Ερευνητές έδωσαν το όνομα του Ντι Κάπριο σε ένα σπάνιο είδος δέντρου για να τον τιμήσουν για την περιβαλλοντική του δράση

Ερευνητές έδωσαν το όνομα του Ντι Κάπριο σε ένα σπάνιο είδος δέντρου για να τον τιμήσουν για την περιβαλλοντική του δράση

«Uvariopsis dicaprio» ονομάζεται πλέον, το δέντρο που ανακάλυψαν ερευνητές στο Καμερούν - «Πιστεύουμε ότι η δράση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας»

λεο
Για να τιμήσει την περιβαλλοντική του δράση μία ομάδα επιστημόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε ένα νέο είδος δέντρου που ανακάλυψε.

Πρόκειται για ένα σπάνιο είδος, το οποίο ευδοκιμεί μόνο στο δάσος του Καμερούν και ανακαλύφθηκε στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους, στο Κιου. Μάλιστα, είναι το πρώτο φυτό που ανακαλύφθηκε για φέτος και πρόκειται για είδος υπό εξαφάνιση, όπως αναφέρει το BBC.



Πλέον, το δέντρο με τα κιτρινοπράσινα άνθη, που ανήκει στην οικογένεια ylang ylang, φέρει το όνομα «Uvariopsis dicaprio».


Στην επίσημη ανακοίνωση των επιστημόνων στο περιοδικό PeerJ αναφέρεται προς τιμήν του Λεονάρντο Ντι Κάπριο: «Αυτό το απειλούμενο δένυρο πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό ηθοποιό και οικολόγο, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος για αρκετούς μήνες την περασμένη χρονιά, άσκησε μεγάλη πίεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επιστήσει την προσοχή στα πολυάριθμα σπάνια είδη που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν στο δάσος Έμπο».

Κλείσιμο


Ο επιστήμονας Μάρτιν Τσικ δήλωσε επιπλέον, στο BBC για τον φόρο τιμής στον ηθοποιό: «Πιστεύουμε ότι η δράση του ήταν ζωτικής σημασίας. Βοήθησε να σταματήσει η υλοτόμηση του δάσους Έμπο. Του αξίζει αυτή η παραχώρηση».





Ειδήσεις σήμερα:

Πήγε τον γιο της να εξεταστεί για κορωνοϊό... κλειδωμένο στο πορτ-μπαγκάζ

Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε κολώνα στην Ηλιούπολη – Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Συνεδριάζουν την Τετάρτη οι ειδικοί: Βήμα - βήμα η άρση των μέτρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης