Απειλές ακόμη ότι θα σκοτώσουν εξαπέλυαν άτομα που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά των ελληνοτουρκικών συνόρων οι οποίοι επί ώρες χθες το απόγευμα και τη νύχτα πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, φλεγόμενα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν ότι όταν θα μπουν στην Ελλάδα θα σκοτώσουν.
Πάνω από 3.000 άτομα υπολογίζεται ότι βρίσκονται στη μεθοριακή διάβαση των Καστανιών του Έβρου, ενώ στους 13.000 υπολογίζει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης όσους βρίσκονται κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων της συνοριακής γραμμής.
Περίπου στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση).
Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως. Ωστόσο, η κινητικότητα της ομάδας αυτής έγινε άμεσα αντιληπτή από τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και η προσπάθεια να περάσουν στο ελληνικό έδαφος αποτράπηκε.
Κλείσιμο
Ο στρατός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες.
Η LA VIE EN ROSE προτείνει μια ολοκληρωμένη ρουτίνα φροντίδας για σφριγηλή και λαμπερή επιδερμίδα – Το spring reset που χρειάζεται τώρα η επιδερμίδα σου.
Με μια τεράστια γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων που εκτείνεται σε 24 βασικές σειρές, η Mapei Hellas δεν προσφέρει απλώς χημικά και δομικά προϊόντα για την κατασκευή. Προσφέρει τη βεβαιότητα ότι το έργο σας θα ολοκληρωθεί σωστά και θα αντέξει στον χρόνο.
Το ενιαίο ψηφιακό οικοσύστημα της Vodafone συνδυάζει την προστασία με τη συνδεσιμότητα δημιουργώντας ένα περιβάλλον που υποστηρίζει ουσιαστικά παιδιά και γονείς.