Ο Στρατής βλέπει στο λαιμό της Βάσως το μενταγιόν της μητέρας του. Ο Άλκης δίνει το ποσοστό του από το μαγαζί στο Νικολάκη. Η Νίτσα προσκαλεί το συγκλονισμένο Γιώργη στο σκοτεινό παρελθόν της και με οδυνηρό τρόπο όλα βγαίνουν στο φως. Η Εύη βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης του βρώμικου αστυνομικού με τον Άλκη και το φωτεινό «αύριο» μοιάζει να απομακρύνεται σα να μην υπήρξε ποτέ.
Η Διαμάντω προβληματίζεται από την απρόσμενη χειρονομία του Άλκη. Η Βρεττώ αγωνίζεται να μείνει στο πλάι του γιου της, όμως, εκείνος δε συμμερίζεται την ανάγκη της. Ο Στρατής βουλιάζει όλο και περισσότερο στο σκοτάδι βλέποντας το δρόμο μπροστά του να χάνεται και οι προσπάθειες της Διαμάντως, αυτή τη φορά, μοιάζουν μάταιες. Η απρόσμενη επίθεση στη Μυρτώ θα έχει αναπάντεχες συνέπειες με τον Αλέξανδρο και το Ντίνο να συνειδητοποιούν πως πιάστηκαν στο δόκανο.
Ο χαλκός περιλαμβάνεται στο ευρύτερο σύνολο των μετάλλων που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ενεργειακή μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό
To Γυμνάσιο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης αποτελεί έναν εκπαιδευτικό φορέα που διαμορφώνει σκεπτόμενα άτομα, με γνώσεις που συνδέουν τη μάθηση με τη ζωή και με αξίες που κάνουν τη διαφορά τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.