Κέρι Ουάσιγκτον : «Δεν έχουν αλλάξει πολλά για τους μαύρους ανθρώπους τις τελευταίες δύο εβδομάδες»

Κέρι Ουάσιγκτον : «Δεν έχουν αλλάξει πολλά για τους μαύρους ανθρώπους τις τελευταίες δύο εβδομάδες»

Η 43χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών επιβεβαίωσε ότι στο Χόλιγουντ: «Ακόμα επικεντρωνόμαστε στη λευκότητα ως το πιο σημαντικό πράγμα»

kerry_washington
Η Κέρι Ουάσιγκτον συζήτησε για το διαβόητο πρόβλημα της πολυμορφίας στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας σε ένα νέο επεισόδιο του «Hollywood: The Sequel», podcast στον ιστότοπο πολιτισμού LAist.

«Κοιτάζουμε τον εαυτό μας για να γίνουμε καλύτεροι και να κάνουμε το καλύτερο» είπε η πρωταγωνίστρια της σειράς «Little Fires Everywhere» όταν ρωτήθηκε για το τι ελπίζει ότι θα βγει από το τωρινό κίνημα.

«Όταν λέμε ότι είμαστε αφοσιωμένοι στην πολυμορφία - πολυμορφία σε σχέση με τι; Ακόμα επικεντρωνόμαστε στη λευκότητα ως το πιο σημαντικό πράγμα και μιλάμε για την πολυμορφία γύρω από αυτό. Ή όταν μιλάμε για συμπερίληψη, υπάρχει ακόμα το μέσα και το έξω. Έτσι, εξακολουθούμε να επικεντρωνόμαστε σε συγκεκριμένα είδη ανθρώπων. Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να επανεξεταστούν. Η απλή απάντηση είναι... ελπίζω να βγουν πολλά καλά από αυτό και ό,τι θα μπορούμε να βλέπουμε ο ένας τον άλλον και να έχουμε το θάρρος να κάνουμε χώρο ο ένας για τον άλλο» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι αν και πολλοί αρχίζουν να συνειδητοποιούν τις πραγματικότητες του συστημικού ρατσισμού, δεν είναι κάτι νέο για άλλους. «Δεν έχουν αλλάξει πολλά για τους μαύρους ανθρώπους τις τελευταίες δύο εβδομάδες» είπε. «Υπάρχει μια διαφορετική απάντηση σε αυτό. Τα συναισθήματα της στιγμής που φαίνεται αποκαλυπτική. Δεν νιώθω ότι αυτά τα συναισθήματα ανήκουν σε μένα. Δεν είναι μια στιγμή αποκάλυψης, αλλά παρακολουθώ την αποκάλυψη γύρω μου για ανθρώπους και είμαι ευγνώμων που ο κόσμος εκδηλώνεται για τις ζωές των μαύρων με διαφορετικό τρόπο. Αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτός ο βαθμός κινδύνου και θυμού και φόβου. Ίσως το τραύμα και η έλλειψη ασφάλειας. Αυτή ήταν η πραγματικότητα των μαύρων Αμερικανών από τότε που υπήρχαν μαύροι Αμερικανοί» υπογράμμισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης