέλα» με τον Φίλιππο. Αυτό σημαίνει ότι η Λετίθια θα έπρεπε να παραχωρήσει στον Βασιλιά την αποκλειστική επιμέλεια των κοριτσιών τους.

Στα μέσα Ιανουαρίου, η ειδικός της βασιλικής οικογένειας Πιλάρ Έιρε υποστήριξε στο καταλανικό τηλεοπτικό κανάλι «TV3» ότι ο γάμος του βασιλιά Φελίπε και της Λετίθια στέκεται απλώς για τα... μάτια του κόσμου.

Σύμφωνα με την Έιρε, μετά τις φήμες για την εξυσυζυγική απιστία της Λετίθια με τον Τζέιμε ντελ Μπούργκο, το βασιλικό ζευγάρι περνάει τη χειρότερη συζυγική κρίση από το 2013. Εκείνη την περίοδο, το ζευγάρι λέγεται ότι αποφάσισε να αναβάλει το διαζύγιο μέχρι την ενηλικίωσή των παιδιών τους.

Αυτό θα συμβεί τον Απρίλιο του 2025, όταν η Σοφία θα γίνει 18 ετών.

«Άνθρωποι από τη βασιλική οικογένεια μου είπαν ότι η Λετίθια είναι συντετριμμένη και περνάει μια δύσκολη στιγμή. Δεν νομίζω ότι ο γάμος τους θα διαρκέσει πάνω από ένα χρόνο», τόνισε η βασιλική εμπειρογνώμονας.

Αυτήν τη στιγμή, ο Φίλιππος και η Λετίθια ακολουθούν ζουν χωριστές ζωές, διατηρώντας μόνο τις δημόσιες εμφανίσεις τους, σύμφωνα πάντα με την ειδικό επί των βασιλικών θεμάτων. Στο τέλος όμως η βασιλική οικογένεια της Ισπανία θα ανακοινώσει τον χωρισμό, όπως προσθέτει.

Ο πρώην εραστής και γαμπρός της Λετίθια άναψες φωτιές στο Παλάτι

Ο πρώην εραστής της Λετίθια, Χάιμε ντελ Μπούργκο, δεν δίστασε να ανεβάσει στο Twitter μια φωτογραφία της τότε εγκύου Λετίθια, ως «απόδειξη» της σχέσης τους.

GAfQXuBWkAAFKfH
Η επίμαχη ανάρτηση στο Χ


Στη selfie η Λετίθια φοράει μια μαύρη πασμίνα, η οποία, όπως ισχυρίζεται ο Χάιμε, του ανήκε, ενώ προσθέτει και ένα μήνυμα που υποτίθεται ότι του έστειλε: «Αγάπη. Φοράω την πασμίνα σου. Είναι σαν να σε νιώθω στο πλευρό μου. Με φροντίζει. Με προστατεύει. Μετράω τις ώρες μέχρι να ξανασυναντηθούμε. Σ’ αγαπώ. Δική σου».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το βιβλίο - βόμβα, η Λετίθια μίλησε για πρώτη φορά στον Χάιμε ντελ Μπούργκο για τη σχέση της με τον πρίγκιπα κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στο ξενοδοχείο Ritz στη Μαδρίτη, τη νύχτα που επρόκειτο να της κάνει πρόταση γάμου.

Η Λετίθια φέρεται να του είπε ότι είχε «γνωρίσει κάποιον που θα την υποχρέωνε να εγκαταλείψει το επάγγελμά της».

Ο πρώην σύζυγος της αδελφής της λέει ότι η Λετίθια ζήτησε να τον συναντήσει ιδιαιτέρως το βράδυ πριν από τον γάμο της, το 2004. Το ζευγάρι λέγεται ότι συναντήθηκε στο εστιατόριο El Latigazo, στη Μαδρίτη.

«Oταν συναντηθήκαμε, μου έπιασε το χέρι και με ρώτησε γιατί δεν της είχα ζητήσει ποτέ να με παντρευτεί. Προφανώς δεν της απάντησα. Την ενθάρρυνα όσο καλύτερα μπορούσα. Το τελευταίο πράγμα που μου είπε πριν αποχαιρετιστούμε ήταν μια παράκληση «Μην με αφήσεις ποτέ», φέρεται να του είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδια στις Βρυξέλλες - Οδοφράγματα με κοπριές στήνουν οι αγρότες, με ρίψεις νερού απαντά η Αστυνομία

Κολυδάς: Βροχές στην Αττική μέχρι το απόγευμα, η κακοκαιρία θα αποδυναμωθεί προς τα Δωδεκάνησα


Ο παλαιοχριστιανός ξανά έξω από το «Παίδων»: Θα τον τρελάνουν τον γιο μου, ευτυχώς που κρύφτηκε η γυναίκα μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης