Κορωνοϊός - Ιταλία: Δεν πραγματοποιήθηκε εναέρια επίδειξη εις ένδειξη αλληλεγγύης στους Ιταλούς

Κορωνοϊός - Ιταλία: Δεν πραγματοποιήθηκε εναέρια επίδειξη εις ένδειξη αλληλεγγύης στους Ιταλούς

Τι πραγματικά ισχύει

italiki_aeroporia
* Το άρθρο είναι διορθωμένο σύμφωνα με τις πολιτικές του Facebook

Κυκλοφορεί ο ισχυρισμός πως η ιταλική αεροπορία μέσω αεροπορικής επίδειξης και υπό την μουσική υπόκρουση του τενόρου Λουτσιάνο Παβαρότι προσπάθησε να εμψυχώσει τους Ιταλούς δεδομένων των συνθηκών. Εντούτοις, ο παραπάνω ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στην πραγματικότητα οι πτήσεις δεν αφορούν ενεστώτα χρόνο. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για αεροπορικό σόου το οποίο έγινε στην πόλη Τζεσόλο (Jesolo) στην περιφέρεια Βένετο της Ιταλίας στις 15 Σεπτεμβρίου του 2019. Βέβαια, το ξέσπασμα της ασθένειας COVID-19 στην Ιταλία, άρχισε το Φεβρουάριο του 2020. Ακολουθεί το βίντεο δημοσιευμένο στην πλατφόρμα του YouTube.
Frecce Tricolori 🇮🇹 - "Nessun Dorma"- Pavarotti
Κλείσιμο


Τα τρίχρωμα βέλη
Σύμφωνα με την αφίσα του προαναφερθέντος σόου, τα jet που σχημάτισαν την ιταλική σημαία ανήκουν στην ομάδα “Frecce Tricolori” (σημ. τα τρίχρωμα βέλη), δηλαδή την επίσημη ομάδα αεροπορικών επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας της Ιταλίας (Aeronautica Militare), με αεροσκάφη Aermacchi MB-339. Μάλιστα, τοπικά sites με πλούσιο φωτογραφικό υλικό καταδεικνύουν το υπερθέαμα, τα αεροσκάφη καθώς και τις φιγούρες των πιλότων.

Τη μανούβρα του σχηματισμού της ιταλικής σημαίας που διενεργήθηκε το Σεπτέμβρη του 2019 από αεροσκάφη, αναδημοσίευσε πριν λίγες ημέρες στο λογαριασμό της στο Twitter η Πολεμική Αεροπορία της Ιταλίας, μεταφέροντας μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας.


«Η ενότητα και ομαδική εργασία ήταν πάντα οι αρχές στις οποίες βασίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και αυτή τη στιγμή, περισσότερο από κάθε φορά, είναι θεμελιώδεις. Όπως συμβαίνει πάντα με την FrecceTricolori «ας συνεργαστούμε», ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας – μαζί μπορούμε να το καταφέρουμε».

Τα ελληνικά άρθρα ισχυρίζονται επίσης πως «τα αεροσκάφη που αφήνουν στο πέρασμά τους τα χρώματα της σημαίας της Ιταλίας, «κατατροπώνουν» ένα αεροσκάφος, το οποίο συμβολίζει τον ιό». Ωστόσο, η συγκεκριμένη φιγούρα, που συνοδεύεται με την άρια “Nessun Dorma” του Λουτσιάνο Παβαρότι, είναι μια συνηθισμένη που εκτελεί τακτικά η Frecce Tricolori. Παράδειγμα, η παρακάτω επίδειξη από το 2016.

Συμπέρασμα

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι πτήσεις δεν διενεργήθηκαν πρόσφατα με σκοπό την εμψύχωση του ιταλικού λαού ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την εκτεταμένη κρίση του νέου κορωνοϊού, αλλά στο πλαίσιο εναέριου σόου στην πόλη Τζεσόλο της Ιταλίας το Σεπτέμβρη του 2019. Η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία αναδημοσίευσε το βίντεο ως μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Οι αστέρες του αθλητισμού ζητούν από τους πολίτες να μείνουν σπίτι

Κορωνοϊός, Ιταλία: «Μελλοθάνατοι ζητούν αποχαιρετισμό με βιντεοκλήση», αποκαλύπτει γιατρός

Κορωνοϊός – Ιταλία: Ανοίγουν και πάλι οι εκκλησίες στη Ρώμη – Δεν θα γίνονται λειτουργίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ