Καναδάς: Το σκάνδαλο για το blackface του Τριντό δεν επηρέασε τη γνώμη των περισσότερων ψηφοφόρων

Καναδάς: Το σκάνδαλο για το blackface του Τριντό δεν επηρέασε τη γνώμη των περισσότερων ψηφοφόρων

Η πλειονότητα των Καναδών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση δήλωσε ότι δεν άλλαξε γνώμη για εκείνον ούτε για το ποιον θα ψηφίσει στις εκλογές του Οκτωβρίου

trudaei
Η πλειονότητα των Καναδών που είδε τις ντροπιαστικές φωτογραφίες του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό βαμμένου μαύρου δήλωσε ότι δεν άλλαξε γνώμη για εκείνον ούτε για το ποιον θα ψηφίσει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες Δευτέρα.

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Καναδών που ρωτήθηκαν από το ινστιτούτο Abacus Data δήλωσαν ότι δεν προσεβλήθησαν από τις εικόνες αυτές ή ότι θεώρησαν ικανοποιητική τη συγγνώμη του Τριντό.

Αντίθετα το 24% δήλωσε ότι «προσεβλήθη πραγματικά» από τις φωτογραφίες αυτές και ότι αυτές επηρέασαν αρνητικά την άποψή του για τον επικεφαλής του φιλελεύθερου κόμματος. Όμως η πλειοψηφία αυτών είναι «συντηρητικοί ψηφοφόροι», διευκρίνισε το ινστιτούτο.

Ένα μήνα πριν τις αμφίρροπες βουλευτικές εκλογές ο απερχόμενος πρωθυπουργός βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου και κατηγορήθηκε για ρατσισμό μετά τη δημοσιοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα δύο φωτογραφιών του και ενός βίντεο στα οποία εμφανίζεται με βαμμένο μαύρο το πρόσωπό του, αμφιλεγόμενη πρακτική που αποκαλείται «blackface» ή «brownface» και συχνά θεωρείται ρατσιστική.



Κλείσιμο
Ωστόσο μόνο το 12% των Καναδών δήλωσε ότι το περιστατικό αυτό το ώθησε να αλλάξει γνώμη και να μην ψηφίσει το φιλελεύθερο κόμμα του Τριντό, ενώ σχεδόν οι μισοί (48%) επεσήμαναν ότι δεν τους επηρέασε και πρόσθεσαν ότι θα βασίσουν την απόφασή τους για το ποιον θα ψηφίσουν σε άλλα κριτήρια.

Όμως σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (49%) έχουν αρνητική γνώμη για τον απερχόμενο πρωθυπουργό, έναντι μόλις 30% τον Φεβρουάριο.

Μειωμένη εμφανίζεται και η δημοτικότητα του επικεφαλής των συντηρητικών και βασικού αντιπάλου του Τριντό, του Άντριου Σιρ, με το ποσοστό αυτών που έχουν αρνητική γνώμη για εκείνον να έχει αυξηθεί στο 39% από 18% τον Φεβρουάριο.

Σχεδόν 4 στους δέκα ψηφοφόρους (37%) δήλωσαν εξάλλου αναποφάσιστοι ενόψει των εκλογών της 21ης Οκτωβρίου.

Λίγες ημέρες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου αυτού φιλελεύθεροι και συντηρητικοί εξακολουθούν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, με τις δημοσκοπήσεις να τοποθετούν στο 33% και 34% αντιστοίχως την πρόθεση ψήφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης