Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Τα mRNA εμβόλια δείχνουν πως μπορούν να εξουδετερώσουν την ινδική μετάλλαξη

Κορωνοϊός - ΕΜΑ: Τα mRNA εμβόλια δείχνουν πως μπορούν να εξουδετερώσουν την ινδική μετάλλαξη

Τι είπαν οι αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, στην ενημέρωση της Τετάρτης, για τον εμβολιασμό στις έγκυες

emvolio_mrna
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να παρουσιάσουν όλα τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της.

Αυτό που επισημάνθηκε, είναι πως ο ΕΜΑ παρακολουθεί πολύ στενά όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη της ινδικής μετάλλαξης. «Έχουμε πολλά υποσχόμενα στοιχεία, που μας δείχνουν πως τα εμβόλια mRNA θα ήταν ικανά να εξουδετερώσουν αυτή την παραλλαγή του κορωνοϊού» ανέφεραν σχετικά οι αξιωματούχοι του Οργανισμού.

«Ο ΕΜΑ έχει διαρκή και διαδραστική επικοινωνία με τους δημιουργούς εμβολίων και φαρμάκων. Έχουμε προσφέρει επιστημονικές συμβουλές για 30 υπό ανάπτυξη εμβόλια και για περισσότερα από 50 θεραπευτικά φάρμακα. Έχουμε επικοινωνήσει με περισσότερους από 250 δημιουργούς εμβολίων και φαρμάκων από την αρχή της πανδημίας» συνέχισαν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μοναδική περιφέρεια που διαθέτει τέσσερα ασφαλή κι αποτελεσματικά εμβόλια κατά της Covid (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen) και άλλα τέσσερα που βρίσκονται υπό αξιολόγηση (Curevac, Novavax, Sputnik V και Sinovac). Ακόμη, εξετάζουμε την αίτηση των Pfizer-BioNTEch για να επεκταθεί η χρήση του εμβολίου τους σε νέους ανθρώπους, ηλικίας 12-15 ετών» ανέφεραν για τα εμβόλια, ενώ για το θέμα του εμβολιασμού σε έγκυες, είπαν πως «έχουμε ελάχιστα στοιχεία για την ώρα και παρακολουθούμε στενά όσα προκύπτουν».

Ειδήσεις σήμερα: 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Θα την θυμάμαι πάντα χαρούμενη» λέει η δασκάλα της Κάρολαιν

ΟΠΕΚΑ: Κλείνει προσωρινά την Πέμπτη η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Τραγωδία στο Χαϊδάρι: Νεκρή 85χρονη από φωτιά στο διαμέρισμά της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ