Κορωνοϊός – Κικίλιας: Πειθαρχία στις οδηγίες των επιστημόνων, σεβασμός στις ευπαθείς ομάδες

Κορωνοϊός – Κικίλιας: Πειθαρχία στις οδηγίες των επιστημόνων, σεβασμός στις ευπαθείς ομάδες

Ο κορωνοϊός στο επίκεντρο της παρέμβασης του Βασίλη Κικίλια στην Ολομέλεια της Βουλής – «Η υγεία όλων μας δεν είναι παιχνίδι»

kikilias_vouli
Πειθαρχία στις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας, τήρηση των κανόνων υγιεινής, ατομική ευθύνη και σεβασμός της υγείας των ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες συνέστησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι το υπουργείο Υγείας και οι αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρξει «εκτόξευση» της καμπύλης κρίσης του κορωνοϊού για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Υπάρχει ακόμα δρόμος και ζητώ από όλους ατομική ευθύνη και σοβαρότητα στο διάστημα που έρχεται. Να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων. Να ακούσουμε τις οδηγίες των ιατρών. Ζητώ να προσέξουμε όλοι την προσωπική υγιεινή. Για τις ευπαθείς ομάδες που είναι η κύρια έννοια μας γιατί αυτοί πλήττονται κυρίως, να προσέξουν, για τις ημέρες που έρχονται να μείνουν σπίτι τους. Να μην είναι κοντά σε ανθρώπους με συμπτώματα γρίπης. Να επικοινωνούν με τον ιατρό τους και με τον ΕΟΔΥ. Να καταλάβουμε όλοι ότι η υγεία όλων μας δεν είναι παιχνίδι. Να πειθαρχήσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε κράτος αλληλεγγύης, προφανώς ελεύθερο αλλά πειθαρχημένο».

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας εξήρε την στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ σχετικά με την επικοινωνία που είχε με τον κ. Αλέξη Τσίπρα νωρίς σήμερα το πρωί είπε ότι δρομολογούνται ήδη ρυθμίσεις για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις προσωπικού.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Άδεια έως και 15 ημέρες στους γονείς - Επίδομα 718 ευρώ στους εργαζομένους κλειστών επιχειρήσεων


Κορωνοϊός - Σχολεία: Μέσω email η παράδοση ελέγχων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση


Κορωνοϊός: Κλείνουν για 14 μέρες παιδικοί σταθμοί, σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ