Νικηφόρος (ΘΕΜΑ 104,6): Θέλω ν' ασχοληθώ με την πολιτική - Απίστευτο ότι στην Ιστορία δεν μαθαίνουμε για τον Εμφύλιο

Νικηφόρος (ΘΕΜΑ 104,6): Θέλω ν' ασχοληθώ με την πολιτική - Απίστευτο ότι στην Ιστορία δεν μαθαίνουμε για τον Εμφύλιο

«Λογικό να μην ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης» - «Δεν γίνεται να τα βάζουμε με την κυβέρνηση και ο καθένας να κοιτάει την πάρτη του» - «Δεν είχαμε ποτέ σοβαρή εκπροσώπηση ως κλάδος» - Ακούστε όλη τη συνέντευξη του γνωστού τραγουδιστή στον ΘΕΜΑ 104,6

nikiforos1
Την επιθυμία του να ασχοληθεί με την πολιτική αποκάλυψε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και τους «Τρεις ΘΕΜΑτοφύλακες», Δημήτρη Τυχάλα, Βασίλη Αναστασόπουλο και Μιχάλη Μουσελίμη, ο αγαπημένος τραγουδιστής Νικηφόρος. «Έχω πράγματα που θα μπορούσα να δώσω» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας μάλιστα ότι του έχουν γίνει και προτάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν τον ικανοποιούσαν.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν τον ενδιαφέρει να είναι υπουργός ή βουλευτής, θέλει ωστόσο να μετέχει στον δημόσιο διάλογο και να έχει βήμα. «Στην Πάτρα θα έβγαινα βουλευτής» παραδέχτηκε πάντως, χαριτολογώντας και ανατρέχοντας στα φοιτητικά του χρόνια, για να πει χαρακτηριστικά ότι «ζούσε πριγκιπικά» στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

«Υπάρχουν ωστόσο ταμπού» προσέθεσε, εκτιμώντας ότι «δύσκολα θα δεχτούν στην πολιτική έναν άνθρωπο του εμπορικού ρεπερτορίου».

Όσο για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης, ο Νικηφόρος δεν δίστασε να πει ότι, από την στιγμή που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, «είναι λογικό να μην ανοίγουν». «Δεν γίνεται να τα βάζουμε με την κυβέρνηση και να κοιτάει ο καθένας την πάρτη του» συμπλήρωσε.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ (από το 12:00'' και μετά)



«Δεν είχαμε ποτέ σοβαρή εκπροσώπηση ως κλάδος» είπε ακόμη για τους τραγουδιστές και τους μουσικούς, αφήνοντας μάλιστα αιχμές. «Τα ηνία τα είχαν πάρει άνθρωποι από τον αριστερό χώρο, των οποίων τα έσοδα είναι κυρίως από συναυλίες» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο Νικηφόρος Βυθούλκας, όπως είναι το πλήρες όνομά του, μίλησε για το πώς αξιοποίησε τον χρόνο του εν μέσω  πανδημίας, λέγοντας ότι, για τον ίδιο, ήταν μια ευκαιρία να ξεκουραστεί και να διαβάσει Ιστορία και Φιλοσοφία. «Μου φαίνεται απίστευτο» είπε χαρακτηριστικά, «ότι στην ύλη της Ιστορίας μας δεν μαθαίναμε για τον Εμφύλιο». 

«Δεν γίνεται να ψηφίζεις, χωρίς να γνωρίζεις βασικά πράγματα, να μην υπάρχει ο Εμφύλιος στα βιβλία Γενικής Παιδείας [...] Μας μάθαιναν να μισούμε την Ιστορία, όταν ήμασταν μικροί, να "παπαγαλίζουμε"» συνέχισε, ενώ μίλησε και για την εκμάθηση της Γλώσσας, ως εργαλείου για να «ξεκλειδώνεις τον εγκέφαλο».

Κλείσιμο
Μιλώντας για τα όνειρά του, είπε ότι δεν έχουν να κάνουν με χρήματα και δόξα, αλλά «με το πόσο μπορεί να σε αγαπήσει ο κόσμος». «Πίστευα ότι θα είχα παιδιά στα 21, 22, 23 μου χρόνια, τώρα το σκέφτομαι και γελάω» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Είναι "λαχείο" να βρεις τον σωστό άνθρωπο και να κάνεις οικογένεια».

Ειδήσεις σήμερα 

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ «έστησε» το ατύχημα με το ξεγύμνωμα του στήθους της Τζάνετ Τζάκσον, λέει στυλίστας

Τροχαίο στη Γαύδο: Θρήνος για την 25χρονη Κορίνα - Η αγάπη της για το νησί που άφησε την τελευταία της πνοή

Αποκαλύψεις «βόμβα» σε νέο βιβλίο για την Κάλλας: Ο Ωνάσης «την είχε ναρκώσει για σεξουαλικούς λόγους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης