Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Δίνει 43 εκατ. δολάρια για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος στα νησιά Γκαλαπάγκος

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Δίνει 43 εκατ. δολάρια για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος στα νησιά Γκαλαπάγκος

Ακτιβιστής στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια ο διάσημος ηθοποιός

ntikaprio
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένως τη ακτιβιστική του διάθεσή για τη διάσωση του περιβάλλοντος, αυτή τη φορά διέθεσε 43 εκατ. δολάρια για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος των Νησιών Γκαλαπάγκος.

Ως γνωστόν, τα νησιά Γκαλαπάγκος είναι ένα αρχιπέλαγος, το οποίο αποτελείται από 13 κύρια νησιά, 6 μικρότερα και τέλος 107 βράχους και πολύ μικρά νησιά. Η καταστροφή, που έχει δεχτεί το νησιωτικό σύμπλεγμα από την ανθρώπινη παρέμβαση και τον τουρισμό, καθιστά επιτακτική την ανάγκη για την αποκατάστασή του.



Για να πετύχει τον στόχο της, η ακτιβιστική οργάνωση που έχει ιδρύσει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με το όνομα Re-wild θα συνεργαστεί με διάσημους επιστήμονες, οι οποίοι εξειδικεύονται στο ζήτημα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, με τη Διεύθυνση Εθνικού Πάρκου Γκαλαπάγκος, την οργάνωση Island Conservation, καθώς και με άλλες τοπικές οργανώσεις.

kastano
Κλείσιμο


Ήδη, ο ηθοποιός έχει παραχωρήσει την διαχείριση των λογαριασμών του στα social media σε ειδικούς, που συμμετέχουν στο πρότζεκτ του, προκειμένου να δώσουν μία καλύτερη εικόνα της προσπάθειας, που καταβάλλουν στον κόσμο και να ευαισθητοποιήσουν όλο και περισσότερους ανθρώπους. Μία από αυτούς είναι και η Πάολα Καστάνο, η οποία γνωρίστηκε με τον ηθοποιό, όταν εκείνος επισκέφτηκε τα νησιά Γκαλαπάγκος και εκείνη εργαζόταν ήδη πάνω στην αναδιαμόρφωσή τους.

iguana


Κύριος στόχος του είναι να προστατευτεί η χλωρίδα και η πανίδα των νησιών, καθώς αποτελούν «σπίτι» για 54 είδη, τα οποία κινδυνεύουν προς εξαφάνιση. Ένα από αυτά είναι το ροζ ιγκουάνα, για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει projects, που αφορούν στη διάσωση και την αναπαραγωγή του. Επιπλέον, οι επιστήμονες δηλώνουν ιδιαίτερη ανησυχία για ένα απειλούμενο είδος, το οποίο εντοπίζεται μόνο στο νησί Φλοριάνα και αποτελεί το πρώτο είδος ατριχόρνιθων. Aπό εκεί πήρε και την επιστημονική του ονομασία, η οποία είναι Floreanna Mockingbird. 

floreana


Όπως δήλωσε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, τα projects που έχει αναλάβει έχουν άμεσα αποτελέσματα: «Τα αποτελέσματα δε θα φανούν σε 20 ή 50 χρόνια. Αντιθέτως, θα είναι ορατά πολύ γρήγορα και έτσι θα δούμε τις προσπάθειες μας να ανταμοίβονται. Δεν πρόκειται μόνο για τα νησιά Γκαλαπάγκος, αλλά για ολόκληρο το αρχιπέλαγος της Λατινικής Αμερικής», λέει.





Ειδήσεις σήμερα 

Η Ε.Ε καλωσορίζει τους εμβολιασμένους Βρετανούς - Χωρίς καραντίνα και τεστ

Self test: Για ποιους κλάδους είναι υποχρεωτικά γι' αυτή την εβδομάδα

Συζήτηση για την πράσινη οικονομία στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης