Miss Παπούα Νέα Γουινέα: Έχασε το στέμμα της όταν ανέβασε στο Tik Tok βίντεο που χορεύει twerking - Βίντεο

Miss Παπούα Νέα Γουινέα: Έχασε το στέμμα της όταν ανέβασε στο Tik Tok βίντεο που χορεύει twerking - Βίντεο

H 25χρονη Λούσι Μάινο δέχτηκε διαδικτυακό μπούλινγκ καθώς το βίντεο θεωρήθηκε προκλητικό -Η επιτροπή καλλιστείων της πήρε τον τίτλο ομορφιάς -Αντιδράσεις από οργανώσεις γυναικών

Lucy_Maino
Η Miss Παπούα Νέα Γουινέα έχασε το στέμμα της όταν ανέβασε βίντεο στο Tik Tok στο οποίο η ίδια για δύο λεπτά χορεύει twerking. H 25χρονη καλλονή Λούσι Μάινο ανέβασε στα social media - και δέχτηκε διαδικτυακό εκφοβισμό - ένα άκρως σύμφωνα με τους χρήστες προκλητικό βίντεο στο οποίο η ίδια χορεύει twerking.

Αν και είναι σύνηθες στο Τik Tok να ανεβαίνουν χορευτικά βίντεο το εν λόγω θεωρήθηκε ακατάλληλο, κατηγορήθηκε για μισογυνισμό και η επιτροπή των καλλιστείων της αφαίρεσε το στέμμα.

Το βίντεο φορτώθηκε από τον προσωπικό λογαριασμό της Λούσι Μάινο στα social media και το YouTube και δέχτηκε θύελλα αντιδράσεων κυρίως για τον τρόπο που χορεύει.

Lucy Maino Full Twerk Vid(2021)

«Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενδυνάμωση των γυναικών. O διαγωνισμός προωθεί την πολιτιστική κληρονομιά, την παράδοση και την ανταλλαγή αξιών μέσω του τουρισμού», αναφέρει σε δήλωσή της η διοργανώτρια αρχή των καλλιστείων. «Η MPIP PNG προωθεί τις αρετές της εμπιστοσύνης, της αυτοεκτίμησης, της ακεραιότητας και της κοινοτικής υπηρεσίας με παράλληλη εστίαση στην εκπαίδευση».

Ο Allan Bird, κυβερνήτης του East Sepik και αντιπρόεδρος του Συνασπισμού Κοινοβουλευτικών ενάντια στη Βία με βάση το Φύλο, κατήγγειλε την διαδικτυακή παρενόχληση της Μάινο, γράφοντας στα κοινωνικά μέσα: «Τι είδους κοινωνία καταδικάζει τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες γυναικών αλλά αναστατώνεται όταν μια νεαρή γυναίκα χορεύει έτσι»;

Κλείσιμο
Μια πρώην Μiss PNG, που για λόγους ευνόητους θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της χαρακτήρισε το περιστατικό από βαθύ μισογυνισμό.

«Είμαι βέβαιος ότι αν μια ανδρική δημόσια φιγούρα ανέβαζε ένα παρόμοιο βίντεο στο TikTok όλοι θα γελούσαμε ή και θα τον παινεύαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ποια είναι η Λούσι Μάινο
Η Λούσι Μάινο εκτός από το μόντελινγκ ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Μάλιστα έλαβε υποτροφία ποδοσφαίρου που της επέτρεψε να πάρει πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης. Εκπροσώπησε την Παπούα Νέα Γουινέα ως συν-αρχηγός της εθνικής ομάδας του 2019, κερδίζοντας δύο χρυσά μετάλλια στους αγώνες του Ειρηνικού του 2019 στην Apia, Σαμόα.
Lucy_Maino_4_
H Λούσι Μάινο ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο


Στέφθηκε Miss Παπούα Νέα Γουινέα - ένας ρόλος που περιλαμβάνει την ενεργή θέση ως πρεσβευτής πολιτιστικών θεμάτων για τη χώρα και υποστηρικτής των γυναικών - το 2019. Συνέχισε τον ρόλο της για ένα ακόμη έτος λόγω της πανδημίας.

Αντιδράσεις για την απόφαση της επιτροπής
Πολλοί είναι εκείνοι που επέκριναν την επιτροπή καλλιστείων η οποία δεν την υποστήριξε μετά την διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε για το επίμαχο βίντεο.

Μια δικηγόρος που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών, η οποία δεν ήθελε να κατονομαστεί επειδή φοβόταν ότι και η ίδια θα γίνει στόχος όσων παρενόχλησαν την Μάινο στο Διαδίκτυο, είπε: «Η επιτροπή θα μπορούσε να το χειριστεί καλύτερα περιγράφοντας πρώτα τη ρήτρα που παραβίασε. Νιώθω ότι την πέταξαν κάτω από το λεωφορείο και δεν της έδωσαν την ευκαιρία να βγει και να μιλήσει. Αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος».

Τα Ηνωμένα Έθνη στην Παπούα Νέα Γουινέα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους μέσω δήλωσης στο Facebook: «Βλέπουμε γυναίκες και παιδιά να πέφτουν θύματα βίας σε αυτήν την όμορφη χώρα. Μερικοί από το μπούλινγκ που έχουν χάσει τη ζωή τους… Ξεκινά με το να λένε στις γυναίκες πως πρέπει να καλύπτονται. Ξεκινά με το να λένε στις γυναίκες πως δεν πρέπει να χορεύουν έτσι».

Η ίδια η Λούσι Μάινο κατέβασε από το Tik Tok το επίμαχο βίντεο.

Ο Guardian που δημοσίευσε το θέμα πλησίασε τόσο τη Μάινο όσο και την επιτροπή MPIP PNG για κάποια δήλωση αλλά δεν έλαβε κάποιο σχόλιο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Γκόλντεν Ριτρίβερ κλέβει το μικρόφωνο ρεπόρτερ σε live μετάδοση - Δείτε βίντεο

Μένιος Φουρθιώτης: Στον Εισαγγελέα ο φάκελος με τα στοιχεία της υπόθεσης

Ο δικός μας Θοδωρής απογειώνει το ελικόπτερο της NASA πάνω από την επιφάνεια του Άρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης