House of Bourbons: Τα σκάνδαλα δεν τελειώνουν ποτέ στο ισπανικό παλάτι

House of Bourbons: Τα σκάνδαλα δεν τελειώνουν ποτέ στο ισπανικό παλάτι

Η πριγκίπισσα διάδοχος Λεονόρ προετοιμάζεται πια πυρετωδώς για τον μελλοντικό ρόλο της βασίλισσας - Oμως γονείς, παππούδες και θείοι δεν την αφήνουν να αγιάσει με τα σκάνδαλα, τις έριδες, τις αψιμαχίες και τα διαζύγιά τους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
houseofbourbons-m
Λένε πως όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος. Και η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας φαίνεται πως κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να επαληθεύσει μέχρι κεραίας τον θυμόσοφο ελληνικό λαό - ίσως να ευθύνεται το DNA, αφού στις φλέβες των μελών της γαλαζοαίματης φαμίλιας κυλά κατά το ήμισυ και ελληνικό αίμα, χάρη στην 85χρονη βασιλομήτορα Σοφία.

Μέσα σε μόλις δέκα ημέρες οι μόνιμοι κάτοικοι του παλατιού Θαρθουέλα (βλ. Φελίπε και Λετίθια), οι εκτοπισμένοι για να κάνουν τόπο στα νιάτα (βλ. Σοφία), οι μέτοικοι για επαγγελματικούς λόγους (βλ. πριγκίπισσα Λεονόρ των Αστουριών) αλλά και οι αποδιομπαίοι τράγοι του (βλ. Χουάν Κάρλος) έχουν πρωταγωνιστήσει σε σκανδαλοθηρικά στιγμιότυπα που θα γεννούσαν αισθήματα φθόνου ακόμα και σε πεπειραμένο σεναριογράφο σαπουνόπερας - της παλιάς, της καλής, της βραζιλιάνικης, της ορθόδοξης.

houseofbourbons-1
Η διάδοχος Λεονόρ με πλήρη στρατιωτική εξάρτυση (2023)
houseofbourbons-4


Κλείσιμο
Ο πατέρας του βασιλιά Φελίπε ΣΤ’ Χουάν Κάρλος επέστρεψε (ανεπισήμως ακόμα) από την αυτοεξορία του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την οποία επέλεξε από το 2018 υπό το βάρος δικαστικής έρευνας για οικονομική διαφθορά και τις φήμες περί ενός ακόμα ερωτικού σκανδάλου, για να δώσει το «παρών» σε ιστιοπλοϊκό αγώνα, ο οποίος φέρει μάλιστα το όνομά του, σε παραθεριστικό θέρετρο της Γαλικίας και στην οποία συμμετείχε και το δικό του σκάφος ονόματι «Bribón» (σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά «κατεργάρης»).

Την ίδια στιγμή ο γιος του Φελίπε βρισκόταν μόλις 15 χιλιόμετρα μακριά του για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών οικονομικού φόρουμ, όμως σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμά του, δεν μπήκε στον κόπο να διανύσει τη γεωγραφική απόσταση που τον χώριζε από τον πατέρα του. Οχι, δεν έφταιξαν οι τιμές της βενζίνης ούτε οι πράσινες ανησυχίες του στέμματος, αλλά το beef (βλ. έριδα) που μαίνεται ανάμεσα στον 85χρονο πατέρα και τον 55χρονο γιο με αφορμή εξωχώριες εταιρείες πίσω από τις οποίες φέρεται να βρισκόταν ο πρώτος, μια αποκάλυψη που οδήγησε τον Φελίπε να αποποιηθεί την κληρονομιά του Χουάν Κάρλος.

houseofbourbons-2
Φελίπε και Λετίθια στο Βασιλικό Θέατρο της Μαδρίτης (2023)
houseofbourbons-3
Μόλις χώρισαν: Ινφάντα Κριστίνα και Ινιάκι Ουρντανγκαρίν (2016)


Την ίδια ώρα η βασιλομήτωρ Σοφία διαρρέεται πως αναζητά στέγη στην Ελλάδα, όπου επιθυμεί να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της -προφανώς χωρίς να κρατά το χέρι του συζύγου της, να πίνουν ζεστά αφεψήματα ή, τέλος πάντων, να του υπενθυμίζει να παίρνει τα χάπια του-, η δευτερότοκη κόρη της Ινφάντα Κριστίνα μετρά ημέρες για το διαζύγιό της από τον παλαίμαχο παίκτη του χάντμπολ και κατόπιν επιχειρηματία Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, με τον οποίο έχουν χωρίσει από τραπέζης και κλίνης ήδη από πέρυσι λόγω σεξουαλικών ατασθαλιών εκείνου, ενώ η μεγαλύτερη εγγονή της και διάδοχος του ισπανικού θρόνου πριγκίπισσα Λεονόρ μόλις ορκίστηκε πίστη στη σημαία, στο Σύνταγμα και τον βασιλιά της Ισπανίας, ολοκληρώνοντας τις πρώτες εβδομάδες της εκπαίδευσής της στη Στρατιωτική Ακαδημία της Σαραγόσα.

Μέσα σε όλα αυτά, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της χώρας είχαν να υποδεχτούν την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ στη Γρανάδα, όπου πραγματοποιήθηκε η άτυπη σύνοδος των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κατά το κοινώς λεγόμενο, χαμούλης.

houseofbourbons-5
The royals: Λεονόρ, Λετίθια, Φελίπε, βασιλομήτωρ Σοφία, Σοφία (2019)
houseofbourbons-6
Η διάδοχος Λεονόρ ανάμεσα στην αδερφή της Σοφία και τη μητέρα τους Λετίθια (2022)


Ευτυχώς, η 51χρονη Λετίθια κατάφερε να αναδυθεί από τη δίνη του κουτσομπολιού στην οποία παραδέρνει η βασιλική οικογένεια της Ιβηρικής, χάρη στις ενδυματολογικές επιλογές της, οι οποίες προσφέρουν διαχρονικά αφορμή για λίγες στάλες θετικής δημοσιότητας. Στον δρόμο της μητέρας της ιχνηλατεί -ή τουλάχιστον το προσπαθεί φιλότιμα- και η διάδοχος Λεονόρ, η οποία στις 31 του μήνα συμπληρώνει 18 χρόνια ζωής και παίρνει σταδιακά το βάπτισμα του πυρός στη δημόσια ζωή. Ο γενέθλιος μήνας της έχει γεμίσει το καλεντάρι της οικογένειας με υποχρεώσεις, εκδηλώσεις και παράτες - ακόμα και ειδικό συλλεκτικό κέρμα των 40 ευρώ θα κυκλοφορήσει προς τιμήν της.

Μόλις πριν λίγες μέρες η νεαρή διάδοχος έκανε το πρώτο της βήμα προς τον θρόνο. Με την επίσημη στρατιωτική εξάρτυσή της η Λεονόρ, η οποία τον περασμένο Μάιο έλαβε το απολυτήριό της από το UWC Atlantic College -κοντολογίς ένα Χόγκουαρτς για ζάπλουτους, γόνους και ιδιοφυείς- όπου υπήρξε συμμαθήτρια της πριγκίπισσας Αλέξια, δηλαδή της πρωτότοκης κόρης του βασιλιά της Ολλανδίας και διαδόχου του στέμματος, ταξίδεψε τον ισπανικό λαό στον χρόνο. Συγκεκριμένα πριν από 38 χρόνια, όταν ο πατέρας της, νυν βασιλιάς Φελίπε, ανέλαβε τη δική του δέσμευση απέναντι στο εθνικό σύμβολο της χώρας. Ομως ακόμα και αυτή η από κάθε άποψη φωτογενής στιγμή επισκιάστηκε από την ειλημμένη καταπώς φαίνεται απόφαση του αμφιλεγόμενου Χουάν Κάρλος να επιστρέψει μόνιμα στην Ισπανία και να αναλαμβάνει δημόσια καθήκοντα. Η κίνησή του επισπεύδεται από μια δικαστική απόφαση.

houseofbourbons-7
Χουάν Κάρλος και Σοφία, πριν από την αποκάλυψη των βασιλικών σκανδάλων (2005)


Συγκεκριμένα από την απόρριψη από βρετανικό δικαστήριο της αγωγής της πάλαι ποτέ ερωμένης του Ροβένα Ράις, η οποία κατηγορούσε τον πρώην Ισπανό βασιλιά για εκφοβισμό και διεκδικούσε ως αποζημίωση 145 εκατ. ευρώ.

Η σχέση του υπέργηρου γαλαζοαίματου με τη δανικής καταγωγής επιχειρηματία ήρθε στο φως το 2012, όταν στη διάρκεια του κοινού ταξιδιού τους για σαφάρι ελεφάντων στην Μποτσουάνα εκείνος τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ισπανία, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό και προκαλώντας αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη.

Η Ράις ισχυριζόταν ότι ο Χουάν Κάρλος, οι χιλιάδες -κατά την εκτίμηση πολλών- ερωμένες του οποίου λειτουργούν εδώ και δεκαετίες ως αχίλλειος πτέρνα της βασιλικής οικογένειας, επιδόθηκε έκτοτε σε μια ανηλεή εκστρατεία δυσφήμησης, αποδόμησης και δολοφονίας του χαρακτήρα της. Είναι, πάντως, εντυπωσιακό το γεγονός πως ακόμα και 9 χρόνια μετά την παραίτησή του από τον θρόνο, ο πρώην Ισπανός βασιλιάς εξακολουθεί να ρίχνει τη σκιά του σε καθετί που αλλάζει την ατζέντα για τους επιγόνους του. Ακόμα και σε μία από τις πιο φωτεινές στιγμές της εγγονής του Λεονόρ, εκείνος συνεχίζει ακάματος να ενσαρκώνει με αξιώσεις τον ρόλο της πέτρας του σκανδάλου. Τόπο στα νιάτα σου λέει μετά...

Ειδήσεις σήμερα:

Αρνούμαι να αφήσω τη Χαμάς και τον Πούτιν να νικήσουν, λέει ο Μπάιντεν - Στηρίζει το Ισραήλ με 14 δισ. δολάρια

Πόλεμος στο Ισραήλ - Ανάλυση Washington Post: Πώς η Χαμάς έβγαλε νοκ άουτ τον Νετανιάχου - Μήπως τελικά κερδίζει;

«Kanesex»: Τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του αστυνομικού που συνελήφθη για εμπορία ανθρώπων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης