Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο FDA αποσύρει την υποστήριξή του σε φάρμακο της AstraZeneca κατά της Covid

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Ο FDA αποσύρει την υποστήριξή του σε φάρμακο της AstraZeneca κατά της Covid

Το Evusheld που απευθυνόταν σε ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό για την καταπολέμηση της σοβαρής Covid, δεν θεωρείται πλέον αποτελεσματικό στις νέες μεταλλάξεις

evusheld_astra
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) απέσυρε την υποστήριξή του για τη χρήση του Evusheld, ενός φαρμάκου που αποτελούσε χρήσιμο «εργαλείο» για την πρόληψη της σοβαρής Covid σε ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Με τις νέες παραλλαγές του ιού να είναι όλο και πιο ικανές να «τρυπήσουν» το Evusheld, ο FDA δήλωσε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο δεν θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιείται.



Η απόφαση του FDA σηματοδοτεί το τέλος -τουλάχιστον προς το παρόν- ενός φαρμάκου που είχε βοηθήσει να αποκατασταθεί κάποια κανονικότητα στη ζωή των καρκινοπαθών, των μεταμοσχευμένων και άλλων ανθρώπων που είτε δεν μπορούσαν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 ή το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είχε καλή ανταπόκριση στο εμβόλιο.

Το Evusheld αποτελεί την εμπορική ονομασία ενός φαρμάκου της AstraZeneca που συνδυάζει δύο μονοκλωνικά αντισώματα, το tixagevimab και το cilgavimab. Σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, ο βρετανοσουηδικός φαρμακευτικός κολοσσός ανέφερε ότι δοκιμάζει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα ενός νέου φαρμάκου με αντισώματα για την προστασία ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο ελπίζει να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πάμε για τα χειρότερα» έλεγε ο τράπερ Fly Lo πριν συλληφθεί με το όπλο

«Αφήστε με να πάω σπίτι» - Σοκ για τη δολοφονία του 29χρονου από αστυνομικούς στο Μέμφις

Σύζυγος έκανε έφοδο σε οίκο ανοχής και ξυλοκόπησε ιερόδουλη στην Ταϊλάνδη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ