Κορωνοϊός - #με_τον_Χαρδαλιά: O υφυπουργός σε... στίχους πασχαλινού τραγουδιού - Τα σχόλια στο Twitter

Κορωνοϊός - #με_τον_Χαρδαλιά: O υφυπουργός σε... στίχους πασχαλινού τραγουδιού - Τα σχόλια στο Twitter

Με τα ποσοστά δημοφιλίας του να ξεπερνούν το 80% σταθερά σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει μπει για τα καλά στις ζωές των περισσότερων Ελλήνων - To χιούμορ στα social media με πρωταγωνιστή τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και το δημοτικό τραγούδι που προσαρμόσθηκε... στα μέτρα

xardalias-video
Στην ελληνική δημοτική παράδοση, έπαιρνε γενιές και γενιές για να ενσωματωθούν τα θρυλούμενα γύρω από τα κατορθώματα των λαϊκών ηρώων στους στίχους των δημοτικών τραγουδιών. Ακόμη και αυτή την παράδοση αιώνων ανέτρεψε, ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να κατατάσσεται εν έτει 2020 ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της… ελληνικής λαογραφίας, αφού απολαμβάνει πλέον το όνομά του σε μια διασκευή του πασίγνωστου τραγουδιού «Στου παιδιού μου τη χαρά», sur mesure για εκείνον.

Με το χιούμορ και την εορταστική διάθεση να ανθίστανται με πείσμα στην πανδημία, δύο νέοι άνθρωποι, η Κερκύρα και ο Νίκος έφεραν την καραντίνα στα μέτρα της ελληνικής πασχαλινής παράδοσης, αναπροσαρμόζοντας τους στίχους στα μέτρα… αυπεριορισμού που ανακοινώνει κάθε απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.



Δείτε το βίντεο

 



«Ρώτησα το Χαρδαλιά

Που να κάνω πασχαλιά

Και μου είπε μείνε σπίτι που κυκλοφοράει γρίπη

Και θα βγεις ξανά την Τρίτη!

Έχειν πρόστιμο βαρύ θα έχει

300 ευρώ ποιος έχει»

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ειδική εκδοχή γνωστού τραγουδιού το φετινό Πάσχα, καθώς όλοι «Μένουμε στο Σπίτι», με τον Νίκο Χαρδαλιά να φιγουράρει σε ρόλο «τοποτηρητή» κινήσεων και μετακινήσεων.

Από «σωτήρας» μέχρι... «κακός μπάτσος»

Κλείσιμο
Με τα ποσοστά δημοφιλίας του να ξεπερνούν το 80% σταθερά σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει μπει για τα καλά στις ζωές των περισσότερων Ελλήνων ως «στρατηγός», «σωτήρας», «μπαμπούλας» μέχρι και «σύμβολο αρρενωπότητας», τουλάχιστον ως προς το τελευταίο στην καρδιά της πλούσιας μεγαλοαστής πρωταγωνίστριας των «Δέκα Μικρών Μήτσων», στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στις διαστάσεις εθνικού σταρ που αποκτά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ακόμη και αν αρκείται καθημερινά στο ρόλο του «κακού μπάτσου», υπογραμμίζοντας δηλαδή με κάθε τρόπο τους κανόνες προστασίας και την αναγκαία συμμόρφωση με αυτούς λόγω του κορονοϊού.

xardalias_pasxa2
xardalias_pasxa3


Πλην του ιδιόλεκτού του, στην προσπάθεια του κ. Χαρδαλιά να θέσει τους πολίτες σε πλήρη πειθαρχία βοηθά και το παρουσιαστικό του, καθώς η αθλητική του φύση και η διαρκής κινητικότητά του εκπέμπουν μήνυμα αποφασιστικότητας, σαν να είναι δηλαδή έτοιμος από καιρό για «ό,τι χρειαστεί», φρενάροντας τυχόν παραβάτες.

Στη λαϊκή συλλογή Χαρδαλιά, εξάλλου, εκτός από το δημοτικό άσμα και τις τηλεοπτικές «εμφανίσεις» στις σαπουνόπερες, δεκάδες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν οργανωθεί γύρω από το πρόσωπο του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, με hastags, όπως το #με_τον_Χαρδαλιά, να έχουν καρφιτσωθεί στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων Χρηστών.

Τα χιουμοριστικά σχόλια

Την ίδια ώρα, memes, γραφικά και συνθήματα ξεπηδούν ανά την Ελλάδα, αφού κάθε έξοδος περνά πια από τα χέρια του Νίκου Χαρδαλιά στο συλλογικό ελληνικό ασυνείδητο. «Στον Χαρδαλιά το πες;» είναι η ερώτηση στα χιουμοριστικά εικονίδια που ανταλλάσσουν στα κινητά τηλέφωνα τις ημέρες της πανδημίας πιτσιρικάδες και όχι μόνο, ενώ σε περίπτωση που κανείς επιθυμεί να βγει από το σπίτι, «ο Χαρδαλιάς το ξέρει;» εισπράττει ως αντίδραση φίλων και γνωστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μονοπωλώντας το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης, παρά το αυστηρό του ύφος ως μέρος της εθνικής αποστολής του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι διαρκώς online στο διαδίκτυο, σε όλες τις τηλεοπτικές ζώνες, σε εφημερίδες και περιοδικά σε βίντεο και τραγούδια στα κινητά, ενώ κάθε του μορφασμός κινητοποιεί εκατοντάδες χρήστες που τον παρακολουθούν κάθε απόγευμα.

Από την μετάβασή του από τα άσπρα πουκάμισα στη στολή της Πολιτικής Προστασίας, το χρώμα των γυαλιών του, το αν κουρεύτηκε ή όχι, το πόσα τατουάζ έχει ή πως λένε τα παιδιά του, η μανία «κατανάλωσης» πληροφοριών γύρω από τον «εθνικό ήρωα» ή «υπουργό -μπαμπούλα» διατρέχει την ελληνική κοινή γνώμη με την μορφή υστερίας.

xardalias_pasxa1
xardalias_pasxa4


«Φαγωθήκατε γιατί φοράει ο χαρδαλιας μπουφάν στις ανακοινώσεις ... ορίστε το έβγαλε φχαριστημενοι ;;;; #xardalias #menoumespiti» σχολίασε ένας χρήστης στο twitter ένα απόγευμα μετά την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, αντανακλώντας τον «εθισμό» της ελληνικής κοινωνίας, γύρω από το πρόσωπο του Νίκου Χαρδαλιά.

Ακόμη και εκείνοι που βλέπουν πίσω από το απογευματινό τηλεοπτικό δίδυμο των κ. Χαρδαλιά - Τσιόδρα μια ευκαιρία για τρολάρισμα, δεν ξεπερνούν τα όρια του χιούμορ αφήνοντας να διαχέεται ένας άρρητος σεβασμός για τη συνεισφορά τους, ακόμη και όταν «Θα ρωτήσω ήρεμα!!! Αυτός πού κουρεύτηκε;» διερωτώνται.

Οι «πειραγμένες», άλλωστε, φωτογραφίες που αντιπαραβάλλουν τον τραγουδιστή Σάκη Ρουβά από τη μια με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά από την άλλη είναι δηλωτικές των διαστάσεων του κοινωνικού φαινομένου, δηλαδή της «ψύχωσης» με το νέο λαϊκό «είδωλο», αυτό του επιχειρησιακού «κομάντο» που φέρνει δύσκολα στην κλασική φιγούρα ενός βουλευτή και μοιάζει περισσότερο σε Έλληνα «ράμπο» που ασφυκτιά μέσα στα καλοσιδερωμένα πουκάμισα, έτοιμο να ξεχυθεί στο πεδίο της μάχης, σαν αυτές τις μάχες με αίσιο τέλος που διεκτραγωδούν και τα δημοτικά τραγούδια.


Ειδήσεις σήμερα:

Κοινότητα στο Viber για τον Covid-19 ανοίγει η Ελληνική Κυβέρνηση


Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Η Εκκλησία ακολουθεί τις υποδείξεις των αρχών

30η πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο η Ελλάδα την εποχή της πανδημίας σύμφωνα με βρετανικό think tank
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ